kolmapäev, 26. aprill 2017

Eesti võiks Inno ja Irja meediaseaduse ära muuta

Väljavõte rsf.org veebist.

2010. aastal, mil oli vaja Inno ja Irja Kohvik iga hinna eest maha võtta ning selle tegijad vangi panna, muudeti seadust, mille järgi võis vangistada ajakirjanikud, kes ei avalikustanud oma infoallikaid. Enne seda oli Inno ja Irja kodus Rakveres korraldatud läbiotsimine, võetud ära arvutid ning üritatud blogi häkkimise teel maha võtta. Ent need meetmed ei andnud tulemust. Lõpuks mindi seaduse muutmise teed.

Kuivõrd aga Inno ja Irja lõpetasid vangimineku hirmus Eestis poliitpättide paljastamise juba 2010. aastal (põhjusel, et mingi päti pärast pole mõtet vangi minna) ning nende põhiline ründeobjekt, läbi ja lõhki korrumpeerunud Reformierakond on võimult tagandatud, siis võiks seaduse tagasi muuta. Mis võimaldaks Eestil tõusta rahvusvahelises sõnavabaduse indeksis, kus Eestis oli varem sarnaselt teiste Põhjamaadega esimeses kümnes, aga kukkus pärast toda Inno ja Irja seadust teise kümnesse.

Ma kinnitan, et vähemalt minul pole kavatsust lähematel aastatel alustada uut ristisõda poliitpättide vastu, sest ma olen ka inimene - mul on väiksed lapsed ja ma tahan elada. Ülejäänud Eesti meedia on samuti nii taltsas, et ei kujuta ühelegi pätile mingit ohtu.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Inno ja Irja, kas te olete ajakirjanikud? Irja (väidetav) raamatuke ja see blogi siin ei ole ju ajakirjandus?

Inno ütles ...

Tegelikult loomulikult pole blogi mingi ajakirjandus, see on nagu raamatuke, aga ametivõimude arvates oli ja juriidilises mõttes on blogi jätkuvalt ajakirjandus, millele kehtivad samad reeglid mis ajakirjandusele. Nii et päris kõike kirjutada ei saa blogis mis nö sülg suhu toob, aga seda ei tohi teha isegi kirjanikud, nagu on näha Kenderi asjast. Suur vend jälgib meid kogu aeg ja kui vaja, siis paneb vangi.

Anonüümne ütles ...

Mis teil siis veel kirjutamata on jäänud? Enamasti olete kõikidel teemadel sõna võtnud ja isegi korduvalt.

Inno ütles ...

Näksipi-asja uurimine jäi pooleli näiteks. Kujutate ette, et Euroopa Komisjoni asepresident on mees, kes lasi koerad inimeste kallale, surus meeleavalduse maha nagu seda tehakse Hiinas, ja et seda varjata, lasi arhiivid sulgeda. Tunnistajad on kõik elus ju.