pühapäev, 22. jaanuar 2017

Kas Eesti abielunaistel tuleks ka hambad välja lüüa?

Väljavõte Õhtulehe veebist.

Kõigepealt olgu märgitud, et seoses hambaravihüvitise puudumisega ON paljudel Eesti naistel juba esihambad puudu. Mistõttu on olukord sama mis Vanuatul.

Aga küsimus on nendes naistes, kel sahtel veel nö täis. Mis nendega teha?

Mina omast kogemusest ütlen küll, et Eesti abielunaine on piisavalt litsakas, et ega ta truudust hoida ei mõista. Nüüd öeldakse kohe, et Irja on siis ju ka litsakas. Ma ütlen selle peale, et Irja on tegelikult Soome naine ja Soome naised on minu kogemuse põhjal truud. Neil pole vaja hambaid välja lüüa. Nad on kristlased ja oma meestele truud. Ma olen Irja käest ikka aeg-ajalt küsinud, kas temal tõesti pole tahtmist minna alfa-isaseid taga ajama, nagu Eesti abielunaised oma kõrvalt panemist õigustavad. Aga Irja vannub, et ei ole. Et mina olen talle kõige parem, kõige alfa-isasem mees.

Soome naine on mehele truu. Mida aga ei saa öelda paljude Eesti naiste kohta - nad veeretavad oma kivikesi, kirikus ei käi ja neile pole miski püha. Nagu koerad - panevad kõike, mis liigub. Vaadake kasvõi seda Kati Mututari, Eesti abielunaiste suurt iidolit. Paljud Eesti abielunaised on nagu Murutarid, väikeste variatsioonidega.

Näiteks konkreetselt minu eelmises suhtes ei suutnud Eesti naine truudust hoida. Ja minu eksnaise jutu järgi ka enamik tema abielus sõbrannasid. Ta küll lubas truu olla, anus põlvili mu ees, kui üle aisa panemisega vahele jäi, aga juba minu vanaema ütles, et litsi lubadus, see pole midagi väärt. Mu vanaemal oli õigus. Aga kuidas sa abiellu astudes tead, kas teine on lits või mitte? Ei tea ju! Näkku vaadates seda ei ütle! Kui sa just pole Ilona Kaldre või Vigala Sass. Ja kui juba abielus oled, siis on litsist maru raske lahti saada - ta kleepub su külge nagu tatt. Litsi naise puhul on see asi, et ta hoiab abielust maru kõvasti kinni, sest teab hästi, et ega ta enam mehele ei saa. Eesti naine on seetõttu nõus laskma isegi nii ennast kui oma lapsi peksta, peaasi et mees maha ei jätaks. Nõnda see Eesti eluke veereb: naised muudkui löövad litsi ja mehed muudkui peksavad.

Kusjuures mis mu vanaemasse veel puutub, siis vanaema oli väga truu ja õpetas truudust mullegi. Ta ütles, et vanasti Eesti ajal, kui tema noor oli, siis naised litsi ei löönud. Need olid üksikud, kes olid litsakad, aga üldiselt olid nad kõigile teada ja nendega keegi tegemist ei teinud. Nüüd aga, uuemal ajal on litsi löömine ehk truuduse murdmine abielunaiste seas väga au sees. Abielunaised on Tinderi põhilised kliendid ja kui kokku saavad siis vahetavad kogemusi. Kõik need abielunaiste loodud nn tüdrukute klubid, kes koos käivad, pole muud kui oma üleaisa-löömise kogemuste vahetamise kohad. Kus siis tehakse maha oma mehi ja arutatakse, kui pikk on naabrimehel. Meeste eest salajas, loomulikult. Minu enda subjektiivse vaatlushinnangu põhjal on Eesti mehed märksa truumad kui naised. Ma arvan, et põhilised suguhaiguste levitajad on Eestis samuti abielunaised - nad ju kargavad kõike, mis liigutab.

Ning seetõttu ma mõtlengi, et Eestis võiks olla lubatud abielunaistel esihambad välja lüüa. Näiteks ülemine rida. Profülaktika mõttes. Umbes nagu vaktsineerimine. Peale pulmi lepitakse kokku ja tehakse ära. Naeratus naeratuseks, aga lihtsalt muu ei aita, ma leian. Miski muu ei aita krooniliselt lõdva püksikummi vastu. Ma arvan, et isegi mu eelmine suhe oleks nõnda terveks jäänud. Hambad oleks läinud, aga abielu oleks jäänud püsima. Päris tõsiselt. Pealegi on juba paljudel Eesti naistel hambad puudu, nii et see poleks üldse kuidagimoodi imelik või nii. Minagi sain oma naise käest suguhaiguse.

