pühapäev, 21. mai 2017

Lahendus elatise küsimuses. Kaotame elatise maksmise kohustuse!

Ma ei saa aru, kuidas ei ole tuldud selle peale, et elatise maksmise kohustus üldse ära kaotada. Mingid lollpead rääkisid vahepeal elatisevõlglaste elu kibedaks tegemisest, mis on, ma ütleks, üks kõige rumalamaid mõttevälgatusi Eesti ajaloos üldse. See pingestas emade ja isade suhteid, mis kandus üle ka lastele, pankrotistas isad ja ujutas kohtud mõttetute keissidega üle.

Lahendus on lihtsamast lihtsam - elatise maksmise kohustus tuleb ära kaotada. Üksikvanemad ei pea saama teiselt vanemalt mitte pennigi.

Kuidas nad siis ära elavad, küsite. Lihtne. Riik maksab üksikvanematele iga lapse pealt miinimumelatist. 235 eurot kuus.

Ja ongi kõik. Vaenupooled saavad maha rahuneda ja lapsed ei pea oma vanemate kisklemise pärast kannatama. Kohtute töökoormus väheneb drastiliselt. Kohtutäiturid ei pea enam tuult välja peal taga ajama.

Kust raha? Lihtne. Tuleb kehtestada lastetusmaks. Töötud ja puudega inimesed võiks olla sellest vabastatud, aga kõik teised normaalsed töölkäivad inimesed tehku rahakotirauad lahti. Või hakaku lapsi saama :).

Inno täiendus: Või kosib lastetu inimene üksikvanema ja lapsendab lapsed.

11 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Puudega laste vanemad maksku ka edasi lastetusmaksu. Kuna nende puudega lastest pole sittagi kasu riigile, hoopis vastupidi, väga kulukad on need mõttetud puudelised riigi jaoks.

Irja ütles ...

Sinu jälle maksustame topelt - ajukääbikluse eest :)

ann ütles ...

Aga siis võiks kektestadagi sellise korra, et lapse ülalpidamiskohustus on ainult emal. Lapse ülalpidamiskohustuse kandjateks oleks ühelt poolt ema ja teiselt poolt Eesti riik. Riigilapsed.

Meestel laste otsene ülapidamiskohustus puuduks, neile jääks eostaja roll. Lihtne ja muretu.

Finatseerimiseks võiks teha mingi fondi, kuhu maksavad mingi % oma sissetulekust sisse kõik mehed - vahet pole, kas lapsi on või kui palju või millise naisega mees parasjagu koos elab/ei ela. Sealt fondist riik siis jaotab kulbiga võrdselt igale riigilapsele. Ei saaks keegi mees kaevelda, et temal on raskem elu kui suguvennal. Nimetagem seda "ühtseks riigilaste süsteemiks"

Ühtne riigilaste süsteem oleks ju tore :P

Anonüümne ütles ...

Ann on ikka mõtlev inimene. Irja seevastu otsib kogu aeg võimalusi, et kuidas keegi teine maksaks ja tema ja Inno ei peaks midagi tegema.
Tõlkida sa Irja peaks ju oskama (inglise keelest, portugali keelest?), miks sa kodus tööd ei tee?
Anna kasvõi algklassilastele inglise keele eratunde.

Inno ütles ...

Irja teeb iga päev tööd - kirjutab raamatut.

Anonüümne ütles ...

Aga see ei too midagi sisse, lapsed nälgivad ja Juuli piinleb minikärus?

Inno ütles ...

Küll ta ükskord toob ka. Lapsed ei pea tänu heade inimeste abile nälgima ja käru on Juulikesele täiesti ok veel. Kui vaja, vaatame uue käru.

Anonüümne ütles ...

Kui ükskord toobki, siis sandikopikaid :).
Juulile oli see käru juba eelmisel suvel väike, ilmselt on ta vahepeal veelgi kasvanud. Istub krõnksus seal. Loomapiinajad!

Anonüümne ütles ...

Lapsed ei pea tänu heade inimeste abile nälgima. Siis nagu külalapsed. Riigilapsed ka, kuna elate toetustest. Kurb ikka, et olete selleni jõudnud. Aga vahepeal olid Ameerika reisid ja viietärnihotellid.
Ehitustööle ei taha minna? Kuidagi pead sellest suupisted ju välja rabelema.

Anonüümne ütles ...

Sõida taksotki !

Anonüümne ütles ...

Selle audi-rimakaga või? See ei tule tal läbivaatusestki läbi ju.