laupäev, 11. veebruar 2017

Trump: Intel investeerib 7 miljardit, loob tuhandeid töökohti



USA president Donald Trump andis järjekordse ülevaate oma nädala tegemistest ja rääkis, et mikrokiipide tootja Intel investeerib USAsse 7 miljardit dollarit ning loob tuhandeid tasuvaid töökohti. Ühtlasi lubas Trump teha kõik selleks, et ettevõtetel poleks võimalik niisama lihtsalt käenipsu peale USAst lahkuda.

Minu meelest õige asi. Mida on Eesti juhid teinud selleks, et ettevõtteid ja tasuvaid töökohti kinni hoida? Paljudel, väga paljudel inimestel on lastud Soome ja mujale ära minna, eriti puudutab see noori. Kus on noortele mõeldud tasuvad töökohad Eestis? Miks on ainult üksikud ettevõtted need, mille juhid võivad öelda, et maksavad töötajatele vähemalt 2000 eurot palka, sest vähemaga ei tule Eestis toime? Miks on ainult president Kersti Kaljulaid see, kes selliseid ettevõtjaid tunnustab?

Olgu taustaks öeldud, et Eestis puudub presidendil täidesaatev võim, nagu see on USAs. Eesti elu juhib valitsus, mille liikmed istuvad lihtsalt mune laiaks, mitte midagi ette võtmata. Mis on viimase 25 aasta jooksul ette võetud selleks, et Eesti rahvaarv kasvaks? Mitte essugi ju! Täielik korralagedus!

Ma kordan: Eesti valitsusse oleks hädast vaja üht Trumpi sugust meest, kes mõtleks vahelduseks Eesti peale. Praegu ei näe ma valitsuses sellist inimest, kes Eesti peale mõtleks. Oskate nimetada mõnda?

16 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mart Helme peaministriks.

Frei ütles ...

Kui meil siin rahvast hoidvaid poliitikuid napib, võiks Trump kedagi saata Eestit juhtima. Sõjardeid tuleb USAst juba tuhatkond. Asi see siis pole siia vasallriiki õigeid poliitikuid siia saata?

Anonüümne ütles ...

Mart Helme. Martin Helme. Henn Põlluaas. Jaak Madison. Maria Kaljuste. Anti Poolamets. Indrek Särg.

Anonüümne ütles ...

Eestit ei pea mitte mingi kusagilt siia saadetud päss juhtima või siis lõpetage vabariigi mängimine, kamoon!
Aga Mart Helme sorti munajoodik ei kõlba juhtivale kohale.

Inno ütles ...

Trumpi saadetud tegelane mõtleb USA, mitte Eesti peale. Eesti rahvas peab ise leidma juhi, kes oma rahva peale mõtleb.

Anonüümne ütles ...

Kas te Inno usute, et see rahvas suudaks juhi leidmiseks kokku leppida? Kas see rahvas üldse suudaks milleski tähtsas ja sisulises kokku leppida?
:D

Margus Kiis ütles ...

Mida peaks siis tegema? Totalitaarne rezhiim nagu Hiinas? Piirid umbselt kinni, nagu N.Liidus? Isolatsioon?

Anonüümne ütles ...

Kes iganes siin Särge propageerib, see võtku teadmiseks, et Indrek Särg on seotud Elu Sõna sektiga, iga teine tartlane teab, mida kujutab endast Elu Sõna. Sajad rikutud elud, mures lapsevanemad.

Elu Sõna piiblikooli lõpetanud pastorite teadmisel vägistasid Elu Sõna piiblikooli kasvandikud aastaid oma väikest alaealist tütart. Helme ja EKRE muutuvad ise küsitavaks kui nad Särjesuguseid mahitavad.

Inno ütles ...