Nüüd öeldakse, et ma nutan oma eelmist suhet taga. Nutan jah! See suhe oleks jäänud püsima, kui naine poleks litsi löönud. Lapsed oleks saanud koos isaga üles kasvada ja kõik oleks läinud nii nagu peab. Aga ma ei suutnud litsaka naisega koos elada ja lõpetasin selle suhte. Leidsin uue naise, kes pole litsakas ja kes sobib minuga isegi paremini. Leidsin oma hingesugulase, kes jagab minuga samu väärtusi, ses mõttes läks väga hästi. Lõin uue perekonna ja saan nautida lõpuks abielu mis on abielu. Pole vahet, et raha pole niipalju kui enne, vähemalt oleme ausad. Vaesed, aga ausad. Ega ma ju ei tea, mille kõigega mu eks seda raha teenis. Aga ma kordan: ka esimesel abielul polnud midagi viga, meil olid lapsed ja see abielu oleks jäänud püsima, kui naine poleks litsi löönud. Sellest palju ei räägita, aga Eesti abielunaiste litsakus on minu arvates suur probleem ja üks koduvägivalla ja suhete purunemise peamisi põhjuseid. Enamik koduse vägivalla juhtumeid on seotud just naiste litsakusega, kus nad saavad üle aisa löömise ees tappa. Mehed joovad end suurest kurvastusest täis ja annavad naistele kolki. Seda kõike ei oleks, kui hambad välja löödaks. Las ajavad siis oma alfa-isaseid taga, aga ilma hammasteta!

Panen üles ka vastava küsitluse.

39 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Just just soome naised on truud ja vagad. Mitut soome naist sa üldse tunned? Tule vaata mõni reede õhtu kuhugile Helsingi baari, siis näed kuidas need truud ja vagad pubiruusut möllavad. Sinu teooria kohaselt peaks pooltel soome naistel sahtel tühi olema. Kannataks ka uurida, mis on soomes lahutuste ja uuesti abiellunute %. Kas Irjal peaks ka muidu sahtli tühjaks lööma, et abielumehega semmima hakkas?

Anonüümne ütles ...

Nüüd olen küll täielikus segaduses. Olen siiani aru saanud, et Inno on igasuguse vägivalla vastu, aga nüüd selline otsene üleskutse vägivallale. Kas põhimõtted on muutunud või räige naistevastane vägivald on tegelikult ikkagi aktsepteeritud ja isegi soovitatav?

Anonüümne ütles ...

Väike pühapäevahommikune huumor vist.

Anonüümne ütles ...

Sa läksid ju vägivaldsuse pärast? Mis sa sogad nûüd?

Inno ütles ...

Vägivaldsus oli viimane piisk karikas.

Anonüümne ütles ...

Seee on jah lahe jutt et soome naised on truud! See on kohutav mis toimub soome baarides kuidas need truud naised oma mehi petavad! Aga no mis me sellest! Inno teab ju paremini! Ta on näinud! Ja muide soome naised on ka maailma koledamad!!!!

Anonüümne ütles ...

Soome naised on maailma koledaimad jah, eriti neljakümnendatest alates.

Inno ütles ...

Mis Eesti naised siis puhkevad 40ndates õide või. Ma just vaatasin üht Roaldi nädala saadet, juba 30sed naised Eestis puha hambutud.

ann ütles ...

Nutan jah! See suhe oleks jäänud püsima, kui naine poleks litsi löönud. Lapsed oleks saanud koos isaga ül es kasvada ja kõik oleks läinud nii nagu peab.

----

Ei soovita! Liiga pikal taganutmisel (lõputuks venitatud kellegi/millegi leinamisel) ja "oleksite-poleksite" peas ketramisel on inimese elule-tervisele enam-vähem sama efekt nagu, ütleme, rängal ületöötamisel.

Minevikku analüüsida võib (et tulevikus sama ei korduks või nii), aga vat taga nutta ei tohi. Miks see nii on, ei oska mina ammendavalt seletada, aga on.

Inno ütles ...

