pühapäev, 28. mai 2017

Euroopa jagamise järgmine faas - kust kulgeb tulevikus Eesti piir?

Väljavõte Daily Maili veebist.

Ma olen juba varem tutvustanud oma teooriat, mille järgi on Saksa- ja Venemaa vahel Euroopa vaikimisi ära jagatud. See juhtus üle 10 aasta tagasi pärast seda, kui Putin asus Venemaad juhtima ja Merkel Saksamaad ning endisest Saksa peaministrist Gerhard Schröderist sai Vene-Euroopa gaasijuhtme Nord Stream juht. Siis oli selge, et miski pole enam endine. Ja varsti pärast seda juhtuski see, mida oli arvata - Ukraina tükeldati Saksa, Vene ja Prantsusmaa vahel kitsas ringis ära. Olgu lisatud, et Ida-Saksast pärit Merkel oli kooliajal suur Venemaa fänn, osales vene keele olümpiaadidel ja käis preemiareisil Moskvas. Saksamaade ühendamise eest lasub sakslastel venelaste eest moraalne võlg.

Uut mere põhjas kulgevat gaasijuhet oli vaja selleks, et Euroopa gaasitarned ei sõltuks Ukrainast. Jagamise esimene faas oligi gaasijuhe ja Ukraina. Nüüd on saabunud teine faas, kus puksitakse Euroopa asjadest kõrvale Inglismaa ja USA. See ongi juba juhtumas. Olgu lisatud, et Inglismaa ja USA on maailma otsustajatest ainsad, keda Eesti iseseisvus kotib. Kui need on kõrvale puksitud, on õige aeg võtta ette Balti riigid.

Seda kinnitab ELi huvi leigus Eesti suhtes. Aga EL, see ongi Saksamaa. ELi idapiir on Eestis juba 10 aastat täiesti unarusse jäetud ja kedagi see ei koti. Miks? Sest kokkuleppe järgi jookseb piir kusagilt mujalt. Aga kust? See on hea küsimus. Sakslased on praktilised ja niisama raha tuulde ei loobi. Vihjeks: Tartusse rajatud ERM-i jaoks Brüsselist raha ei antud, Tallinn-Tartu maantee jaoks samuti mitte. Läbi Tartu olemasolevale infrale Rail Baltica trassi ei toetatud, aga Lääne-Eestisse läbi soode ja kaitsealade rajatavat täiesti uut raudteed lausa pressitakse peale. Pole vist juhus?!

Miks mind ei üllata, kui varsti jagavad Saksa rahaga pukki upitatud Macron, Merkel ja Putin Eestit, Lätit ja Leedut. Aga võibolla olen ma lihtsalt paranoiline natuke ...

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mutimerkel lausus kõrgelt posti otsast kõigile otse välja, et liitlastele enam loota ei tasu, amerid, sõjalised organ.-d, need kellele meie fookusnikud toetusid, on alt läind. Kas türgi, kõige tugevam nato esindaja sellel mandril, annab nüüd isiklikult oma abikäe, väää.
Kellele läheb korda üldse mingi väike rudiment-riik, panused on ju palju suuremad, klannid omavahel otsustavad ja sülekoerale tehakse heal juhul pai, kehvemal juhul antakse jalaga.

Anonüümne ütles ...

Hommikul mul keegi krõbistas pööningul, ilmselt oli tegu vene luurajatega :D