kolmapäev, 22. märts 2017

Eesti saeb oksa, millel ise istub

Väljavõte Vene-vastaste sanktsioonide mõju aruandest.

Öeldakse, et raha ei kasva puu otsas, aga Eesti otsustajate arvates see nii on. Nimelt, nagu selgub Vene-vastaste sanktsioonide aruandest, siis on kõige suurem kahjusaaja Eesti. Sest Vene-suunalise ekspordi osa vähenemine on Eestis kõige ulatuslikum. Venemaa ekspordi maht oli veel 5 aastat tagasi 1,5 miljardit eurot aastas. Nüüd poole väiksem. Kaduma on läinud 800 miljonit eurot aastas. Aga samas, nagu teada, on Eesti olnud üks kõige häälekamaid Vene-vastaste sanktsioonide pooldajaid. Ehk siis: seal ongi see haigekassa ja muude asutuste raha. Sellepärast tuleb panna kinni koole ja haiglaid, makse tõsta, kaovad töökohad ja noored eestlased.

Olgu lisatud, et sanktsioonid on aidanud Venemaal keskvõimu tugevdada ja president Putin tunneb end kindlamalt kui kunagi varem. Miks? Sest tegelikkuses sanktsioonid ei toimi. Vene gaas voolab Saksamaale ja Saksa autod Venemaale nagu poleks midagi juhtunud. Muutunud on ainult see, et oht Eesti julgeolekule on pärast sanktsioonide kehtestamist suurem kui kunagi varem. Sanktsioonid on olnud Eesti seisukohalt täiesti mõttetu ja jabur.

Kui Eesti tegevust analüüsida, siis tundub olevat nagu skisofreeniku, idioodi käitumine. Kes omal veenid läbi lõikab ja räägib, et see on maru kasulik. Kui samas Kalevipoega lugeda, siis ausalt öeldes ei imesta. Eestlane ongi loomult idioot. Enesehävitaja. Või vähemalt on seda otsustajad. Pole siis ime, et rahvaarv kukub kivina, nii et tuleb maailma pealt virtuaalseid elanikke juurde kraapida. Kahjuks. Aga nagu öeldakse, siis mõistus pole oma teha. Kuigi põhiseaduses pole sõnagi e-residentidest, et Eesti riik peaks nendega tegelema. Seaduse järgi on Eesti riigi peamine ülesanne tegeleda oma rahva ja kultuuri säilitamisega. ESTONIANS FIRST. Aga Eesti riik pole sellega hakkama saanud, mis tähendab, et rahva seisukohalt on riigi tegevus ebaõnnestunud. TOTAL FAIL. Olgu veel üle korratud, et riigi alustala on majandus ja majanduse alustala on eksport. Eesti riik aga tegeleb süstemaatiliselt ekspordi vähendamisega.

Ja mis USA-sse puutub, siis on USA osa Vene ekspordis sisuliselt olematu. Mistõttu ei imesta, et USA Vene-vastaseid sanktsioone agaralt toetab. Kogu maailm, Trump ja Putin vaatavad seda tsirkust pealt, kuidas eesti rahvas kõigi silme all ära kustub.

Kas ma olen loll, või mis?!

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ära võta sõna Eesti nimel.
See on kõigest Eesti valitsus, käputäis süüdimatuid karjeriste, kes seebitavad oma tagumikke juba enne kui perse silmapiiri kohale tõusma sätib. Pole vahet, kas idast või läänest, lõunast või virmalised põhjast.
Päris eestlasel pole kahjuks olnud aega neid korrale kutsuda, sest on uppunud kõrvuni töösse, olgu kasvõi ükt. Ja ega see ei saagi kerge olema, sest klikk on tassinud enda räpase tagumiku kaitseks siia välismaa sõjardeid.

Anonüümne ütles ...

Nojaah, eesti on ju rikas riik, mis võib igal aastal ehitada raudteemagistraali, tunneli Soome lahe alla, Haapsalu raudtee, Saaremaa silla, seda kõike omavahenditest ja jääb raha veel ülegi :DDD
Juhuks kui mõni ei taibanud, siis see oli nüüd iroonia.

Kuid raha lugema ilmselgelt mõnedki eestlesed harjunud tõepoolest ei ole. Muidu ette mõtlema ka mitte. Täpselt nagu see va Kalevipoeg, sisuliselt raius ise endal jalad alt etc. Mis on veel palju suurem probleem, kui keegi siiski mõtleb ja teeb, siis on ta üldsuse meelest imelik, erinev ja oleks üldse paras rattale tõmmata, üles puua, Siberisse saata etc. Need ei ela ise ega lase ka teistel elada. Probleem ei peitu siiski ainult ev poliitilises juhtkonnas - keegi on neile ju hääled andnud, eks ole?

Perspektiivitu riik, vaja ka siit lahkuda. Kunagi ma arvasin, et lollus ei ole nakkuslik, kuid täna selles enam päris kindel ei ole.

Eesti riigi peamine ülesanne olevat tegeleda oma rahva ja kultuuri säilitamisega? Teoreetiliselt küll, vähemalt põhiseaduses on selle kohta lause või kaks. Aga kas see rahvus ise ikka tahab oma kultuuri säilitada? Jõuludest tegid nad söömaorgia, jaanipäevast joomaorgia... näita neile kasvõi Rehepapi filmi, vähemalt pooled vaatajad teevad filmi etnograafiliste elementide peale möhhh, vajadusel ka mitu korda möhhh.

Ja baltisakslastelt laenatud kultuur pigem ei ole ega saagi olla eestlastele omane. See ongi kogu kultuurilise identiteediprobleemi põhjus, tavaline eestlane ei tea ju tegelikult ise ka, misasi see eesti kultuur selline õigupoolest on.

Võtame asja kokku eesti vanasõnaga: tühi kott ei seisa püsti. Hoia palju tahad, nagu lahti lased, vajub lonti.

LPR ütles ...

Kas just loll, aga kindlasti kergesti mõjutatav inimene. Ega muidu Ingrid sind tallata oleks saanud. Aga see selleks.

Jälgi praegu mängu mis toimub trumbo ümber. Võib juba panuseid teha millal ta pukist maha kistakse. Vene sidemete pael tema kõri ümber tõmbub aina koomale. Ma ei hakka linke sulle panema. Kogu Internet infot täis niikuinii. Hoia sündmustel silma peal, Inno.

Anonüümne ütles ...

Oi-oi. Nii häbi on eestlane olla, et viimases hädas hakka või lätlaseks! :DD

Joel Ratt ütles ...

Tsiteerin: "Eestlane ongi loomult idioot. Enesehävitaja."
Ma ytleks, et see kes nii iseenda rahva kohta nii ytleb, see seda ongi. Lykkame aga yksteist porri! Kas te r22gite seda ka oma lastele, kui nad mingi rumalusega hakkama saavad?

Inno ütles ...

Kui laps omal veenid läbi lõikab, nagu eesti rahvas endaga teha laseb, siis kindlasti. See pole lihtsalt rumalus, vaid diagnoos.

Anonüümne ütles ...

KAsutad natuke vale väljendit. Eesti valitsuse soov ei ole Eesti soov.
Alati tuleb osutada tegelik tegija.
Igatliiki kollektiivne vastutuse jagamine tegelikku tegijat osutamata on kurjast ...

Kui näiteks kalda siim tahab neegreid, siis tulebki nii öelda, Siim tahab, mitte et Eesti tahab. Sama ka sanktsioonidega.

Kui valitsuskoosseis otsustab sanktsioneerida, siis on see nende, mitte eesti rahva otsus.