Seda on lihtne öelda, aga kui sul on lapsed, siis on raske end päriselt lahti rebida. Mina nutan ikka oma lapsi taga ja jäängi nutma. Ma ei oska seda ammendavalt seletada, aga nii on.

Triin ütles ...

Nüüd on küll - No Comments :D

LPR ütles ...

Tahaks innole selle viimase piisa sealt karikast vägisi sisse joota.

ann ütles ...

Jutt oli eelmise SUHTE taganutmisest, mitte laste taganutmisest.

Anonüümne ütles ...

Teema on muidugi provokatsioon, aga võib-olla on Eesti naistel natuke valed väärtushinnangud? Oluline on "oma elu" elamine. Üsna tavaline on, et naised loovad pere, saavad lapsed ja siis hakkab tunduma, et seda oma elu nagu pole olnudki. Inimene on jäänud isiksusena küpsemata, ta ei tea, kes ta on, mida elult soovib. Siis otsitakse inimesi, kes peaks seda elu mõtestama, andma elule vürtsi, sest keegi ei taha olla tavaline, elada oma tavalist elu. Õnne otsimine on oluline.

Samas, miks siis luua perekond, kui tegelikult pereelu elada ei suuda, ei taha? Kui on juba lapsed, siis tuleks keskenduda nende täisväärtuslikeks kasvatamisele ja unustama nn oma elu ära. Su elu ei kuulu enam sulle, sul on lapsed. Unusta oma õnn ja täida oma kohust, ütleks ma selle peale.

Inno ütles ...

Ütleme siis, et laste pärast nutan seda suhet taga.

Anonüümne ütles ...

Inno püüab provotseeriva jutuga omale kommenteerijaid tagasi meelitada. Ükski mees, kes on oma (praeguse) naisega õnnelik, ei hakka mustama oma eksabikaasat. Inno aga teeb seda pidevalt. Seega pole ta praeguse prokurörist naisega õnnelik. Pole ka ime, kui see prokurör teda pidevalt tagant utsitab kõike süüdistama.
Inno aga on hakanud vaagima, et eksiga oleks neil kõik olnud - pere, lapsed, kodu ja sissetulek, aga näe, Irjakesega istuvad omas puuris ning peavad oma leivapalukest lausa kerjama.

Pole kaugel aeg, kus avastatakse et ega sellise "soome naise" talla all olemine just hõlpelu ei ole. Elame, näeme.

Inno ütles ...

Ha-haa! Irjat mu eksiga võrrelda on nagu võrrelda sõrme sellesamusegagi. Irjaga veetsime alles aasta aega Portugalis, eksiga ei saanud üldse kodust välja kuhugi. Ja see on vaid üks näide paljudest. Irjaga elades on tunne, et võin vallutada maailma, oma eksi kõrval tundsin end nagu mingi putukas. Kuigi pealtnäha raha ja kõike nagu oli, siis tegelikult polnud mitte midagi. Tegelt oli ainult tühi kest, mis lõpuks kokku kukkus.

Anonüümne ütles ...

Kuidas te rahatuna seal pugerikus kügeledes seda maailma täpsemalt vallutate?

Inno ütles ...

Esialgu pühendume lastele, kuni nad on pisikesed, aga siis edasi vaatame, võtame midagi koos ette. Rahast ja eluruumist ju tänapäeval puudust pole.

Anonüümne ütles ...

No aga rahast on teil ju kogu aeg puudus, võtke siis juurde kui vedeleb igal pool? Tube oleks teil ka juurde vaja juba praegu. Kus te seksite üldse? Laste kõrval?

Anonüümne ütles ...

Irjakene on õpetanud sind kerjama. Ja eks see teie Portugalis lebotamine ja "maailma vallutamine" käis ju ka nii, et te ei saanud sealt oma jõududega ei edasi ega tagasi, vaid pidite teistelt raha nuruma. Kuhu su mehelik uhkus on jäänud, et lased ennast mingil "soomlannal" tirida ja tõmmata. "Truud" olete teineteisele seetõttu, et teil kummalgi pole teist teed - ükski normaalne mees eega naine ei vaata teid ja seetõttu oletegi omaenda ahelatega üksteise külge aheldatud. Tööd teil pole ja elate kerjamisest ja toetustest.

Anonüümne ütles ...

