laupäev, 10. juuni 2017

Anu teeb blogiauhindadest otseülekande. Mõned meenutused seoses temaga



Õhtuleht reklaamib, et Anu Saagim, nende loovjuht, teeb kell 20. 00 ööklubis Venus Club algavalt blogiauhindade jagamiselt.

Tõotab siis tulla äge meediakajastus, sest ka Anu ise on äge. Saime temaga tuttavaks nii aasta pärast meie kokkusaamist, kui Anu tuli Tartusse, kus me siis elasime, ja pakkus, et me võiks hakata Justi (mille peatoimetaja ta siis oli) järjejuttu kirjutama. Võtsime ettepaneku rõõmuga vastu ja meie koostöö sai alguse. Kirjutasime Anu peatoimetajaks olles Justi nii järjejuttu kui kolumnit ning lisaks sellele tegi Anu meist sinna sel ajal mitu lugu ja lubas mul ka oma tuttavatest kirjanikest lugusid kirjutada. Näiteks tegin pika intervjuu Ruitlase, Contra ja Aapo Ilvesega. Anu avaldas nad lahkesti. Meenutan seda aega heldimusega. Eelarvamustevaba Anuga oli väga mõnus koostööd teha - ta suhtles ühtviisi vabalt nii tähtsate poliitikute kui hullude luuletajatega. Ei vaadanud kellelegi ülalt alla. Ja Just oli sel ajal Eesti kõige ägedam ajakiri.

Ka meie pulmade ajal oskas Anu meid üllatada. Saatis meile Massiarru mitu kasti šampust, mille mu sõbrad luuletajad suure eufooriaga ära jõid ning kui ühel hetkel enam ei jaksanud (šampust oli lihtsalt nii palju), siis teineteisele pähe valasid. Contra just tuletas mulle seda ükspäev meelde - kuidas me nad siis pärast peo lõppu koju Võrumaale viisime ja kuidas Anu saadetud šampusest alguse saanud pidu tegelikult ei lõppenudki, vaid jätkus täie hooga tänaseks juba suletud Uue-Antsla poe juures.

Lisaks šampusele saatis Anu meile meie Justi esikaanel ilmunud raamitud pulmapildi ja veel teisigi pilte. See raamitud pilt seisab meil praegugi raamaturiiuli otsas.

No ja siis on meeles veel see, kuidas me NAKiga Tallinnas käisime ja Justi toimetusest läbi põikasime. Anu võttis meid lahkelt vastu ja veetis meiega mitu tundi. Mulle tundus, et mu sõpradele luuletajatele jäi Anust väga hea mulje, ja vastupidi.

Ühel hetkel sai Anul Justist villand (Anu on ka selline, kes ei kõhkle kedagi p... saatmast, kui see keegi talle midagi ei paku ja närvidele käib) ja ta liikus edasi portaali Elu24. Nüüd siis Õhtuleht, mis on pärast Anu tulekut palju huvitavamaks muutunud. Isegi tellisime selle endale Innoga.

Sellised meenutused siis. Ootame kannatamatult õhtust galat ja tulemusi! :) Ja mistahes need tulemused on, äge üritus on see igal juhul. Nii et tunnustus Mari-Leenule ja Meelisele, kes asja ette võtta viitsisid!

Ülal külg meie pulmale pühendatud Justist. Meie pulmadest rääkis ses ajakirjas lausa üksteist lehekülge! :D Oli 2006nda aasta august.

Ja siin väljavõte meie esimesest intervjuust Anu ajakirjale, aasta oli siis 2006:



P.S. Ahjaa, meie pulmafotod tehti Justi Tartus, kuhu Anu saatis stilistiks Jana Hallase ja terve hunniku erinevaid pulmakleite, mida ma siis üksteise järel selga proovisin. Lõpuks valisin välja kõige lihtsama valge kleidi. Ostsime selle ja Inno valge ülikonna pärast ka endale ja kandsime neid ka oma 12. augustis toimunud pulmas. Nüüd kannan seda valget kleiti suvel palavate ilmadega ja see on üks mu lemmikkleit :).

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

"Nüüd siis Õhtuleht, mis on pärast Anu tulekut palju huvitavamaks muutunud. Isegi tellisime selle endale Innoga."

Kui mõne jaoks seisneb ajalehe väärtus selles, et seal poseerib pidevalt üks ennast ära unustanud bravuuritar, siis teadke, et teine osa lugejatest jälle loobuvad Õhtulehe tellimisest.
Saagim hommikul ja Saagim õhtul, Saagim söögi alla ja söögi peale. Kunagi jäi ka Lotila tähelend Õhtulehes lühikeseks. Kas uus kopitus tuleb asemele?

Irja ütles ...

Haigu-haigu.

Anonüümne ütles ...

Et enne üritust ütlete, et sõltumata tulemustest on see äge üritus ja peale tulemuste selgumist räägite risti vastupidist, näitab teie stabiilsuse kohta ühtteist

Anonüümne ütles ...

Seekord mitte (eba)stabiilsus, vaid hapud viinamarjad.

Irja ütles ...

Ma ikka usun inimeste kohta parimat, vähemasti üritan uskuda. Aga nüüd tuleb paraku tunnistada, et mu sõbrannal, kes seda üritust juba mitmendat aastat boikoteerib, oli õigus. Tegu on Marleeni ja tema sõbrannade promomIse üritusega, kus ohvriks tuuakse ausus, nagu Eveliisi juhtum näitab. Olevat jäänud esikoha omanikust vaid natuke maha, aga pjedestaalile ei pääsenud :D. Kahju, et haneks läksin, aga inimene õpib kogu elu.