esmaspäev, 24. aprill 2017

Inno ettepanek: Euroloop

Euroloopi plaan.

Selle asemel, et ehitada Eestisse üht järjekordset eelmise põlvkonna raudteed, võiks korraga ehitada hyperloopi, nii nagu seda kavandatakse juba Helsingi ja Stockholmi vahele.

Minu ettepanek on rajada Euroloop, kus rong sõidaks ringi ümber Läänemere ja Tallinnast Berliini saaks paar tunniga. Ideaalis võiks olla kaks toru, kus ühes saab sõita ühte ja teises teistpidi. Eestis oleks kaks-kolm peatust: Tallinn, Tartu ja Valga/Valka, Lätis Valmiera, Cesis ja Riia, Leedus Šiauliai ja Vilnius, Poolas Varssavi ja Poznan, Saksamaal Berliin ja Hamburg, Taanis Kopenhaagen, Rootsis Malmö ja Stockholm ning Soomes Turu, Salo ja Helsingi.

Lisaks veel liited teistest linnadest. Hyperloopi kiirus on 1200 km/h ja seal pole vahet, kas Tartu tuleb sisse või mitte. Samuti saaks Leedus sõita läbi Vilniuse, mis on leedukatele oluline.

4 kommentaari:

Frei ütles ...

Väga hea ja läbimõeldud plaan! Kuigi ...kas sellise kiiruse juures H-loop neid kurve välja võtab?
Teine probleem on finantseerimine aga kui näiteks pangad oma kasumite paarist protsendist loobuksid, saab hakkama.

ann ütles ...

Täitsa tore. See plaan reisijate veoks igatahes tunduvalt jumekam kui RB.

Kaubad liiguks aga laevadega. Kaubavedu raudteel meretranspordist odavamaks saada olevat üsna võimatu, mistõttu raudteed kaubaveol, kus meri olemas on (Euroopal on pikk rannajoon), ei suutvat konkureerida meretranspordiga ega tasuvat ära (vajavad dotatsioone). Väikemad usest-ukseni kaubakogused liiguvad ikka autodega.

Anonüümne ütles ...

Seltsimees ökonomist keerutab pastakat ja küsib, kes maksab selle kõik kinni? :D

Inno ütles ...

Raha võiks tulla Kreekast.