laupäev, 4. veebruar 2017

Donald Trumpi uus aruanne - see mees meeldib mulle järjest rohkem!


Trumpi uus aruanne, presidendi jutt algab videos kusagil 5. minuti juures.

Mulle meeldib USA president Donald Trump järjest rohkem. Miks?

Sest ta täidab oma valimislubadusi. Näidake mulle mõnda teist poliitikut, kasvõi Eestis, kes oma lubadusi täidab! Kavõi ühte, palun! Näidake! Mina ei tea ühtegi. Ja näete, milline on tulemus: eesti rahvas sureb välja. Asi on täiesti perses Eestiga, kui otse väljenduda. Ja põhjus ongi selles, et poliitikud ei täida lubadusi. Lubatakse näiteks tõsta lastetoetusi, pakkuda tasuta haridust, aga kui võimule saadakse, siis hakatakse käima mööda lukshotelle ja jagama raha mingitele ulme-projektidele, sest sealt on lootust saada vaheltkasu. Ärge minult küsige nimesid palun. Kui ütlen, võin Eesti Vabariigis vangi minna! Aga kõik ju näevad, mis toimub. Ainult et keegi ei julge iitsatada, eespool toodud põhjusel. Ning kokkuvõttes on areng täiesti pekkis ja asi üha hullemaks läheb. Lastele pannakse juurde 5 eurot kuus ja öeldakse, et see on maru kõva toetus. Kujutate ette - vangi peale kulutatakse Eestis igas kuus 1500 eurot maksumaksja raha ja lapse peale 50 eurot. Ja siis imestatakse, miks lapsi ei sünni. Muidugi ei sünni, kui vangidki on mitukümmend korda tähtsamad kui lapsed.

Praegust Eestit kõrvalt vaadates võib mõni arvata, et kõik on kadunud. Tegelikult pole veel kõik kadunud. Nii nagu USAs tundus, et asi on täiesti pekkis, USA linnad, terved osariigid läksid pankrotti ja välisvõlg on lennanud läbi katuse. Aga tegelikult ei tähenda see veel midagi. Esiteks võib ka Eestit kunagi juhtida Trumpi-taoline mees, kes täidab lubadusi ja seab Eesti inimesed esikohale. Mitte ei tiiruta ringi mööda maailma, millest mitte tuhkagi kasu pole. Või mis oli näiteks president Toomas Hendrik Ilvese puhul kasu sellest välismaal ringi aelemisest ja lukshotellides püherdamisest?! Mida Eesti sellest võitis? Eesti majandus on täiesti stagneerunud, on üle mitmekümne aasta kõige sitemas seisus, võrreldav nõuka aja lõpuga ning julgeolekuolukord on samuti üle aastakümnete kõige hullem. Kodus kasvavad probleemid üle pea, ja siis sõidetakse mööda maailma ringi. Sellepärast ongi kodus asjad käest ära, et siin Eestis keegi olla ei taha. Ja kui riigi juhid ei taha kodumaal olla, kui nemad Eesti peale sülitavad, miks peaks siis lihtne inimene Eestit armastama?! Kas Trump aeleb mööda maailma ringi, palun?! Ei, sest selleks on teised inimesed. Tema jaoks on praegu prioriteet USA. Seda heidetakse talle ette, et ta USA peale mõtleb - aga kes siis veel peaks USA peale mõtlema, kui mitte president?! Ja see on väga hea, et ta USA peale mõtleb. Ka Eesti jaoks, sest kui USA läheb pankrotti, nagu vahepeal oli juba oht, siis kes või mis kaitseb Eestit. Ses mõttes on jälle Trumpil õigus, et enne kui lähed teisi toetama või õpetama, peavad sul endal asjad korras olema. Kogu maailm irvitas, kuidas USAs linnad või terved osariigid läksid pankrotti. Tegelikult pole siin midagi irvitada, eriti Eestis. Ameerika ei tohi lasta enda üle irvitada ja Trump seisab hea selle eest, et seda ei juhtuks.

Kui mõni Eesti poliitik, kui kasvõi ükski Eesti poliitik suvatseks Eesti huvide eest seista samamoodi nagu Trump seisab USA huvide eest, siis oleks asjad Eestis palju paremad. Aga nagu ma juba märkisin, siis Eestis pole ühtegi sellist poliitikut. Või kui on, siis nimetage palun. Mina küll ühtegi ei tea.

