teisipäev, 31. jaanuar 2017

Kohvik tutvustab Trumpi tegemisi: Tee valla väikeettevõtlusele


Kui kassipoeg teeb oma häda põrandale, mitte aga liivakasti, siis pole selgitustest abi, vaid pistetakse tema nina selle häda sisse - see mõjub, järgmisena teeb kassipoeg häda liivakasti. Tavaliselt ühest korrast aitab.

Sama lugu on poliitikutega Eestis: selgitustest pole mitte mingit tolku, mitte midagi ei muutu. Sa võid rääkida ja rääkida, jäädagi rääkima, aga poliitiline, põhiliselt stagneerunud ametnikest koosnev eliit elab oma mullis ja tegelikult toimuvast pole mingit ülevaadet ega ka mingit huvi selle vastu. Inimesed, nagu näiteks Leisi Lapikoja perenaine Maire Forsel võivad oma hääle kähedaks karjuda, et näiteks väikeettevõtjal pole võimalik Eestis ausalt asju ajades toime tulla, aga sellest mitte midagi ei muutu. Ei muutunud enne, ei muutu ka nüüd. Valitsuse vahetus on lihtsalt kosmeetiline: tulevad mõned uued näod, üks puuslik asendatakse teisega, mõni asi nimetatakse ringi uue nimega, ja kõik jätkub vanaviisi.

Sestap hakkab Kohvik nüüd tegema seda, mida kassipoegadega tehakse, pistma nina häda sisse. Sähke, poliitikud, siin on teile näide ja eeskuju, kuidas peab tegutsema. Tuleb talitada nagu Trump ja luua keskkond väikeettevõtlusele, mida pole aastaid nähtud.

Õhh, kus on Eesti oma Trump?! Kas tõesti kedagi pole või? :)

3 kommentaari:

Margus Kiis ütles ...

Eesti Trump pidi olema ju Jüri Mõis.
Trump võib twiitida mida iganes, teod loevad.

Inno ütles ...

Aga teod ju järgnevadki, sellepärast kõik kiunuvad, kaasa arvatud sa ise.

Margus Kiis ütles ...

Seni on ta üritanud USAd vaid isoleerida. Majandusajakirjanikuna peaksid teadma, et isolatsioon ei too mingit majandusedu, kuigi seda on mitu korda katsetatud.
Või oskad tuua näiteks mõne muu teo?