teisipäev, 28. veebruar 2017

Puudega laste toetamisest Venemaal

Tuli selline huvitav kommentaar:

Täditütar elab Moskva äärelinnas nn suvilate rajoonis. Tal on raske puudega poeg. Täditütar on kodune, tööl ei käi. Erinevaid toetusi saab igakuiselt kokku ca 400.- euro väärtuses. Lisaks on pojale mitu korda aastas tasuta sanatooriumid, haiglaravi. Oleks ka riiklik hooldekodu võimalus, aga täditütar ei soovi.

Njah, mida öelda? Isegi Venemaal hoolitakse puuetega lastest rohkem kui Eestis :( Eesti parim on Võru, kus makstakse lisaks riiklikule toetusele, mis on nii raske kui sügava puudega lapsele ühetaoliselt 80 eurot kuus, 80 (raske puue) ja 200 (sügav puue) eurot kuus. Samas näiteks Rakvere ja Viljandi maksavad kõikidele puuetega lastele ühetaoliselt ainult 19 eurot kuus ning Tallinn ainult 70 eurot aastas. Seega saavad nende vanemad kuus toetustena kätte AINULT 100 eurot, kui sedagi. Masendav, masendav, masendav. 

Puuetega laste toetused peavad kiiremas korras tõusma. Ma ei saa aru, mida see Tiina Kangro (IRL) seal Riigikogus teeb. Isegi meie küsimustele ei vastanud. Ise enne suur puuetega laste eest võitleja. Nüüd sai sooja koha peale ja ainult istub tagumikku laiaks! 

12 kommentaari:

Triin ütles ...

Vat ei usu eriti. Siin võib olla mingi AGA mängus. Võibolla siis see konkreetne pere saab, aga ei usu, et see üldlevinud Venemaal! Olge nüüd :D Kirjutasite ise ju, et Soomes saab 400€. Soomet ja Venemaad ei saa ju üldse võrreldagi.

Irja ütles ...

Mulle tundus ka üllatav, aga kes teab? Soomes on riiklik tugi 400 ja sellele lisanduvad veel kohalikud toetused. Juulikese sugune laps saaks kuskil 1000 eurot kuus kokku.

Võtke sõna ütles ...

Tunni aja pärast on sama teema Kuku Vox Populis!

Anonüümne ütles ...

Venemaal hoolitakse lastest väga ja see on seal alati nii olnud. Tõsi küll, vastavalt majanduslikele võimalustele, aga siiski.

Anonüümne ütles ...

Niipalju hoolimisest Venemaal...

http://maailm.postimees.ee/2921683/hrw-venemaa-vigaste-lastekodulaste-vastu-kasutatakse-pidevalt-vaegivalda

LPR ütles ...

Armastus ja hoolimine vene stiilis on räige ja pidev peks.

Triin ütles ...

Venemaa ja hoolib nõrgemast?! Ära aja rumalust suust välja!

Kui veel ka vastavalt majanduslikele võimalustele, siis elu sees ei näe puudega lapse pere Venemaal 400€ kuus!

Anonüümne ütles ...

Irja, uuri välja internetist. Sul detektiivitöö käpas :)

Anonüümne ütles ...

Uurige välja jah :D
Varsti mehed mustas koputavad uksele.

Anonüümne ütles ...

http://yarmalysh.ru/oficialno/socialnaja-podderzhka-semej-s-detmi/v-seme-rebyonok-invalid
2017. aasta andmed.
Uurige, arvutage, seletage lahti!

Anonüümne ütles ...

Unustasin lisamast, et see link on Jaroslavli oblasti kohta. Aga väga ülevaatlik.

Anonüümne ütles ...

Järelikult saavad Vörus ka puudega täiskasvanud sama head toetust, lisaks makstakse ka kommunaalid kinni ning tuleb ka tööturaha.