reede, 20. jaanuar 2017

TRUMP: Oleme kaitsnud teiste riikide piire ja jätnud oma piirid kaitseta

Väljavõte CNNi veebist.

Oleme kaitsnud teiste riikide piire ja jätnud oma piirid kaitseta, ütles täna pärast ametisse vannutamist oma kõnes värske, 45. Ameerika president Donald J. Trump.

Ühtlasi ütles Trump, et USA on jaganud oma rikkusi teistele, teinud teisi rikkaks ja jäänud ise kõigest ilma. Trump lubas, et mõtleb nüüd eelkõige Ameerika ja ameeriklaste peale.

Trump ütles, et Ameerika sõdurid peavad kaitsma eelkõige ameeriklasi, mitte kedagi teist. Ta lisas, et peavad lõppema tühjad jutud ja lubadused, peab lõppema lõputu hädaldamine, et midagi ei saa teha - nüüd algab tegude ajastu! Ameerika saab uuesti õitsvaks riigiks! Ja see juhtub siis, kui ameeriklased mõtlevad rohkem enda ja vähema teiste peale.

Inno kommentaar:

See on loomulikult õige. Sa ei saa teisi aidata ega olla üldse mingiks abiks, kui sa ise oled hädas. Uppuja ei saa kedagi aidata, veel vähem teist uppujat. Ameerika on liiga kaugele läinud, on ise uppuja ja see annab kõvasti tunda igal pool. Lõpuks on see kõigile halb. Seda näitab praegune aeg, kus Ameerika on end paljundanud igasse riiki ja tegelikult ei saa mitte kusagil hakkama, isegi mitte omas kodus. Kodus tuleb asjad korda teha ja siis tulla teistele õpetama, kuidas tuleb elada.

Ning, parafraseerides Trumpi - Jumal õnnista Eestimaad. Pärast kõike seda, mis on toimunud ja mis ees ootab, on seda, Jumala õnnistust Eestile eriti vaja. Sest panused on tehtud, hästi või halvasti, ja ega muud pole enam järele jäänud, kui lootus Jumala abile ja õnnistusele.

Eesti president küll erinevalt oma USA ametivennast Jumalat ei usu ja vilistab kiriku peale, eks seegi ole teatud aja märk, aga ikkagi, palugem kõik koos! See on ainus võimalus.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

"USA on jaganud oma rikkusi teistele"
Usa on kõige suurem röövel, kes lammutab teisi riike ja röövib kogu maailma. See on sitamaiguline rikkus, mida ta näiteks Eestisse toob ja mille Eesti maksumaksjad kinni plekivad, endal kasvav välisvõlg seljas.