teisipäev, 14. märts 2017

Minu ja Tallinna TV kohtuasi: Toomas Raagi ettepanek



Et mu jutt ei jääks paljasõnaliseks, siis panen siia üles ka Tallinna Televisiooni ühe juhatuse liikme Toomas Raagi kirja mulle, kus ta teeb mulle ettepaneku Tallinna Televisiooni saateid retsenseerida. Siin see on:

Tere

Mul on teile 2000 euro osas kompromissi sõlmimiseks järgmine ettepanek, mis hõlmaks töö teostamist perioodil 6. veebruarist 6. aprillini 2017.

Tallinna Televisiooni kell 20.00 algavate uudistesaadete retsenseerimine argipäeviti ja laupäeviti perioodil 6. veebruarist 6. aprillini.
Tallinna Televisiooni kell 20.30 algavate saadete Täna+ retsenseerimine argipäeviti ja Nädal+ saate retsenseerimine pühapäeviti perioodil 6. veebruarist 6. aprillin
Tallinna Televisiooni saadete „Otse kümnesse“, „Mõtleme taas“, „Poolkuu Igor Gräziniga“, „Meedia keskpunkt“, „Kodupaik maal“, „Põdra TV“, „Naised, kes ei nuta“, „Roheline vabariik“, „Parlamedi pooltund“, „Maagiline Maailm“ ja „OMG TV“ retsenseerimine perioodil 6. veebruarist 6. aprillini

Nimetatud retsensioonid oleksid Tallinna TV omand ega kuuluks avalikustamiseks kolmandatele osapooltele.

Parimatega
Toomas Raag


Mina vastasin talle selle peale järgmist:

Tere,

mida te täpselt retsenseerimise all silmas peate, kas saaksite mulle selle lahti kirjutada? Mida see konkreetselt tähendaks? Kuidas ja kuhu ma neid retsenseeriks?

Tervitades

Irja


Toomas Raag täpsustas:

Tere

Retsenseerimise all pean silmas uudiste ja muude saadete analüüsimist ja arvustamist tavalise televaataja pilgu läbi, kellel on siiski tugev sotsiaalne närv ja arenenud õiglustunne. Analüüs peaks olema sügavam, kui meeldis või ei meeldinud tasand. Argumenteeritud ja põhjendatud. Kõike seda peaks olema võimalik ühe saate kohta teha ca 2000 tähemärgi ulatuses. Soovi korral võib ka pikemalt arvustada. Hea oleks kontekst ja võrdlus teiste kanalitega. Näiteks uudistesaadet võrrelda Aktuaalse Kaameraga või Otse kümnesse Foorumiga jne.
Te retsenseeriks saateid ainult mulle ja mina arutaks neid toimetusega.
Parimatega
Toomas 

Nagu näete, oli meie kirjavahetus väga sõbralik ja koostööaldis. Raag lausa leiab, et mul on tugev sotsiaalne närv ja arenenud õiglustunne. Ka Tallinna Televisiooni finantsjuht Ingrid Mauer oli kokkuleppega päri. Selle nurjas teine juhatuse liige Revo Raudjärv, kes oli sellele kategooriliselt vastu, keeldudes põhjendamast, miks. 

Ülal pildil üks Tallinna Televisiooni juhatuse liikmetest Toomas Raag. Kujutis Facebookist. 

12 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Raag on normaalne mees, aga see Raudjärv on täielik tohlakas. Olen Tallinna Televisiooni köögipoolega kursis ja siiralt imestasin, kui see vend juhiks pandi. Nii rumalat inimest annab ikka otsida, ta laseb selle kanali üsna ruttu põhja.

LPR ütles ...

Noh. Tore ju. Õpetaja jättis teid nii öelda suvetööle. Saadate aeg ajalt mingi soperdise takke muda ta niikui nii ei loe ja ongi koik. Ta andis teile praktiliselt vabaduse teha voi mitte teha midagi. Nad ei viitsi sellega jamada. Teie ka mitte. Seega otsad on ilusti vette lastud ja kedagi ei koti mis edasi saab. Mõnus.

Anonüümne ütles ...

Raudjärv sai Tallinna Televisiooni juhiks? Ausalt ka? Enne oleks võinud kasvõi Lengi panna. Ennustan, et aasta pärast on see kanal kinni.

Margus Kiis ütles ...

Mis Raudjärvel viga siis?

Irja ütles ...

Ma ei tea, ma olen sügavalt imestunud, sest kui ma temaga telefonis rääkisin, siis ta oli kokkuleppega nõus ja ütles, et see on mõistlik, kuna teeme juba niigi koostööd, Inno andis Põdra TV-le ju isegi intervjuu, aga siis mõtles ta ilmselt nädalavahetuse jooksul ringi või sai mingid käsulauad, nagu mulle üks inimene ütles, ja muutis oma seisukohta kardinaalselt. Minu jaoks on arusaamatu, et temal on seal selline võim, et isegi Toomas Raag ja Ingrid Mauer kardavad teda.

Anonüümne ütles ...

Mis Raudjärvel viga? Rumalus, võimetus näha laiemat pilti. See Tallinna Televisiooni põhja viibki.

Anonüümne ütles ...

Oi, leebed ollakse teiega, väga leebed. Kerge silitus näppude pihta, ei enamat.

Irja ütles ...

Mis mõttes leebed? Raag tahtis seda kokkulepet sõlmida, aga Raudjärv keelas ära. Seega käivad nad minuga Tallinna maksumaksja kulul kohut edasi.

Anonüümne ütles ...

Tunnen ja tean Revo Raudjärve, ta on väga normaalne inimene, vaieldamatult Eesti üks paremaid saatejuhte ja telekanali juhiks sobib ka väga hästi. Ma olen temaga koos töötanud aastaid. Aga ma arvan seda, et ta lihtsalt saatis mingi juristi koostatud kirja edasi sulle Irja - sa peaksid ju teadma, et kuidas need asjad kohtus käivad.

Irja ütles ...

Me leppisime temaga reedel telefoni teel kokku, et sõlmime kompromissi. Kuidas saab oma sõnadest nii taganeda?

Anonüümne ütles ...

Olen TTV töötaja see Revo Raudjärv on väga hea telepoiss, tõeline telefanaatik, oleme juba 4-5 aastat koos töötanud, temast saab hea juht. Küll aga jääb segaseks selle Toomas Raagi tegevus. Peaksid hoopis seda uurima. Ma arvan, et Raag ei julgenud lihtsalt oma allkirja alla panna ja kartis seda, et sa valad ta siin blogis sopaga üle.

Irja ütles ...

Hmm, väga põnev :). Miks see Raag siis mulle koostööettepaneku saatis? Inno jälle tunneb Raagi ja ütleb, et väga tore sell.