kolmapäev, 24. mai 2017

Veel üks töötuse probleem: hambaarsti juures käimiseks ei jätku raha

Miks on Kagu-Eestis palju hambutuid inimesi? Sest Kagu-Eestis on Eesti suurim tööpuudus. Hambaravi on aga päris kallis, üks plomm maksab juba kuskil 70 eurot. Kui arvestada, et töötutoetus on 120 eurot kuus, siis ei jätku sellest kuidagi hambaarsti juures käimiseks. See ongi põhjus, miks Kagu-Eestis on palju hambutuid inimesi. Hambutud omakorda ei julge naeratada, mistõttu on inimesed Kagu-Eestis väga tõsised. Ja olukord Kagu-Eestis läheb veel hullemaks pärast haldusreformi, sest sajad töökohad kaovad ära.

45 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Teatud valdkondades ei toimi teaduse ja tehnika areng läänelike turuseaduste keskkonnas kohe mitte ja toimivad isegi vastupidi. Majanduskasvu asemel majanduskasvaja.

Anonüümne ütles ...

Sa ei pea ju töötu olema? Võru Rimi näiteks otsib töötajaid ja palk on ikka suurem kui töötu abiraha.

Inno ütles ...

Ma ei saaks selle rahaga hakkama, sest siis jään ka toimetulekutoetusest ilma, mis on ligi 500 eurot kuus. Alla 1000 euro pole mõtet tööle minna, sest tööl käies kulub ka toidu peale rohkem, aga toit on väga kallis. Ilma toiduta aga tööl kaua vastu ei pea.

Anonüümne ütles ...

Kui sa teenid seal nt 700 kätte, siis tasub ju ikka ära. 200 eurot rohkem siiski. Ega sa tööl käies siis poole rohkem õgima ei pea.

Anonüümne ütles ...

Selle peale ei ole mõelnid, et toidu saaks kodust kaasa võtta. Kujutad da ette, et paljud eesti inimesed valmistavad iga päev õhtusöögi ja samast potist panevad omale ka järgmise päeva lõunasöögi kaasa.

Inno ütles ...

700 kätte ongi palk pea 1000 ju! Rimi palk on algul 500 bruto, kätte 400. Siis pean metsa kuuse alla kolima.

Anonüümne ütles ...

Las siis Irja proovib tööd leida?

Inno ütles ...

Irja teeb tööd - kirjutab raamatut. Irjal oli ajakirjanduslik kõrvaltöö, aga see kadus ka ära - lapsepuhkuse ajal lasti päevapealt lahti, kui Irja avaldas soovi tööle naasta. Maksti ühe kuu tasu ja oligi kõik. Nii kahjuks käivad asjad Eestis.

Anonüümne ütles ...

Irja võiks mingit päristööd teha, mida ta oskaks mille eest ka makstaks. See raamat oleks tal pidanud juba aasta tagasi valmis saama, aga Irja ei saa hakkama.

Lahti lasti Irja usalduse kaotamise tõttu ja see on täiesti arusaadav. Tööandja kandis tema tõttu nii rahalist kui moraalset kahju ju.

Inno ütles ...

Kuulge, kas te teete nalja või olete lihtsalt loll?! Võrumaal on tulemas haldusreform, mis kaotab sadu töökohti. Eestis on kavas maapiirkonnad välja suretada, nii et selliseid töökohti, kus makstakse ei ole ega tule. Ja kel mõni parem koht on, need hoiavad sellest kümne küünega kinni, nii et neid kohti ka ei vabane.

Anonüümne ütles ...

Kui seal Võrus tööd pole ega tule, siis tuleb teil kolida! Kas elu lõpuni kavatsete pigem selles pugerikus vinguda, aga reaalselt midagi ei tee, et sissetulekud suureneksid? Siin blogis halisemine ei aita! Oleks aeg juba aru saada sellest!

Anonüümne ütles ...

Vastan sama küsimusega, kas sa oled loll või mängid lolli?