Ma aga väga loodan, et kunagi on Eestis selline poliitik, kes oma rahva peale mõtleb. Öeldakse, et rahvas väärib oma juhte, aga ma kardan, et see ütlus pole päris õige, sest siin lihtsalt rahvale pole antud sõnaõigust. Aastakümneid totalitaarses režiimis elanud rahvas ei teagi oma õigusi, seda kasutatakse ära ja rahva üle lihtsalt irvitatakse. Sest selgitage, kuidas saab muidu juhtuda, et eesti rahvas välja sureb. Seda ei saaks ju juhtuda, kui mõni poliitik rahva peale mõtleks. Selline asi oleks välistatud.

15 kommentaari:

LPR ütles ...

Looda aga looda ...

http://www.nybooks.com/daily/2016/12/13/putin-paradigm-how-trump-will-rule/

olge ise ka tublid ütles ...

"... siis Eestis pole ühtegi sellist poliitikut. Või kui on, siis nimetage palun."

Palun väga, nimetan korraga neli:

Mart Helme
Martin Helme
Henn Põlluaas
Jaak Madison

Inno ütles ...

Nad ei paista kusagilt välja.

olge ise ka tublid ütles ...

Osaliselt nõus, osaliselt mitte.

Probleem on selles, et kuigi EKRE esindatus on riigikogus väikseim, siis nad on ühed aktiivseimad (eriti nimetatud neli liiget) ning rahvusringhääling ja muu peavoolumeedia (võib ka öelda peavalumeedia) püüavad iga hinna eest EKRE tegemisi varjus hoida või pisendada ja moonutada (umbes nagu Trumpi puhul USA ja kogu maailma peavoolumeedia).

Sellest väga hea näide: Henn Põlluaas: ERR erapoolikus ja kallutatus on häbiks kogu ühiskonnale

Lisaks riigikogu tööle korraldavad nimetatud neli EKRE liiget pidevalt üritusi ja esinemisi, suhtlevad erineval moel otse rahvaga. Meenutame näiteks mullust Eesti tuuri "Kahekõne rahvaga", aga mitmed näiteid leiab ka videotena:
https://www.facebook.com/rahvuspartei/videos
http://uueduudised.ee/rubriik/video/

Lisaks igapühapäevane raadiosaade Räägime asjast, kus antakse ülevaade, millega nädala jooksul tegeletud. Tre Raadios ja Ring FM-is kell 11, kordus kell 21.

Nii et kui sa ei piirdu üksnes peavoolumeedia jälgimisega, siis ei saa öelda, et nad ei paista kusagilt välja :)

LPR ütles ...

https://youtu.be/FMKNrkzap3E

Anonüümne ütles ...

EKREs on selliseid poliitikuid ikka päris palju.
Eelnevatele lisaks Maria Kaljuste, Anti Poolamets, Indrek Särg, Helle Kullerkupp...

Anonüümne ütles ...

Kiiduväärt kirjatükk. Inno võiks isegi kaaluda EKRE erakonda astumist. Enne valimisi oleme kuulnud ja näinud igasuguseid lubadusi, valimiste vahele jääval ajal vastandamisi erakondade vahel. Liiga palju on neid erakondi=6 ja kõik saavad maksumaksjalt rahalist toetust.

Anonüümne ütles ...

no Indrek Särgi maine onküll enam kui kahtlane - see mees töötab usuliikumise Elu Sõna koolis õpetajana. Elu Sõna sekt nimetab ennast ise kristlikuks, aga enamus kristlasi ei pea neid kristlasteks. Sellesama sekti Ameerika koguduses peksti möödunud aastal üks teismeline surnuks ja teine viidi haiglasse, oma vanemad koos pastoriga peksid ja selle eest, et teismelised ei tahtnud oma patte üles tunnistada. Rõve.

Panen paar eestikeelset linki - esimene peksmise kohta ja teine Ekspressi artikli kommentaaridele EKRE sisetülist tollesama Elu Sõna pärast:

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/valismaa/usa-elu-sona-kirikus-peksti-noormees-vanemate-osavotul-surnuks?id=72704273

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/ekspress/ekres-kaarib-sisetuli-elu-sona-toetamise-parast?id=76581678&com=1&reg=1&s=2

Inno ütles ...

Sotsiaalmeedia on ju olemas, seal on EKRE ikka suht nõrk. Kui võrrelda sellega, kuidas Trump suhtles või suhtleb nüüd valijatega. Iga tunni tagant või nii tuleb uus säuts. Isegi presidendina.

