esmaspäev, 13. märts 2017

Mis teeb riigi õnnelikuks?



Nagu selgub Taani näitest, siis teeb riigi õnnelikuks kõrge SKP tase elaniku kohta, väike korruptsioon ja võimalus raskes olukorras kellegi peale loota, vahendab ajakiri Time. Lisaks on õnnelikumad need maad, kus inimesed on võrdsemad.

Nimelt on jätkusuutliku arengu lahenduste võrgustiku (SDSN- Sustainable Development Solutions Network) uuringu põhjal Taani kõige õnnelikum maa maailmas.

Mina lisan omalt poolt veel, et Taanis on üks maailma kõige kõrgemaid maksutasemeid. Ja taanlased on vaatamata sellele maailmas kõige õnnelikumad! Uskumatu, aga tõsi!

SDSN-i juht Jeffrey Sachs märgib omalt poolt, et tema kodumaa USA on küll üks rikkamaid riike maailmas, aga õnnelikumaks pole see rikkus inimesi teinud. Sachs märgib, et ühiskond, mis jahib ainult raha, jahib tegelikult valesid asju.

Lisaks Taanile on maailma õnnelikumad riigid veel Šveits, Island, Norra ja Soome. Vähem õnnelikud on maailmas Burundi, Süüria, Togo, Afganistan ja Benin.

Kuhu Eesti kuulub? Eestlased, vastupidi oma madalate maksudega on Euroopas ühed kõige õnnetumad. Möödunud aasta oli Eesti õnne edetabelis 72. kohal. Kui Eestis hätta jääd, pole kellegi peale loota. Eesti on hundiühiskond, kus nõrka inimest mitte ei aidata, vaid kasutatakse ära. Nii see on kahjuks. Eesti on praegusel kujul õnnetu ja väljasurev ühiskond.

4 kommentaari:

LPR ütles ...

Trump toob õnne õuele. Tervishoid tehakse vabatahtlikuks. Umbes nagu kehaline kasvatus.

Inno ütles ...

Kas sa üldse tead, misasi oli Obamacare? See pani suurema koormuse ettevõtetele ehk tegi seda, mida Eestiski ette heidetakse, et ettevõtete maksukoormus on liiga suur, mistõttu ei ole võimalik investeerida, luua uusi töökohti ja maksta kõrgemat palka.

Margus Kiis ütles ...

Jaa loomulikult, Inno, Haigekassa ja kõik sotstoetused tuleks likvideerida. See oleks väga trumpistlik.

Inno ütles ...

On tõesti selliseid toetusi, mis midagi ei anna. Näiteks Eestis tõsteti suure kisa saatel 5 euro võrra lapsetoetust. Kas see tegi kedagi õnnelikumaks?