Anonüümne ütles ...

Enamus tallinlasi ei suuda oma palgastki hambaid ravida. Pole vist pommuudis, et kogu sissetulek kulub rahval esmatarbekaupadele. Katkised hambad aga põhjustavad katkist sisikonda. Katkise sisikonna ravimiseks aga napib Haigekassa raha. Jne. Jne. Igavene oravratas (orav ja Ratas).

a.

Anonüümne ütles ...

Haldusreform kaotab töökohti???? Mismoodi?

Anonüümne ütles ...

Tegelikult on vist nii, et kui inimesel on võlg ja täitur on kontod arestinud, siis Innol üle miinimumi ei jää kätte niiehknii, teeningu või 5000.

Kui Innol oli eksabikaasaga kokkulepe, et maja jääb elatise katteks, siis see tähendab, et Inno eio ole poolt majaraha ju Ingridi käest kätte saanud. Vot selle kohta tuleks nüüd hagi sisse anda ja nõuda võlg välja. Majapoole eest saaks siis omakorda Ingridile elatise võla ära tasuda. See ikka päris nii ei käi, et abikaasade ühisvara jääb ühe abikaasa omandisse.

Inno ütles ...

Aga ma küsin vastu, et miks ma pean kolima ära Eesti kõige parema kliima ja keskkonnaga kohast Võrust, kus on ümberringi toredad inimesed, mis on lastele parim koht kasvamiseks. Erinevalt Tallinnast, kus on suur saastatus, radoon, mis on täis halle maju ja autosid, inimesed räägivad ainult rahast ja üksteisel kõrisid läbi närivad. Ma ei suuda mõista, et inimesed peavad raha ja töö pärast ära kolima Võrust ja Võrumaalt, mis on Eesti rahvakultuuri häll. Kui ma seda mõistaks, siis võiks veel Tallinna kolida.

Inno ütles ...

Haldusreformi tagajärjel kaovad vallavalitsused, pannakse kinni koolid ja lasteaiad. Vat nii need töökohad kaovad. Paljudes omavalitsustes ongi need asutused ainsad tööandjad veel järel, mis seda kohalikku elu alal hoiavad. Kui need kaovad, siis on jokk.

Mis vara jagamisse puutub, siis polnud ja pole mul jätkuvalt südant seda raha nõuda. Pealegi on kohtutee väga närvesööv. Meil oli aumeeste kokkulepe ja kui teine pool seda rikkus, siis las see jääb tema südametunnistusele. Mina olen vaene ja paljas, paljaks tehtud nagu paljud Eestis, aga mu südametunnistus on puhas. See tähendab, et ma saan rahulikult magada. Mul on uni nagu lapsel. Minu jaoks on see kõige tähtsam. Ja küll neist raskustest ka üle saab. Nagu öeldakse, kõik, mis ei tapa, teeb tugevamaks.

Anonüümne ütles ...

Kuidas sinu südametunnistus puhas saab olla, kui sinu oma kaks poega ilma isata jätsid. Ja ma ei pea silmas seda, kuidas sinu eksabikaasa õigusega nad endale sai vaid pigem räägin sellest, kuidas sina kui isa oled oma poegade elu perse keeranud, sinu meeletu kättemaksu himu ja pidevad solgiämbrid on need, miks sul ei ole poegasid.
Ei ole vaja rääkida kuidas riik vägisi lapsed ära võttis jne.

Inno ütles ...

Just nii oligi - riik võttis ära. Mina käisin aastaid kohut, et lapsi enda juurde saada, tegin kõik, mis minu võimuses. Ja mis rünnakusse puutub, siis eksabikaasa alustas meedias solgiämbrite kallamisega aasta aega enne mind, jälle igasuguseid kokkuleppeid rikkudes. Mina alustasin selle blogi pidamist, et end natukenegi kaitsta, et mind päris jalge alla ei trambitaks.

