neljapäev, 9. veebruar 2017

Mis kasu on ilma elukogemuseta noortega tehtud kampaaniast?

Väljavõte Delfi veebist.

Praegu on vabariigi 99. aastapäeva künnisel läinud lahti massiivne meediakampaania „Mina jään”, kuhu on kühveldatud, ma pakun sadu tuhandeid eurosid maksumaksja raha. See tuleb pärast seda, kui eelmise presidendi algatatud „Talendid koju” kampaania haledalt läbi kukkus, sest keegi ei tahtnud Eestisse tagasi tulla. Presidendi enda poeg lasi ka kohe jalga, kui võimalus avanes.

Aga mis on asja point? Või mis on üldse kasu ilma elukogemuseta noortelt küsitud arvamusest elu kohta? Kui on teada, et Eestis algavad probleemid mitte siis, kui koolis käid, vaid siis, kui pere lood ja lapsed saad. Sest pere- ja lapsetoetused on naeruväärsed võrreldes teiste Euroopa riikidega. Seetõttu lahkuvad Eestist just need, kes tahavad pere luua. Või siis puuetega, erivajadustega laste vanemad, sest erivajadustega seotud toetused ja tingimused on Eestis samuti naeruväärsed.

Ma saan aru, et kampaania on mõeldud selleks, et noori Eestis kinni hoida. Aga reaalsus on ju see, et noortele pole tööd. Pange see raha pigem noortele mõeldud töökohtadesse või aidake neil tööd leida, mitte niisama tühjade sõnade peale, mis midagi ei maksa. Eestil pole midagi kasu sellest, kui kümme noort rinnale taovad, et tahavad Eestisse jääda, kui samal ajal sajad noored lahkuvad, sest neil pole tööd. Eesti on võtnud selge väljasuremise kursi ja see ei muutu enne, kui hakatakse lastega perede peale mõtlema. Seni pole 25 aastat seda tehtud, vaid on nuumatud noori lastetuid inimesi, kel pole elus mingeid kohustusi.

4 kommentaari:

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Eks ta v2hemalt t6statab probleemi.
Kampaaniat ajate teiegi omasoodu.
T2nu teie blogile sain mina innustust ja tegin oma blogi.
Minu blogist v6etud ideest tasuta transpordi kohta sai Tallinn tasuta yhistranspordi...ja loodetavasti terve Eesti saab tasuta yhistranspordi. Iseasi on see kuidas nad seda teevad. Tasuta transport peab olema tasuta energiaallikate arvelt aga mitte automaksu jms. maksude arvelt.
Elagu trollibussid maateedel !

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

P.s.
Ilves tegi veel "Maale elama" kampaania. Algul too oli huvi2ratav aga kuna rahval oli ja on asjaga t6si taga ja see kampaania ei olnud t6sine,suisa ajupesu tehti siis muidugi asi kustus.
Kuid sellest kampaaniast syndis facebookis grupp " Maale elama public group". Mis on asjalik ja muidugi vajab veel palju lihvimist.
Pangem k2ed kylge !

Triin ütles ...

Minu meelest juulist kehtima hakkav 3+ laste arvuga peredele 500€ lastetoetust on suur samm edasi. See on iibe tõstmise meetod, sest just 3ndaid jne lapsi on vaja.
Olgem õnnelikud, et on üldse Eestis lapsetoetus kui selline. Mina pole oma lapsed selle raha eest sünnitanud. Nad oleksid mul ka siis, kui ma ei saaks riigi käest 100€ kuus. Raha tuleb ikka ise tööga teenida.

Puudega laste toetus on teine teema.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Ja Tallinna TV loomise idee tuli ka siit blogist kommentaaridest.
2rgem h2benegem omi h2id ja siiraid m6tteid esile tuua,kui endal pole mahti neid ellu viia siis ehk keegi teine seda teeb 😊