kolmapäev, 26. aprill 2017

Üksikemasid (ja ühes sellega kõiki naisi) solvanud Oviir võiks suupruukimise asemel sukka kududa

Nonii, nüüd on selle aasta ema üha piinlikumaks muutunud diskussiooniga liitunud ka Merle Klandorf, kes asus Siiri Oviiri steitmenti, et aasta ema saab olla ainult abielus naine, kaitsma.

Mina ütleks selle kohta seda, et siit te näete, miks üksikemade olukord Eestis nii kehv on. Kui isegi Naisliit suhtub üksi oma lapsi kasvatavatesse naistesse sellise halvakspanuga, praakides nad pikema jututa aasta ema konkursilt välja, siis mida ülejäänud ühiskonnalt tahta? Naisliit, kes peaks just üksikemasid kaitsma ning neid igal võimalusel tunnustama?

Oviiri ja Klandorfi arvates on abielus naine nagu aadlidaam, täieõiguslik upstairs, aga üksikema kerjusnaine, veel madalam kui downstairs, kes tuleb viisakast majapidamisest tagaukse kaudu välja saata, pärast seda, kui oled talle mõned eilsed leivakoorikud pihku poetanud.

Sellega väidavad Oviir ja Klandorf ei muud kui seda, et naise ühiskondlik positsioon, tema aktsiate kurss oleneb ei millestki muust kui mehe suvast. Kui mees püsib naisega abielus, siis on naise hind aktsiaturul kõrge; kui mees naise maha jätab ja tast üksikema teeb, siis naise aktsiakurss kukub mürinal. Sellega on Naisliit naise kaubastunud, teinud tast kauba, asja, hingetu olendi.

Ma ei tea, millise nipiga Oviir ja Klandorf oma mehi enda küljes kinni hoiavad, ilmselt ähvardustega, aga see, et nemad - hetkel - abielus on, ei tee neid kuidagi üksikemadest paremateks. See ei tee neid ka nendest naistest paremateks, kes lastele igal aastal uut isa tutvustavad. Üks tark ja hea naine võib oma lastele igal aastal kasvõi kümmet uut meest tutvustada ja sellele vaatamata hea ema olla.

Sest naise väärtus ei olene grammi võrragi sellest, milline on tema suhe meestega. Naise väärtus on NAISE VÄÄRTUS. Ei midagi rohkemat ega vähemat.

Naisliit, mis naisi kõlbulikeks ja mittekõlbulikeks klassifitseerib, ei kõlba mitte kuhugile. Selline Naisliit võiks laiali minna, sest teeb naistele kahju, ja sellist Naisliitu, mis naistele kahju teeb, ei ole vaja. Oviir ja teised temasugused keskaegsete põhimõtete järgi elavad matroonid võiks aga suupruukimise asemel sukka kududa, sest see tuleb neil selgelt palju paremini välja. Las aasta ema valivad need, kes naisi hinnata oskavad ja meestest vähemväärtuslikeks ei pea.

13 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Merle Klandorfi vanema tütre mees ajas mulle kunagi ööklubis ligi ja seda juba abielus olles, teine tema tütardest on aga üksikema. Pindu teiste silmis näeme, palki enda silmis mitte.

Irja ütles ...

No vot - tegelgu Klandorf pigem oma pereprobleemidega ja kutsugu oma väimeest korrale.

Anonüümne ütles ...

Naisliit väärtustab traditsioonilist pere. Miks seda tänapäeval nii häbiväärseks peetakse? Te Innoga olete ju ka abielus?
Naisliit ei tegele soopõhiselt naise väärtustamisega, sellega võiksid tegeleda alternatiivsed naisorganisatsioonid. Naisliit võib oma põhimõtete alusel valida aasta ema, alternatiivsed naisorganisatsioonid võivad ju valida oma aasta ema! Mõlemad oleksid oma tiitlit väärt.
"Ma ei tea, millise nipiga Oviir ja Klandorf oma mehi enda küljes kinni hoiavad, ilmselt ähvardustega" No tõsiselt, Irja!

Anonüümne ütles ...

