esmaspäev, 2. jaanuar 2017

Hakkab jälle pihta: üle 1000 migrandi tahtis eile Euroopasse pressida

Kaader Faro TV videost youtube'is.

Kui viimasel ajal pole olnud uudiseid migrantide pressimise kohta Euroopasse, siis eile tulid taas ärevad teated Euroopa Liidu (Hispaania) enklaavist Aafrikas, Ceutast, kus üle 1000 migrandi üritas korraga üle aia Euroopasse pressida. Keegi üle ei pääsenud, aga üks piirivalvur kaotas silma ja mõned migrandid toimetati esmaabi andmiseks haiglasse.

Hispaania valitsus kirjeldas juhtunut kui äärmiselt vägivaldset ja organiseeritut, kus 6-meetrise aia sisse tehti kangide ja ketaslõikurite abil avad, kustkaudu püüti läbi tungida. Lisaks loobiti nii Maroko kui Hispaania piirivalvureid kividega. Rünnakus sai kannatada viis Hispaania ja ligi 50 Maroko piirivalvetöötajat. Üks kaotas silma. Maroko siseministeeriumi info kohaselt on viie inimese seisund raske.

Euroopa Liidu ainus maismaapiir Aafrikas ongi nimetatud Ceuta ja teine Maroko rannikul asuv Hispaania linn Melilla. Sellepärast püüavad paljud sealt läbi pressida, selle asemel et võtta ette eluohtlik paadisõit üle Vahemere. Hispaania ametivõimud päästsid eile Vahemerel 112 hätta sattunud migranti. Laupäeval pidas Hispaania politsei Ceutas kinni 22-aastase maroko naise, kes üritas reisikohvris üle piiri tuua 19-aastast gaboni noormeest.

Video eilse rünnaku kohta on siin:


Kaardi peal on Ceuta siin (allikas: Google maps):

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Mnjaa, ilma Schengenita näeks selline välja Helsingi sadam, kus vaesed eesti majanduspõgenikud üritavad Soome abirahade peale saada