Te ei saa Soomegi mindud, kuigi pidevalt lubate. Seal oleks ju palju parem lastele pühenduda, lugematud toetused ja igale puudega lapsele isiklik abistaja (kui vaja, 24/7). Poleks vaja käia ÜKT-d tegemas ega tasuta toidu sabas, kõik tuuakse koju kätte ja kui vaja, näritakse kõvem toit läbi ka ja pannakse lusikaga suhu. Ainult pikuta, rulli ja hüple suurel vesivoodil, vaata hommikust õhtuni Pikku Kakkoneni, kuidas veel saaks paremini lastele pühenduda.

Inno ütles ...

Me seksime siis, kui lapsed magavad. Nii nagu kõik teised lapsevanemad. Ja mis rahasse puutub, siis elu käibki üles-alla. Vahepeal on kergem, siis jälle raskem. Praegu on raskem periood, ja mitte ainult meil, vaid teistel ka, üle maailma. Kui see üle elada, siis tuleb jälle kergem periood. Nagu ikka elus, tõusude ja mõõnadega. Tõusude ajal pole kellelgi probleemi, tugev suhe aitabki mõõnad üle elada.

Eks me muidugi jääks Eestisse, aga kahjuks lastega on Eestis praegu väga hull olukord, nagu Inglismaa 19. sajandil, väga keeruline on. Suhtumine lastesse on ka väga negatiivne Eestis. Paljud lastega pered lihtsalt lasevad jalga Eestist praegu ja see on loomulik ja see pole mingi mugavus, vaid mure laste ja nende tuleviku pärast. Soomes saab kasvõi toidusabas käia, kasvõi iga päev kui on raske periood, Eestis seda võimalust pole. Soomes on koolitoit kõigile tasuta, see on ka suur asi. Peale Soome on maailmas veel ainult Rootsi, kus koolitoit on tasuta, toitu peetakse õppekava osaks. Eestis võib see tunduda naljakas, sest palgad on Soomes head, aga see annab teatud kindlustunde.

Anonüümne ütles ...

Ahah, teised vanemad seksivad ikka teises toas, mitte laste silma all. Teil ju vaid üks tuba elamiseks/olemiseks/seksimiseks kamba peale.
Eestis on ka kohti, kus koolitoit tasuta, Viimsis näiteks. Tasuks ennast ikka kurssi viia enne halisema asumist!
Palun too näiteid, kes ja kuidas teie lastesse halvasti suhtub. Minu lastesse küll suhtutakse Eestis väga hästi ning raske meil ka pole. Samuti on kõik kenasti lastega sõpradel-tuttavatel. Äkki suhtutakse teie peresse halvasti ikkagi teie endi absoluutselt sobimatu käitumise tõttu?

Inno ütles ...

Eestis nii ongi paljude oluliste asjadega, et kuskil miskit on, keegi on kuulnud. Aga see on ka kõik. Sellega asi enamasti piirdub. :)

Ja kas laps siis teise tuppa ei saa tulla või? Ikka öösel seksivad lapsevanemad, kui lapsed on tudule pandud, olenemata tubade üldarvust.

Anonüümne ütles ...

No aga Viimsis ongi ju tasuta koolitoit, see pole mingi kõlakas.
Meil on magamistoa uksel lukk. Laste peale mõeldes klõpsame selle seks ajaks kinni. Aga teil teevad lapsed silmad lahti ja vaatavad otse tegevust "suurelt ekraanilt". Arvad, et see on vahva?

Aga siiski: too näiteid, kuidas teie lastesse Eestis reaalselt halvasti on suhtutud (ja ära räägi siin suhtumisest sinusse ja Irjasse- sellel on omad konkreetsed põhjused).

Inno ütles ...

Ma ei räägi enda lastest, me oleme keskmisest võimekamad laste õiguste eest võitlemisel. Aga kõik need Kodutunde ja Inglite aja juhtumid - see on täiesti jube. Eesti oleks nagu mingi natsi koonduslaager, mille eesmärk ongi inimesi piinata. Ja need on eesti oma lapsed, eestlased.

Ja siis kõrvalt loed uudiseid, kuidas lihtsalt miljoneid kõrvale pannakse ja asjad lõpetatakse kas "oportuniteedi" või aegumise tõttu.

Täielik kolmas maailm, Euroopa Liidust pole halli haisugi. Või õigemini on poliitilise eliidi jaoks, üksikutele, et suurtele summadele juurde pääseda. Ülejäänud rahvas närigu muru. Mul on tunne, et Euroopa Liit valmistab Eestit ette ühte teise liitu üleandmiseks. Millegi muuga seda ei saa põhjendada.