Üks võimalus on Eesti peredele riigi poolt majad ehitada. Noortel peredel pole, kus elada ja pangad laenu ei anna väljapoole Tallinna. No ja mis elu seegi on Tallinna ümber põllu peal - see on nagu elu koonduslaagris. Või veel hullem, sest läheduses pole kauplusi, koole ega lasteaedu.

Anonüümne ütles ...

Pangad ei anna laenu väljapoole Tallinna? No mida jutt?!? Kust sa seda "infot" hangid?

Pangatöötaja.

Inno ütles ...

Pangatöötajad loomulikult seda ei tunnista. Reaalsus on see, et kui tahad väljapoole Tallinna, näiteks Võrru ehitada uue maja, mis maksab 100 000, siis peab sul endal olema 80 tuhat ehk praktiliselt maja hind, mis sisuliselt tähendab, et laenu ei anta.

Margus Kiis ütles ...

Majadest pole midagi kasu, kui töökohti pole. Maju on Eestis küllalt ja väljaspool Tallinnat/Tartut üsna odavad, kohati lausa tasuta saadaval. Aga mis teed sellega, kui sul tööd pole.

Inno ütles ...

Vabandust, aga minu teada võetakse Eestis panka tööle tänapäeval ainult lambaid, sest sisulist tööd seal enam ei tehta. :D Kõik otsused tehakse Helsingis või Stockholmis.

See on ammu teada, et Eesti riigiasutuste ja pensionäride säästude eest ehitatatakse Soomes ja Rootsis noortele maju. Kerkivad suured era- ja kortermajade linnaosad. Laenu pakutakse noortele 50 aastaks, et eluaseme kulusid all hoida. Aga kus on eramajade linnaosad Eestis, näiteks Võru linnas, palun. Too mõni näide, sa panga-lammas!

LPR ütles ...

Kindlasti on west Virginia kaevurid sillas, et trumbo toob nende tööd tagasi. Et näe, Billy-Bob, nüüd teed kiipe ja kaevandad andmeid. Nagu vanasti kui America oli greit.

Inno ütles ...

Täna võime selle üle irvitada, aga America endine greatness aitas lammutada NSV Liitu, kuna inimesed olid kadedusest roheliseks minemas, kui Dallase seriaali või America autosid nägid. Pärast seda kadus America greatness ära, sest investeeringud ja töökohad läksid kõik Hiina, kus suudeti turumajanduslikku perestroikat alustada enne kui NLiidus ja sellega riigi kokkuvarisemist vältida. Trump tahab raha ja töökohad Hiinast tagasi tuua, ega muidu hiinlased nii närvis poleks. Tänu America investeeringutele on Hiina arenenud sinna kus ta on, ilma selleta võib Hiinat tabada NLiidu saatus.

Tegelikult on nii, et Hiinas tekiks probleeme ka ilma Trumpita, sest palgatase ja muud kulud on kerkinud juba kohati Ameerika tasemele ja seal toota pole enam kuigi mõttekas. Maailma turismi juba valitsevad rikkad hiinlased. Trump valab muidugi temale omasel moel veel õli tulle, annab jalaga takka, et Hiina kukkumine valusam oleks. Kui Hiinas algavad rahutused, siis lähevad investeeringud kiiresti mujale, raha läheb tagasi Ameerika-maale.

Buldooza ütles ...

Kui blogi ühe teise artikli pealkirja tsiteerida, siis uus on tegelikult unustatud vana. Seesama Intel ülistas 2011. aastal ja kinnitas talle et lähiaastatel panustab ta oma Arizona tehase ehitusse 10 miljardit dollarit: http://usatoday30.usatoday.com/tech/news/2011-03-28-intel-manufacturing.htm.

Nüüd on paar aastat läinud, 3 miljardit kulutatud ning Inteli juht Trumpile rääkimas et on matemaatikat õppiunud ja seetõttu teab et 10 miinus 3 on 7 miljardit :) Trumpi intelligentsi sellises otsuses on seega üsna tarbetu taga ajada.