laupäev, 8. aprill 2017

Poliitikute liigne enesekindlus hävitab Euroopa?

Terror Rootsis. Väljavõte eestinen.fi veebist.

Eestinen.fi vahendab sotsiaalmeedias levivaid seisukohti, milles Stockholmi terrorirünnakuid seostatakse Rootsi endise peaministri Carl Bildt'iga. Kus Bildt väitis poolteist kuud tagasi, et Rootsis pole terror võimalik ja hajutas nõnda kahtlusi, mille tõi välja USA president Donald Trump. Nüüd heidetakse Bildt'ile ette tema liigset enesekindlust.

Tegelikult olid juba siis, poolteist kuud tagasi tulnud avalikuks paljud kuriteod Rootsis, aga need mätsiti lihtsalt kinni, nii nagu Eestis mätsiti kinni Vao pagulaskeskuse seina süütamine. Mis ei tähenda, et neid asju ei toimunud. Immigrantide kuritegude kinnimätsimine toimub üle kogu Euroopa Liidu ja see oli üks põhjusi, miks demokraatlikke traditsioone ja vaba ajakirjandust austavad britid selle liidu ukse enda selja taga kinni lõid. Brittidel ei õnnestunud hullumeelsusele piiri panna ja nad otsustasid hullumajast lahkuda.

Hullumajas aga arenevad asjad omasoodu. Paljud Euroopa poliitikud on jätkuvalt väga enesekindlad ja veendunud oma otsuste õigsuses - ükski hull ei tunnista, et on hull. Nad raiuvad oma tõde kui ühte ja õiget. See on väga tavaline ka Eestis, kus on hakanud juurduma dogmad, nii nagu ka nõuka ajal. Paljudel poliitikutel on kadunud igasugune kriitikameel. Üks sellistest on Rootsi endine peaminister Carl Bildt, kes on suur massilise immigratsiooni pooldaja, kes vastuvaidlemist ei salli ja kel on Eestiski väga suur mõju.

Näiteks poolteist kuud tagasi oli Bildt veendunud, et migrantidel on Rootsi ühiskonnale üksnes positiivne mõju ja Rootsis pole mingit terrori võimalust. Ent, nagu näete, ta eksis.

Mis selliseid Bildti-suguseid poliitikuid veel iseloomustab: nad ei vastuta tegelikult mitte millegi eest.  Nagu hullud hullumajas - täiesti süüdimatud. Nad on ise nagu terroristid, kes valmistavad pommi, panevad selle plahvatama ja poevad siis peitu. Aga erinevalt hullumajast, kus hullud saab kinni siduda ja isoleerida ei julge poliitikuid keegi puutuda, sest neil on käes suur võim. See muudab nad väga ohtlikuks kogu ühiskonnale, palju ohtlikumaks kui immigrandid või terroristid.





1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Kohutav foto. Kas seda ka Eesti meedias on avaldatud peale Eestineni? Arvatavasti mitte.