esmaspäev, 20. veebruar 2017

Kuni surm meid lahutab - võib võtta ootamatuid pöördeid


Kui inimesed paari lähevad, siis lubavad nad teineteisele jääda kokku, kuni surm neid lahutab. Mis iseenesest on ilus tõotus - armastada teineteist kuni surmani.

Aga see lubadus võib võtta ootamatuid pöördeid, kui armastust pole või on teda vähevõitu. Ma tean, olen seda ise kogenud, nimesid nimetamata, aga kui armastust pole, siis on tunne, justkui teine soovib sind hauda ajada. Kuni otseste ähvarduste ja vägivallani välja. Märkad järsku, et abikaasa ära lahutada ei taha, aga soovib sinu surma.

Küllap saate aru, mida ma mõtlen. Üks, või mõlemad hakkavad teineteist hauda ajama, et mitte oma lubadust murda. Ja see asi võib areneda päris jubedaks. Olen näinud kõrvalt vanapaare, kes päevast päeva närivad teineteise kõride kallal. Kumbki ära ka ei sure ja otseselt tappa kumbki teist ei julge. Ja kui neil tullakse küsima, mis on pikaealise kooselu saladus, siis räägitakse midagi umbes sellist, et on vaja teineteisele ruumi anda, või umbes nii. Aga seljataga käib teineteise vaikne surnuks piinamine.

Loomulikult võib siin olla tegemist ka isiksuse häirega, kus inimesele meeldibki teist piinata või midagi sellist. Aga ma arvan, et palju tõenäolisem on ikka see teine variant, ühelt poolt soovimatus lubadust murda, aga teiselt poolt soov inimesest vabaneda. Stiilis, et lahutus saab tulla ainult läbi ühe osapoole surma. See on ka põhjus, miks, ma arvan, on vene peredes palju vägivalda - nad on sügavalt usklik rahvas ja Jumala palge ees lubadust murda ei taha, seetõttu tekib soov teisele haiget teha, et lõpp kiiremini saabuks. Aru saamata, et seeläbi tehakse veel suuremat pattu. Laiemas plaanis võib selline mõtteviis olla vägivalla katalüsaatoriks terves ühiskonnas - näiteks miks Venemaa on nõnda agressiivne oma naabrite suhtes.

8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

see 'palju ussitamist eimillestki' on rohkem eesti kommete moodi, Inno ju teab seda isegi.

ann ütles ...

On tuttav teema. Minu vanemad pingutasid halbade suhete kiuste koos olla. Tõesti nägid palju vaeva, aga asja ei saanud. Lõpuks tuli siiski see õige lahendus ehk lahutus. Ei ole õige öelda, et pärast lahutust jäid suhted sõbralikuks (sest kui oleks olnud mega sõprus, siis polekski olnud lahutada vaja), küll aga jäid suhted asjalikuks ja on siiani. Nii et - väga tublid!

Menopaus ütles ...

Eriolukord on ka see, kui üks abikaasadest ei taha enam seksida ja hakkab selle asemel tüli norima, magama või hobidega tegelema. Samas on muu läbisaamine hea ja sõltuvuslik.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Lahutused on puudulike elutingimuste tagaj2rg.
Maamunal algas elu siis kui elutegevuseks tekkisid vajalikud tingimused,vesi ja hapnik jmps.
Linnas puuduvad tingimused elutegevuseks sest 6hus puudub piisavalt hapnikku ja sisse hingatavad nafta saadused satuvad otse verre sest inimorganismil puudub 6hufilter . Sisse hingatavad naftasaadused tapavad peaaju ja palju muid rakke.
Jne.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Ei,Sa eksid ,eestlusega see pole seotud. Sa ajad sama haiget propagandat nagu
Hollywoodi filmides ealeski pole pearollis ema.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Me ei ela lahutuseni sest selle eest hoolitsevad illuminaadid,Fukushima lekib.
Facebooki grupi"Fyysika" andmeil
12-13 veebruaril me saime j2rjekordse kiirituse yledoosi.
Andur asub TTY katusel.

Bill Gates lubas kasutada viirust mille toime on 30 miljonit laippa p2evas.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Neelakem joodi tablette sest vastasel korral Te ei ela lahutuseni...Fukushima lekib jubedalt. Tallinna ylikooli aparaat fikseeris radioaktiivse kiirguse yledoosi ja ka meedias on artikleid Fukushimas toimuva kohta palju.

Margus Kiis ütles ...

Laste kasvatamine on keeruline ja pikk protsess, samuti äärmiselt kulukas, seega peab siiski kokku jääma.