kolmapäev, 1. märts 2017

Obama keeras USA majanduse täiesti perse

Väljavõte tradingeconomics.com veebist.

Obama kohta öeldakse, et ta tegi USA-s palju head. Aga mida siis konkreetselt? Kogu elu alustala on majandus. Kui vaadata ülalolevat graafikut USA välisvõla kohta, siis on näha, et Obama keeras USA majanduse täiesti perse. USA välisvõlg 104% SKPst on juba lähenemas Euroopa nn PIGSi, ehk Itaalia, Kreeka ja Hispaania tasemele ning on märksa kõrgem Euroopa keskmisest (90%). Olgu öeldud, et jätkusuutlik tase on kuskil 50-60% ümber SKPst. See oligi nii enne, kui Obama võimule tuli 8 aastat tagasi.

Obama muud ei teinud, kui võttis üha laenu juurde olukorras, kus laenutase oli juba niigi kõrge ning kaubanduse puudujääk suur (tradingeconomics.com veebist):

 Mis oli tegelikult kuritegu nii USA kui kogu maailma majanduse suhtes. Lisaks lasti paljudel ettevõtetel väga kergesti USA-st lahkuda, mis oli samuti viga.

Obama, keda kiidetakse, oli tegelikult USA majandus kriisi ajaja.  Nii et USA on sisuliselt pankrotis. Tegelikult on USA omadega täitsa pekkis, kui otse öelda. PEKKIS. Ja siis öeldakse, et Trump ei kõlba. Trump vähemalt jagab midagi majandusest. Jagab matsu, nagu öeldakse. Obama oli muidu tore mees, jutt jooksis hästi, aga samas majanduse koha pealt täielik udu.

6 kommentaari:

LPR ütles ...

Te võiksite lisaraha teenida sputnik njuusiga liitudes. Võib-olla on mu soovitus juba hilinenud, aga selline mõte käis läbi.

See, et Obama sai enda kätte täiesti laguneva majanduse, see jäi kuidagi täitsa märkamata? Sa majandus mees, ehk tõmbad lagedale graafiku mis olukorras riik oli peale Bushi 8t aastat?

Anonüümne ütles ...

Obama oli USA-le sama sitt president kui Ilves Eestile.

Anonüümne ütles ...

Majanduse koha pealt oled ka sina täielik udu.

Inno ütles ...

Bush sai endale kohe 9/11 kraesse, aga ta vähemalt ei laenanud end lõhki. Obama ei teinud tegelikult mitte sittagi, ainult lubas. Isegi Gitmo laagrit ei suutnud laiali saata, kuigi lubas. Osama bin Ladeni küll tappis ära, väidetavalt, aga kuidagi kahtlaselt visati see laip vette, selle asemel et sajandi kahju teinud mees kohtu ette tuua.

margus kiis ütles ...

Endiselt ootan vastust lihtsale küsimusele: Mida ise ette panete? Teie kui ekreiidid ja Martin Helme jumaldajad peaksite ikkagi nõudma Euroopa Liidust välja astumist ja sotsiaalsüsteemi kaotamist.

Anonüümne ütles ...

Ka Bush juuniori ajal suurenes usa riigivõlg omajagu, kuigi tõepoolest mitte nii hoogsalt kui obama ajal.

Aga Euroopa Liit on omadega täielikus tupikus, ükskõik millist teed mööda ka ei läheks, ikka on kuhi probleeme ees.