laupäev, 25. veebruar 2017

Trump seisab mustanahaliste ameeriklaste õiguste eest

USA president Donald Trump, Facebooki veebist.

Täna võttis USA president sõna mustanahaliste ameeriklaste kaitseks, lubades luua kõigile ameeriklastele võrdsed võimalused ja tingimused. Arukas jutt.

Paljud on kritiseerinud Trumpi, et ta seisab ameeriklaste eest ja jätab teised maad ja rahvad tähelepanuta. Aga kas ühe riigi president ei peaks hoolitsema eelkõige oma rahva eest? Mis siis, et mujal maailmas harjuti ära, et Ameerika kõike korraldas, oli nagu globaalne lapsehoidja. Aga miks peaks üks riik või rahvas teistele lapsehoidjat mängima? Olukorras, kus oma rahval palju probleeme kodus. Ma saan aru, miks välismaal kõvasti kiunutakse, aga ameeriklastele Trump meeldib. Ameerika rahval on villand sellest lapsehoidja mängimisest.

Samasugust sirgeselgsust oma huvide eest seismisel soovin ka Eestile. Eesti president pühendas suurema osa oma aastapäevakõnest välismaalastele, e-residentidele. Koogutas ette ja taha võõramaalaste ees. Kas see pole vähe jabur olukorras, kus Eesti oma inimesed on hädas ja kannatavad?! Näiteks väiksed ettevõtjad ei tule ausalt makse makstes Eestis toime, kuna tööjõumaksud on üle mõistuse kõrged. Milleks teenindada välismaalasi, kui endal püksitagumik auklik?! Kui ei suuda oma väikeettevõtjaid aidata. Taustaks: väikeettevõtjad on põhilised töökohtade loojad, samas kui suured lasevad inimesi lahti.

President märkis, et 1% ettevõtetest on loonud e-residendid. Aga kui palju on need etevõtted loonud Eestis töökohti ja kui palju maksavad makse? Kas need ettevõtted tegutsevad üldse reaalselt Eestis, või kasutavad lihtsalt Eesti ettevõtluse 0% tulumaksumäära. Ehk siis aitab Eesti riik teistel oma riike petta. Mängida rehepappi, kes on saanud Eesti riigijuhtimise sünonüümiks. Eesti riigi juhid petavad ise ja aitavad teistel petta. Käib üks suur vargus, samal ajal rahvas maksab nii et silm sikkus. Riigi juhte keegi varguste eest vastutusele ei võta, sest nad on ringkaitses. President Toomas Hendrik Ilves on ilmekas näide. Nüüd on ta Eestist kadunud koos rahva tagant pihta pandud rahaga.

Pole siis ime, et noortel pole tööd, Eesti rahvast tühjaks jookseb ja eesti rahvast on tabanud viimase mitmesaja aasta suurim demograafiline katastroof. See on umbes sama, kui pere nälgib, aga pereisa käib ja jagab toitu võõrastele, sest võõrad teda kiidavad. Kiida lolli, loll hüppab, öeldakse selle peale. Samal ajal peidab see pereisa oma nälginud pereliikmeid võõraste eest. Kas see pole samasugune vägivald kui peksmine, millest Kaljulaid oma kõnes rääkis?! Vägivald on ka see, kui riigi juhid oma rahvast ei hooli, kui rahvas on hädas. Kui vägivaldsed inimesed riiki juhivad. Sellised inimesed peaks saama abi haiglas, mitte juhtima riiki.

8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Aga Trump muide mõnitab puudega inimesi. Teie Juulit nähes ajaks silmad punni, topiks endale kivi suhu ja tatsaks neljakäpukil ringi. Tal minelt selline loll komme puudelisi järgi teha. Kuidas teile see meeldiks ja kas fännaksite teda endiselt?

Anonüümne ütles ...

Sa oled liberalistliku peavoolumeedia ohver, kulla esmane kommenteerija. Usu ikka seda soga mis sulle ette nämmutatakse. Lihtsad ameeriklased valisid omale presidendi. Trump on õige mees ja hoolib oma riigist ja oma rahvast.

Margus Kiis ütles ...

Kõva lubaja on ta kogu aeg olnud.

Irja ütles ...

Ma jälgin pidevalt Ameerika kanaleid ja olen kursis sellega, mida Trump täpselt ütles. Tema eesmärgiks ei olnud mõnitada tolle ajakirjaniku puudelisust.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Yhistuline eluviis ja
krattide-kasetohtlaste ekpluateerimine toob rikkuse.
Kui sada inimest igayks panustab 40 eurot siis saab osta kasetohtlase mis harib maad poolel hektaril ja kogub rikkust yhistu liikmetele www.farmbot.io

Anonüümne ütles ...

Oh jah Irja. Naiivne nagu alati. Kas sulle Putin ka meeldib?

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Issand,kuidas sa kyll saad,j2lgid pidevalt ameerika kanaleid...parem vaata Hollywoodi filme,neis on samad uudised.

LPR ütles ...

Samuel L. Jackson arvab sellest teisti. Pulp Fuction style -
http://m.huffpost.com/us/entry/us_58bdd2f5e4b09ab537d5e4b0