Anonüümne ütles ...

Kui sa seda blogi poleks teinud, siis oleksid alles lapsed, eksiga normaalsed suhted aja jooksul tekkinud, töökoht, inimeste lugupidamine. Aga tänu sinu uuele abikaasale, oled kaelani pasas.

Inno ütles ...

Kui see blogi tekkis, olid lapsed juba läinud ja eks täiesti hullunud. See blogi aitas teda veidi maha rahustada. Tänu uuele abikaasale olen ma elus.

Anonüümne ütles ...

Miks mul on tunne, et siin ei saa olla kuigi palju neid anonüümseid kommenteerijaid, kes Irjat alasti vihkamisega üle kallavad - jättes mulje, et Irjaga on midagi lahti. Näiteks see vihje - tänu sinu uuele abikaasale oled kaelani pasas.

Ma loodan, et InnoIrja mõlemad saavad aru, et selline vihjete loopimine ja küsimärkide tekitamine on üks teadvusega manipuleerimise võte ja ei muud. Omal ajal valdasid seda hiilgavalt kgb ja igasugu partorgid, eks täna teevad sama nende lapselapsed.

Inno ütles ...

Need manipulatsioonid õnneks ei tööta, kuna minu väärtushinnangud on nende manipulaatorite omadest väga erinevad. Näha on, et mida aeg edasi, seda rohkem on need manipulaatorid närvis ja jäänud ongi nämmutamine Irja välimuse ja piiratud rahaliste ressursside ümber.

ann ütles ...

Ja mis rünnakusse puutub, siis eksabikaasa alustas meedias solgiämbrite kallamisega aasta aega enne mind, jälle igasuguseid kokkuleppeid rikkudes. Mina alustasin selle blogi pidamist, et end natukenegi kaitsta, et mind päris jalge alla ei trambitaks.
---

See on nagu väikelapse õigustused lollusi tehes, et: "Aga tema alustas!" :P

Jummmmala eest, ühes asjas olete te ekskaasaga küll päris paras paar, nagu öeldakse: "sandi vihaga inimesed"! (Irja, muide, ei ole, tema on teist tüüpi)

Noh, muidugi käib mahajätmine uhkuse pihta (igal inimesel käib - ei ole sellist inimest, kelle eneseuhkus ei saaks hoopis ja tekib) ja tekib tahtmine anda üks obadus omakorda mehe uhkuse pihta - nätakii! Aga kamoon, enne millegi trükkiandmist on ju inimesel aega mõelda. No miks sa üllitad sellise loo - endal lasteasjad mehega korraldamata ja puha? Nii palju kooselatud aastate jooksul ikka meest tundma, et tead, et kui kopsata tema eneseuhkuse pihta, siis millise vihaga inimene on ja mis sellest välja tuleb... Meespool siis omakorda... ja nii ta läks!

"Forsyte'ide saagat" olete lugenud? Mõtlesin juba kunagi aastaid tagasi seda blogi lugedes, et ah sa taevas - Eesti oma kodukootud versioon :P

Anonüümne ütles ...

Avame nüüd selle kohtulahendi ja saame kõik lugeda kui palju siis Inno ikka tegi või tegemata jättis, et poegi enda juures saada või nendega suhtlust jätkata

Anonüümne ütles ...

Jättes pagulasteema välja - kas pole samasugune elu kõigil väljaspool Tallinna:

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/polvasse-paigutatud-suurlane-see-tundub-nagu-korraldatud-abielu?id=78349922&com=1&reg=0&no=0&s=1

a.

Inno ütles ...

Kahjuks nii see on.

Anonüümne ütles ...