Anonüümne ütles ...

Suur lahendus saab olla ainult apoliitiline, isegi sügavalt ja rõhutatult apoliitiline. Ükski poliitik seda pundart ei lahenda.

Kiisukeauh ütles ...

Ma paar aastat tagasi enne valimisi hakkasin uurima kelle poolt üldse hääletada. Mis erakonnad on jms. Ja avastasin EKRE. Meie mõttemaailmad on väga sarnased. Juba enne valimisi liitusin selle erakonnaga (täiesti ise tulin selle mõtte peale ja tegin seda vabatahtlikult :D) ja pole oma otsust siiani kahetsenud. Mina usun EKRE-sse ja olen täiesti kindel, et nende populaarsus järjest tõuseb. Nad ajavad õiget asja. Nad peavad oma sõna ja nad kuulavad, mis rahval öelda on. Ja ma olen uhke, et kuulun nende sekka. :)

Irja ütles ...

Mina samuti usun, et nende toetus tõuseb! :) Edu!

Irja ütles ...

EKREt oleme ka alati nõus Kohvikus toetama, nii et andke teada, kui teil mingi üritus tuleb :).

Inno ütles ...

Tegelikult on see muidugi utoopia, et EKRE Eestis kuhugi jõuab, sest Eesti-suguse väikse kärbse poliitika saab rahva enamuse arvates olla ainult mõnele suurele perse pugemine. Nõuka ajal olid need venelased, kelle perse poeti, pärast NLiidu lagunemist olude sunnil ameeriklased. Aga põhimõte, ja isegi inimesed on samad, kes perse poevad. Endistest kommunistidest said üleöö kõige suuremad Eesti mehed, sest nii oli kasulik. Ja neid on terve kari. Pandi sini-must-valge rinda ja kõik jätkus vanas vaimus. Praegu seda Trumpi kirutakse, aga pange tähele, juba mõne aja pärast, kui aru saadakse, et mehel ongi võim käes, siis lauldakse temale kiidulaulu. Ja kui tulevad venelased uuesti sisse, siis lauldakse ka neile kiidulaulu. Ja lauljad on ikka need samad tegelased! EKRE omad aga kindlasti nende persepugejate hulka ei kuulu, mistõttu neil pole Eestis võimu juurde asja.

Mulle täna tundub, et see iseseisev Eesti oli üldse üks error, mida hakkasid ajama sakslased, et venestamisele vastu astuda. Maarahvas, kes ei jaganud ööd ega mütsi, klopiti vahtu, kirjutati neile valmis eepos ja siis õpetati nad seda lugema. Tegelt on see Kalevipoeg ju paras jura, mis kujutab eestlasi täielike tohmanitena. Samasugune koomiks nagu Kivirähu Rehepapp. Sest tsaariaja venestamine oli mõeldud eelkõige saksa keele välja rookimiseks, aga sakslased leidsid neile omase nutikusega, et tegelikult räägitakse Eestis hoopis eesti keelt, ilmselt lootes, et nii jäetakse saksa keel rahule. Eks oma osa mängis ka tsaarivõimu nõrgenemine, mis oli jällegi kasulik Saksamaale, et Venemaa sõjast välja lülitada ja hullemast pääseda. Nõnda anti neile kirjaoskamatutele tohmanitele riik kätte, millega nad loomulikult midagi tarka ei osanud peale hakata ja andsid selle esimesel võimalusel käest ära. Nagu nüüdki, lapsed on paljas ja näljas, aga vaadake valitsuse autoparki - nagu mingis kuramuse kolmanda maailma riigis.

Anonüümne ütles ...

Hehee. Sinimustvalge leiutati Karlsruhes umbes 1860 ja selle polnud otseselt Eestiga midagi pistmist. Ilmselt võib leida huvitavaid seoseid, kuidas täpselt sellest sai EÜSi lipp ja pärast riigilipp, kuid alge siiski on võõras. Huvitav on ka sinise tooni mõningane moondumine ajas ja kontekstis.

1918 tekkis iseseisev Eesti sisuliselt ainult inglaste toetuse tõttu - neil oli plaan Tsaari-Venemaad tükeldada.

Vapi lugu ma pole viitsinud uurida, aga niigi on selge, et ev sümboolika sisaldab elemente, mis on soomeugri rahva jaoks võõrad ja võimalik, et isegi vaenulikud.

Samas sa mine räägi kuskil, et smv on paras error :D