Abielu väärtustamiseks on olemas juba Varro Vooglaiu organisatsioon. Naisliit nüüd küll abieluga ei peaks tegelema, vaid just nimelt naistega!!!

Anonüümne ütles ...

Ma ei usaldaks madam Oviirile suka kudumist, aitab talle soki kudumisest küll.

Anonüümne ütles ...

Pööran tähelepanu, et õige on kirjutada pereT. Väärtustatakse peret, tuntakse muret jne. Pere ei käändu nagu sõna pesa.

Irja ütles ...

No ja siis? Ma ei ole mustanahaline, kas see tähendab, et ma peaks olema ükskõikne mustanahaliste diskrimineerimise suhtes? Või homode diskrimineerimise suhtes, kuna ma ei ole homo??

Ja no kui Naisliit ei tegele naiste väärtustamisega, siis - naeran luksudes - on ta oma eesmärgist valesti aru saanud. Naisliidu eesmärk ongi naisi väärtustada ja mitte ainult abielus naisi, vaid kõiki naisi.

Mis tõsiselt? Selline äärmiselt idiootlik üksikemade halvustamine näitab, et tegu ei ole just üliarukate naistega.

Anonüümne ütles ...

Maarja ja Joosep olid Jeesust ootama jäädes vaid kihlatud, mis me nüüd siis teeme, kirjutame ajaloo ka ringi. Maarja on ometi sajandi ema, kui mitte öelda igaviku ema.

Üldse see tobe tiitlite jagamine tuleks lõpetada.

Triin ütles ...

Ma saan aru, et isegi nö vabaabielus naine ei saa aasta emaks?
Uskumatu!!! Minu arvamus neist langes kolinal :( Ärgu rohkem sõna võtku tõesti.

ann ütles ...

Normaalne postitus Irjalt, aga su oma teinepool kirjutas veel nats aega tagasi siin blogis nii: Kersti Kaljulaid näib pooldavat kaasja Tinderi-emmesid ehk lõdva püksikummiga naisi, kes vahetavad mehi nagu oma pükse. Kaljulaid ise on ka säärane naine. Teine seltskond on traditsioonilist peremudelit ja kindlat abielu pooldavad naised, keda esindab Siiri Oviir.
----

Mis on mind pannud mõtlema, et võiks selle meeste lemmikrepertuaari : "L.ts!" "lõdva kummiga!" jms. naiste seksuaalsuse halvustamise jaoks mõeldud sõnade-väljenditega teha nii, et need väljendid lihtsalt kaotaks oma maagia! Näiteks , kui naised ise ütleks enda kohta "Olema jah l.d - mis siis?" - siis oleks ju meeste sõimu mõju null :P

Muidugi Oviiri-sugustel (kellel vist suur osa elust seisnebki tõestamises: "Mina ei ole l.ts, mina ei ole l.ts, mina ei ole l.ts....") vajuks naiste sellise väljaütlemise peale lõug rippu ja läheks nägu valgeks - oi, tahaks seda näoilmet näha - muahhahaaaa!

Anonüümne ütles ...

Oviir on Vilja 2

Irja ütles ...

Inno on Inno ja ega tema ei ole Naisliit :). Minu meelest peaks naised kõigepealt ise üksteist hindama hakkama ja küll siis mehed tulevad ka järele. Eriti saaks siin eeskuju anda Naisliit, mis tunnustab ka üksikemasid ja homoseksuaalseid emasid. Sest mille poolest on homoseksuaalne ema kehvem kui heteroseksuaalne ema? Naisliidult selle praegusel kujul on seda ka ilmselt võimatu nõuda, nad ei saaks sellise ettepaneku peale ilmselt sõnagi suust. On ülim aeg Naisliitu reformida, et Oviir ja co naistele rohkem häbi ei teeks.

Juba põhjendab ütles ...

http://televeeb.ohtuleht.ee/802478/siiri-oviir-radaris-koik-me-puudleme-ideaali-poole-ja-uskuge-mind-me-oleme-abikaasaga-kolm-last-ules-kasvatanud-on-vaja-nii-isa-kui-ema-