Anonüümne ütles ...

Kui teil on kõik hästi, siis miks te Eestist ära kipute?

Inno ütles ...

Tahaks veidi inimväärsemat elu ka proovida, kuni veel saab, see tähendab Euroopa Liitu veel on.

Anonüümne ütles ...

Kas inimväärne elu pole mitte inimeste jaoks (inimene= hooliv, aus, abivalmis, sõbralik, seadusekuulekas olend, kes ka ise ühiskonna arengusse panuse annab)?

Irja ütles ...

Minu vend Vello elas koos oma suure perega pikka aega ühetoalises korteris. Selles ühes toas magas siis lisaks neile Aitaga veel ka nende viis last. Kes olid palju vanemad kui Juuli ja Roosi. Täitsa normaalsed lapsed kasvasid üles.

Minu meelest võiks lapsel oma tuba olla nii kolmeaastasest peale, enne seda võib ta vabalt vanemate toas magada.

Anonüümne ütles ...

Nii need väikeste lastega pered purunevadki, kui hiirvaikselt tuleb voodielu elada.

Muide Juuli on ju neli täis ja peaks seega oma toas magama?

Irja ütles ...

Pered purunevad hoopis teistel põhjustel, peaasjalikult ikka sobimatuse pärast.

Juuli on neli, aga vaimselt alla aastase tasemel. Mõlemad on veel rinnalapsed ja neid on hea öösel rinna otsa võtta, kui nad mul lähedal on.

Anonüümne ütles ...

Sinu vennal oli see oma vaba valik - elada pead-jalad koos ja samal ajal peksta raha mingi mitte kunagi valmiva kodu-veski sisse. Ise on nad sellest ajakirjades rääkinud.

Irja ütles ...

Minu teada on veski valmis.

kakashisith ütles ...

Soome naised ja truud? You must be fucking kidding me. Kõige suurem l*ts on meie tutvuskonnas just Soomest Eestisse elama tulnud paks üksikemast soomlanna, kelle "kuulsus" on ka päälinna jõudnud.

kohalik ütles ...

Pärias vaimukas, läbi pisarate.

Innol on õigus, olen ise sama mõelnud. Mitte hammaste väljalöömisest, aga litsilöömisest. Ilmselt sellepärast, et minu vanaema arvas litsakatest naistest samamoodi nagu Inno vanaema.:)

Pärast sõda elasid mitu peret ühes toas - vat siis oli probleem. Kes Innot-Irjat siin ühe toa pärast häbistavad - te ei tea, mida te teete. Jah, Inno-Irja on mõnikord ettearvamatud avantüristid ja nad on teinud asju, mida korralikud ajakirjanikud ei tee.:( Pean silmas Võrumaa Teatajas avaldatud mõningaid lugusid, kus fakte üldse ei kontrollitud, tegelikult laimati ja tehti haiget ja naerdi inimeste üle. See on kurb.

Aga kurb on ka see kui nüüd neid parastatakse...Loodan, et Inno-Irja on õppimisvõimelised ja nad ei kolista mööda vanu ämbreid. Ja kindlasti on Inno-Irja ellujääjad, neis on üks aususesäde...


Anonüümne ütles ...

Pärias vaimukas, läbi pisarate.

Innol on õigus, olen ise sama mõelnud. Mitte hammaste väljalöömisest, aga litsilöömisest. Ilmselt sellepärast, et minu vanaema arvas litsakatest naistest samamoodi nagu Inno vanaema.:)

Pärast sõda elasid mitu peret ühes toas - vat siis oli probleem. Kes Innot-Irjat siin ühe toa pärast häbistavad - te ei tea, mida te teete. Jah, Inno-Irja on mõnikord ettearvamatud avantüristid ja nad on teinud asju, mida korralikud ajakirjanikud ei tee.:( Pean silmas Võrumaa Teatajas avaldatud mõningaid lugusid, kus fakte üldse ei kontrollitud, tegelikult laimati ja tehti haiget ja naerdi inimeste üle. See on kurb.

Aga kurb on ka see kui nüüd neid parastatakse...Loodan, et Inno-Irja on õppimisvõimelised ja nad ei kolista mööda vanu ämbreid. Ja kindlasti on Inno-Irja ellujääjad, neis on üks aususesäde...


Irja ütles ...

Aitäh :). Loomulikult, oleme teinud vigu, aga üritame ennast ikka parandada.