pühapäev, 15. jaanuar 2017

Kas kehvas suhtes on mõtet rippuda?

Väljavõte eestineni veebist.

Ma soovin minna Soome elama, seetõttu hoian juba varakult silma pean Soomes toimuval, elan sisse sealsesse kultuuriruumi. Soomes on arenenud põnev diskussioon paarisuhte teemal - mis juba iseenesest on huvitav, sest Eestis on põhilised jututeemad valitsuskoalitsioon, Savisaar, sõda ja raha.

Soome naised on suures hädas, sest neile ei jätku piisavalt haritud mehi - no sama lugu on tegelikult Eestis. Aga eesti naised kisa ei tõsta, nad on harjunud vait olema ja kannatama. Siis üks soome mees põrutas naistele vastu, et soome naine ei tohiks olla nii pirtsakas ja peaks leppima sellega, mis on. Ma arvan, et enamik eesti mehi ütleks sama. Nüüd aga põrutas soome naine jälle vastu, et 21. sajandi soome naine võib teha, mis tahab ja kehvas suhtes pole mõtet rippuda.

Vohh! Mulle see meeldib! Mulle üldse soome naised meeldivad. Paljudele ei meeldi, aga mulle meeldivad. Irja on kah soome naine. Nad on konkreetsed, nõudlikud ja teavad, mida elult tahavad. Minu jaoks on see suhtes ja üldse elus kõige tähtsam.

Eesti naine on jälle selline, kellest ei saa kunagi aru, mis ta tahab või on. See ongi minu meelest põhiline, mis eristab eesti naist soome naisest. Eesti naine jääb suhte külge rippuma, laseb lõpuks end ja lapsi peksta ning alandada. Ma ei tea, kust see tuleb. Soome naise jaoks pole suhte lõpetamine mingi probleem, näiteks Irja oli lõpetanud mitmeid suhteid. Kui mees hakkas jooma ja muutus vägivaldseks, siis viskas lihtsalt mehe koos asjadega välja, Irja on sellest kirjutanud.

Nii et mulle meeldivad soome naised ja meeldib Soome. Juba lapsena meeldis, sellepärast põhiliselt vaatasin Soome TV-d ja sellepärast sain selgeks soome keele. Kui tahad hoida silma peal Soomes toimuval, siis loe eestinen.fi portaali!

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kõige enne mine sinna Soome elama, siis hakka rääkima soome meestest ja naistest. Soome naise peamine ütlemine on "ma olen väsinud" ja mees on kodus naise talla all - koristab, kraamib, teeb süüa, kasvatab lapsi ja annab naisele isegi oma pangakonto paroolid ning laseb naisel voodis vedeleda. Tundub, et sa oled juba Eestis "soome naise" talla all. Seetõttu sul iseseisvat mõtlemist ei olegi. Kuna sa ehk saad sellest aru.

Anonüümne ütles ...

Osho on kirjutanud raamatus "Raamat naistest" et tulevikus võiksid inimesed elada kogukondades. Kui praegu ei jätku ihaldatuid mehi, siis tulevikus saab see võimalik olema. Tänapäeval ei põruta eesti naine vastu vaid teeb ära 1:0 mehele ja lastele. Eile raadiost juhtusin kuulama kuidas üks mees esitas advokaadile küsimuse,et mida ta sellises olukorras tegema peab,kus naine kolis minema teise mehe korterisse elama. Mees elab lastega majas, mille naine sai isa poolt kinkelepinguga. Kuna naine tahab nüüd seda maja maha müüa ja mees peam lastega välja kolima. Kinkelepinguga saadud vara ei lähe jagamisele. Advokaat vastas et ei saagi midagi teha, peab üürikorterisse kolima.

Anonüümne ütles ...

Üks kogukond meil juba on - Lilleoru, kus karjajuht on eesotsas. Ju siis naised otsivad hoopis karjajuhti, mitte peret. Mõned naised olevat lausa oma elamise maha müünud, et sellises unelmate kogukonnas elada ja oma palga kannavad kogukonna kontole. Kui ihaldatud mehed seal on, millegipärast need naised sellest vaikivad.

Irja ütles ...

Ma olen ka seda Lilleoru fenomeni imestanud, aga et lausa kannavad oma palga kogukonna kontole? Päris põnev.

Inno ütles ...

Need Lilleoru-tüüpi asjad on vist rohkem nagu ususektid, nagu see Vissarioni haarem seal Siberis, kus Tuuli Roosma elas üksvahe, mitte kogukonnad.

Irja ütles ...

12-20 - mees saab muidugi taotleda naiselt kompensatsiooni, kui ta on näiteks majja oma raha pannud ja selle väärtust tõstnud.