Vara jagamise nõude peaksid tõepoolest sisse andma, muu sind ei päästa. Peaksid nõudma tasaarvestuse tegemist elatise nõudega. Endal sul ju jurist kodus, advokaati ju selleks palkama ei pea.
Arvestama peate, et Juulit peate terve elu üleval pidama, nii et ega kuskilt otsast niisama iseenesest väga kergemaks ei lähe.
Ja terve teie blogi on täis Eesti riigi kirumist. Miks, kui sotsiaaltoetusi saate vähemalt 500-1000 euro eest, sama suur on täiskohaga tööl käiva inimese palk maakohas või madalapalgalistel töökohtadel.
Eesti on juba jõudnud Rootsi ja Inglismaaga samale tasemele, kus toetused on nii suured, et ei motiveerigi enam tööle minema.
Ja siis räägid sina veel vanemapalgast ja sellest, et riik peaks sind veel rohkem toetama.
Ei saa ikkagi täpselt aru, mis põhjusel see elatis siis maksmata jäi, kui juba täitur nõudis ja sissetulek sul ju oli. Maja rahadega tasaarvelduse tegemiseks peab olema juriidiline alus (notariaalne leping või kohtuotsus), siin niisama sooja õhu suust välja ajamine ei aita.

Inno ütles ...

Elatist ei saa millegagi tasa-arveldada. Ja elatis on selline asi, kus mingid kokkulepped ei kehti, see tähendab, et alati saab nõude sisse anda, isegi kui kõik on makstud. Ja kuivõrd jätsin kogu vara eksile, siis on tal alati võimalik palgata suure raha eest parimad advokaadid, nagu ta seni on teinud, nii et mul pole kohtus mingeid šansse. Ma pean oma karistuse ära kandma selle eest, et vara eksile ning lastele jätsin ja see on õppetund eelkõige kõigile teistele.

Anonüümne ütles ...

No kuidas on see võimalik, et nõude saab sisse anda isegi siis kui kõik on tasutud? Eks võib sisse anda muidugi, aga imelik kui midagi välja peaks sel juhul mõistetama.

See on üllas kahtlemata, et jätsid oma vara eksile. Aga on olemas ka niisugune asi nagu kõlvatu käitumine ja seaduses on punkt kus kõlvatult käituvalt kingisaajalt on võimalik kingitus, st kinnisvara tagasi nõuda. Nii ehk teisiti - küll leiab ka paragrahvi, mille abil seda teha saab.

Sest KUI inimene ei ole kingitust ja heategu väärt, siis ta ei vääri seda ja vääritut inimest väärtusliku materiaalse kingiga poputada tähendab tegelikult kurja soodustada ja kurjale kaasa aidata. Mis ei ole moraalselt õige - moraalselt õige on kurjale piir panna seal, kus vähegi võimalik, ja eriti igal inimesel omaenese elus.

Nõua Ingridilt majaraha välja ja sellega saad talle elatise makstud ning jääb ülegi, saad oma suurtele lastele ka kopika poetada. Kas Sa arvad, et Ingrid neile majast midagi annab kui ükskord müüb? Tutkit, sedasorti inimene lööb kõik hilpudele ja pidudele laiaks.

Juuli vajab toetust ja raha ja kulusid ja rumal on anda oma vara Ingridile, kes tänutäheks sind ÜKTga peksab ja vangi tahab panna.

Ega sind ometi ei hirmuta kisa, mis sellega võib kaasneda? Ära karda, ega hullemaks enam nagunii minna ei saa.:)

Inno ütles ...

Ma olen varemgi kogenud, et ükski heategu ei jää karistuseta, aga ma olen juba selline naiivne, loodan ikka teisest parimat. Ja mis vangistusse puutub, siis see on ikka parem võrreldes varasemaga, kus ta mind noaga ähvardas ja tahtis ära tappa, kui ma õigel ajal koju ei tulnud.

Anonüümne ütles ...

Sa käisid ju lõbumajas ja harrastasid homoseksi, loomulikult oli naine vihane. Irja ei ole, kuna te ei seksi ilmselgelt ja teda seega haigused ei ohusta.

Inno ütles ...

