teisipäev, 7. veebruar 2017

Trump: Oleme teinud palju vigu

Donald Trump andmas intervjuud, väljavõte billoreilly.com veebist.

USA president Donald Trump andis intervjuu Bll O'Reilly saates Fox Newsi kanalil ja ütles vastates küsimusele Vladimir Putini kui tapja kohta, et ka USA on tapja, ka USA on teinud palju vigu, näiteks Iraaki tungimine oli viga ja seal tapeti palju süüta inimesi.

Siit jõuame lähemale ka tõele, miks Trumpi vihatakse paljudes riikides. Sest seal on võimul jätkuvalt need, kes Iraagis aitasid tarbetuid, ilma kontrollimata valeinfol põhinevaid tapatalguid korraldada ja kardavad nüüd, et ka neid hakatakse selles süüdistama. Ainus riik, kus Iraagi tapatalgute korraldaja, endine peaminister Tony Blair on pandud vastutama on Suurbritannia, igal pool mujal, kaasa arvatud Eestis käivad tapmise korraldajad kui õiged tegelased püstipäi edasi. Ja kiruvad Trumpi. See on kindlasti üks põhjusi, miks võimukoridorides Trumpi ei sallita, et ta on Iraaki tungimise hukka mõistnud. Samas pole põhjust, miks peaks lihtsad inimesed Trumpi vihkama.

Mis on kõige iroonilisem, USA kulutas kogu oma energia ära Iraagis, aga nüüd ei saa Iraani vastu, kellel on TEGELIKULT tuumarelv, ja kes avalikult USA üle irvitab. Nüüd Iraani paika panna ei saa, sest selleks pole jaksu, kuna võhm on väljas. Eestis võibolla ei saada sellest aru, aga Iraaki tungimisega lõhuti seal välja kujunenud tasakaal, kus sunnide võimu all olev Iraak tasakaalustas šiiausuliste võimu all olevat Iraani. Iraagis on aga šiiausulised suures enamuses, mis tähendab, et neid oli lihtne Iraani võimule allutada. See on põhjus, miks demokraatia tõi Iraaki täieliku kaose. Šiiausuline Iraan haaras võimu ka Iraagis, kus šiiausulised tulid võimule pärast Saddam Husseini kukutamist. Šiia ülemvõimule loodi vastu seisma sunniusuline terroriorganisatsioon ISIS, mille kõrval Saddam Hussein oli poisike. See kõik on põhjus, miks Iraani ega Iraagi kodanikke ajutiselt USA-sse ei lasta. Ja see on põhjus, miks Trump tahab Putiniga kokku leppida, et ühiselt Iraani taltsutada. Trumpi jutust jäi mulje, et USA-l on tõsine kavatsus Iraani vastu minna, aga seda ei tehta suure hurraaga nagu varem, vaid kainelt kaalutledes.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Sisuliselt võib öelda, et USA hävitas juba Bush juunior aastatel 2001 kuni 2003 (GWB vist oli tõesti nii rumal mees). Obama jätkas seda rada selles mõttes, et põhimõttelist pööret Obama ei teinud. Nojaa nüüd Trump päästab veel mida päästa annab.
Iraan ei ole ohtlik, nendega saab asju mõistlikult ajada. Ohtlik on ISIS.

Anonüümne ütles ...

Ma ei saa aru mis värk selle Iraani vaenamisega on? Samas on meil ju Iisrael, kes tuumaleppega liituda ei kavatse, aga ometigi omab neid. Ja on valmis kohe Iraani poole hävitajad saatma, antagu vaid märku. Mingid aastad tagasi nad juba olid sellel teel, aga USA ei läinud kaasa sellega. Iisraelis suht igapäevased uudised sellest, kuidas Iraan on paha ja tuleb hävitada.

LPR ütles ...

"You voted for Trump because Clinton was going to be in Wall Street's pocket. Trump wants to repeal Dodd-Frank and eliminate the Fiduciary Rule, letting Wall Street return to its pre-2008 ways.

You voted for Trump because of Clinton's emails. The Trump administration is running its own private email server.

You voted for Trump because you thought the Clinton Foundation was "pay for play." Trump has refused to wall off his businesses from his administration, and personally profits from payments from foreign governments.

You voted for Trump because of Clinton's role in Benghazi. Trump ordered the Yemen raid without adequate intel, and tweeted about "FAKE NEWS" while Americans died as a result of his carelessness.

You voted for Trump because Clinton didn't care about "the little guy." Trump's cabinet is full of billionaires, and he took away your health insurance so he could give them a multi-million-dollar tax break.

You voted for Trump because he was going to build a wall and Mexico was going to pay for it. American consumers will pay for the wall via import tariffs.

You voted for Trump because Clinton was going to get us into a war. Trump has provoked our enemies, alienated our allies, and given ISIS a decade's worth of recruiting material.

You voted for Trump because Clinton didn't have the stamina to do the job. Trump hung up on the Australian Prime Minister during a 5pm phone call because "it was at the end of a long day and he was tired and fatigue was setting in."

You voted for Trump because foreign leaders wouldn't "respect" Clinton. Foreign leaders, both friendly and hostile, are openly mocking Trump.

You voted for Trump because Clinton lies and "he tells it like it is." Trump and his administration lie with a regularity and brazenness that can only be described as shocking.

Let's be honest about what really happened.

The reality is that you voted for Trump because you got conned. Trump is a grifter and the American people were the mark. Now that you know the score, quit insisting the con-man is on your side."

Margus Kiis ütles ...

Trump ise pooldas Iraagi sõda, kui see oli veel populaarne.
Teiseks, millistes Euroopa riikides on võimul samad jõud, mis Iraagi ründamist pooldasid??? Loetlege üles palun! Väga tahaks teada.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Miks Eesti s6durid kaitsevad okupatsiooni v6ime Palestiinia aladel?
ISIS on ju Iisraeli shovinismi esindaja mis okupeerib naabermaid.
Saddam Hussein Oli tubli,ta andis rahvale elektri tasuta,tahtis raha garanteerida kullaga jne.ta kehtestas peaaegu kommunismi-rahvas Oli 6nnelik ja see sionistidele ei meeldi sest mittejuudid on alamrass...