pühapäev, 14. mai 2017

Eurovisioon: loomulikkus võitis



Eurovisiooni võitis üks soosikutest Portugal. Mis pole ime, sest Euroopas ja kogu maailmas läheb üha enam peale loomulikkus, päris elu. Võlts, mille kõrgaeg oli 1980ndatel, on out.

Eesti lugu oli Portugali täielik vastand ses mõttes, et esindas just seda võltsi vanakooli bling-kultuuri, seda kiirtoidu-muusikat, mille vastu Portugali laulja Salvador Sobral pärast võitu sõna võttis.

Portugal on Euroopa üks arenenumaid ühiskondi, kus on seljataha jäetud rahakultus ja keskendutakse loomulikkusele. Eestis on seda väga raske mõista, sest Eestis alles õpitakse raha tundma ja kasutama. Eestis arvatakse, et õnn peitub rahas. Eesti ühiskond on Portugalist mitukümmend aastat maas. Isegi Skandinaavias alles kombatakse seda, mis Portugalis on juba olemas - inimlikkus selle laiemas mõttes.

Portugal pole küll rahaliselt jõukas, aga hingeliselt ja kultuuriliselt väga rikas ühiskond, mida tasub tundma õppida. Tervel Euroopal ja kogu maailmal on Portugalist väga palju õppida. Muide, portugallased olid ühed esimesed maadeavastajad, nende asutatud on näiteks Nagasaki linn Jaapanis ja jaapani arigato tuleb portugalikeelsest sõnast obrigado.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tegelikult ei võitnud loomulikkus, vaid Portugal lihtsalt valiti poliitikute poolt välja järgmiseks massiliseks inimeste zombistamiseks salarelvaga, millest rahvas veel ei tea. Rahvakogunemiste ajal on kõige lihtsam suurt hulka zombideks ja tuimadeks tarbijateks teha. Kuna Ukrainas tahetakse selle riigi hävitamine lõplikult teoks teha, et juudid saaks Krimmi ja Odéssa piirkonda uus Iisraeli rajada (nad on praeguses asukohas väga ohustatud, kuna on suuri sigadusi korraldanud ja miljoneid tapnud) , siis pidi zombistamiseksperimenti kordama. Lisaks sai Jamala raha sellegi eest, et laulis poliitiliseltkasulikke tekste, talle väga hästi Washington ja Iisrael maksab. Žombistamist tehakse nii toidu kaudu kui ka lasetehnikaga. Kas te pole kunagi endalt küsinud, miks poliitikutel puudub empaatiavõime, nad on julmad ja aju empaatiakeskus oleks juskui välja lülitatud? Portugalilaulu haibiti suurelt, selle taga olid erioteenistused, mitte rahvas. Rahvas lammastena hakkas uskuma, et on hea laul ja see laul valiti välja juba enne Portugali võitja välja selgitamist. Valimised on tänapäeval vaid näitemäng. Väga suurelt valetatakse juba pikemat aega. laul pidigi väga teistest erinema ja see noormees (muide, eristadatedajuutidest on võimatu) mängis oma rolli suurepäraselt. Kahtlemata valetas suurelt ka too vanamees,kes kinnitas, et kõik on aus. Miks sellist asja kinnitama peab? Ainult võltsijad teevad seda.

Anonüümne ütles ...

Kui te vähegi tähele panete, siis algab mõne riigi suhtes eriline propa peale, kus midagi korraldama soovitakse hakata. Iraak, Põhja Korea, Iraan - neid on paljusid. Portugal on üks esimesi, mis rahvusriigina kaob. Selleks on vaja rahvast töödelda. Eestlasi töödeldi ka, ajades neid suurtele öölaulupidudele ja Balti ketti. Poliitikute jaoks on ilmselt mingid seemned, ega Ansip neist asjata rääkinud.

Anonüümne ütles ...

Pigem oli see vastus vene ratastoolieksponeerimisele.
Et näete, meil invad ka olemas peale vikerkaarlaste.