teisipäev, 2. mai 2017

1-2. mai. Inno tundis ennast täna juba inimesena



Täna oli Võrus 13 kraadi sooja ja Inno ütles, et tundis ennast täna juba inimesena. Küsisin talt, et millisest kraadist tal see inimesena tundmise piir täpselt peale hakkab. „Kümnest kraadist,” ütles Inno. Õnneks homme on ka soe, 11 kraadi :).

Aga jah, tänane päev oli fantastiline. Tegime pika jalutuskäigu. Inno käis töötukassas aru andmas, kuhu ta kõik kandideerinud on, meie Juuli ja Roosiga võtsime sel ajal polikliiniku ees päikest, ja pärast seda jalutasime Tamula äärde. Roosi, kes oli end mänguväljakul põhjalikult ära väsitanud, juba haigutas ja jäi tuulevaiksel rannalpromenaadil praktiliselt kohe magama. Seadsime end tema uneajaks ranna lebotoolile päikest võtma, Juulike oma kärus kilkamas ja kätega vehkimas.

Mingil hetkel otsustasime hakata liikuma poe poole, et sealt vajalikud ostud ära teha. Roosi ikka veel magas. Sel ajal, kui Inno koos lastega Katariina alleel päikesekiiri püüdis, ostsin mina Katariinast saiakesi ja läätsesuppi ning Timmi poest toidukraami. „Ära siis vetsupaberit unusta,” hüüdis Inno (ma nimelt alati unustan vetsupaberit osta). „Ja mahla!”  Ei unustanud, ostsin nii vetsupaberit kui mahla ning lisaks sellele veel supi tegemiseks tarvilikke asju, salatit, kurki, tomatit, pähkleid ja seemneid, erinevaid kalu, õunu, banaane ja kiivisid. Ahjaa, tofujäätist ka. Nii minule kui Roosile maitseb tofujäätis.

Pärast seda läksime koju (Inno oleks ilmselt veel välja jäänud, aga kuidagi õnnestus mul ta koju tarida) ja ma panin kohe supi tulele. Inno hakkas Eestisesse uudiseid üles panema.

Üritasin Roosile selgeks teha, et kõigepealt oleks mõistlik ära süüa  läätsesupp, aga tema oli selleks ajaks juba tofujäätiste paki üles leidnud ja nii ta läks :). Lastel oli päikesest kena jume tekkinud, isegi Juulikese näost oli näha, et ta oli päikest saanud.

Loodame, et ilus ilm püsib. Kuigi Inno jõudis mind juba ähvardada, et minu sünnipäeval, s. o 11. mail hakkab lund sadama.

Üleval Inno täna Tamula rannas päikest nautimas. Siin veel mõned lahedad pildid tänasest päevast:



Roosi möllab mänguväljakul.



Juulike rõõmustab päikese üle. Roosi magab.

Kommentaare ei ole: