pühapäev, 16. aprill 2017

Soomes rahvaarv kasvab, Eestis kahaneb

Väljavõte eestinen.fi veebist.

Eestinen.fi, mis kajastab elu Soomes, vahendab Soome teadlaste visiooni elust Soomes 25 aasta pärast. Mis huvitav, kui Eestis prognoositakse järgmise 25 aastaga elanike arvu vähenemist ligi 200 000 võrra, siis Soome tuleb juurde ligi miljon inimest.

Sellist trendi arvestades pole ime, et Eestis investeeringud vähenevad ja Soomes suurenevad. Sest arenenud riikides on inimesed põhiline kasvufaktor. Kui inimesi pole, siis majandus ei kasva, ja sellega seoses jääb ka kõik muu seisma.

Eesti on sattunud omamoodi allakäiguspiraali, millest välja tulla pole enam võimalik. Kärped ja koondamised kestavad kuni kõik on nullis. Eestist saab hea näide selle kohta, kuidas üks väga edukas riik lühikese ajaga täielikult alla käis. Nagu on juhtunud mitmete endiste edukate ettevõtetega, mida juhiti vaid exceli tabelite, mitte südamega.

Eesti puhul on oht selles, et tühjaks jäänud maale hakatakse Euroopast väevõimuga inimesi sisse tooma, nii nagu see oli nõukogude ajal. Vahe on ainult selles, et siis oli eestlasi palju rohkem kui nüüd.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Hitler jõudis 12 aastaga Saksamaa ülisügavast kriisist üles töötada ja hukutada. Eesti liidrid on siin juba üle 20 aasta jobutanud, tulemus vaid eda täis taskud. Nõrk värk !

Anonüümne ütles ...

Just - rahva mentaliteet hävitab rahva. Meie "parimad" pojad, need enese taskute täistoppijad, on inimesed meie endi hulgast.

a.