Ma Ingridiga ei seksinud mitu aastat, sest ta pidas armukesi, kelle käest sai pidevalt suguhagusi, nii et tupp ajas mäda haisu välja. Aga see lõbumaja ja homoseks on ilmselt mingi külajutt - ma olin aastaid rahuldamata.

Anonüümne ütles ...

Lõbumajad ja homoseks on fakt, sa ise kirjutasid sellest. Viisid naisele koju prostidelt saadud haigusi ha tänitad, et talle külge hakkas? Kas suurem värdjas enam ei suuda olla?

Inno ütles ...

Oot, minu kirjutatu pidi ju puha vale olema! Fakt on see, et ma ei seksinud mitte kellegagi. Ja fakt on see, et Ingrid pidas mitmeid armukesi. Pealegi käskis ta mul end regulaarselt kontrollida, ilmselt kartusest, et on mind nakatanud, aga õnneks mul ei tuvastatud mitte midagi. Ma käisin isegi regulaarselt verd andmas, suguhaigusi põdenud lõbumaja külastajad seda teha ei saa. Ehk küsite Ingridi käest, miks tema kunagi verd ei andnud! Ja üldse võiksite küsida mõne tema töökaaslase või teda lähedalt tundva inimese käest, mis nood temast üldse arvavad või miks nad temast midagi kuulda ei taha!

Inno ütles ...

Vere andmine peaks olema lihtsalt kontrollitav.

Anonüümne ütles ...

Kuidas ma peaks saama kellegi poolt vere andmist kontrollida? Ja miks Ingrid ei käinud, no ei tahtnud ehk? Mina ka ei käi (kaalun liiga vähe). Ja ka sina ja Irja ju enam ei käi, mida teie siis põete täpsemalt?

Ma olen kindel, et su eksil on palju rohkem sõpru kui sul Irjaga kokku. Teil nimelt pole ühtegi, kõigil olete kopsu üle maksa ajanud ja naha üle kõrvade tirinud.

Inno ütles ...

Kus sa selles kõiges nii kindel oled? Sa ei tea ju mitte tuhkagi tegelikult, lihtsalt kiibitsed siin teiste elu, mida endal pole.

Anonüümne ütles ...

Sorry, Inno, aga see mida sa siin blogis kirjeldad pole mingi elu. Hale eksistents ehk jah, aga elu küll mitte. Siin pole muffigi kiibitseda.

Anonüümne ütles ...

Sellisel juhul võiksid selle halamise ja Eesti riigi kirumise siin blogis ka ära lõpetada kui sul enal on mitukümmend tuhat eurot Ingridi käest maja eest saada ja sa isegi ei ürita seda kätte saada. Miks riik sind aitama peab ja üleval pidama kui sul on olemas jagamata ühisvara - pool kinnistust Tallinnas Nõmmel. Väärt vähemalt 200 tuhat ma usun terve kinnistu.

Inno ütles ...

Muffigi pole, aga ikka kiibitsetakse. Ja mis varasse puutub, siis on see mult ära varastatud, koos Eesti riigi abiga. On loomulik, et varas mulle seda vara ei tagasta.

Inno ütles ...

Ja mis me siin minust kogu aeg jahume. Kagu-Eestis on tuhandeid töötuid, ja neid tuleb kogu aeg juurde, kes on märksa suurem koorem ja probleem kui minu tagasihoidlik isik. Mina olen piisake meres, nagu öeldakse.

Anonüümne ütles ...

Mina ei kiibitse, ma irvitan su üle. Räägi sellest täpsemalt, kuidas see Eesti riik sult varanduse ära varastas?

Inno ütles ...

No seda peaks sa hästi teadma, istud päevad läbi siin blogis ja masturbeerid neid tekste lugedes.

Triin ütles ...

Põlvas küll Tartu ega Tallinna hambaravi hinnad ei ole!
Peenemates kliinikutes on jah plomm süstiga 60 - 70€, aga saab ka suuremates linnades odavamalt, ammugi siis väikelinnades, maakohtades.