teisipäev, 6. juuni 2017

Eesti häda on ametkonnad, mis paljunevad Tallinnas nagu vähkkasvaja

Rajatav valitsuse hiigelhoone Tallinnas Tõnismäel.

Tallinnas on kõik kallim - kinnisvara on megakallis, projekteerimine, ehitus, kõik on kallimad kui mujal Eestis, maa on kallis, õhk, vesi, küte, kõik on kallis. Palgad on mitu korda kõrgemad kui mujal. Ent ometi pressitakse, ma rõhutan, PRESSITAKSE, just sinna, Tallinna kõiki riigiasutusi ja neid üha laiendatakse ning paisutatakse. Ning kuivõrd Tallinnas on kõik nii kallis, et seda jama on maru kulukas ülal pidada, siis tõmmatakse mujal Eestis otsi koomale või kaotatakse üldse ära. Selline on laias laastus olukord praegu Eestis. Tallinna seisukohalt ilmselt ok, aga terve riigi, terve Eesti seisukohalt hukatuslik. Täiesti arutu.

Mida siis teha? Aga tuleks teha tagurpidi-haldusreform. Selle asemel, et mujal koomale tõmmata, tuleks hoopis hakata mujale juurde tooma, Tallinnast ära erinevaid asutusi. Tuleks hakata inimesi istutama mujale, rajades neile looduskaunitesse kohtadesse elurajoonid.

Ma ütlen teile - heameelega elaks enamus ministeeriumide ametnikke Võrumaal, kus nii keskkond kui kliima on parimad Eestis. Need ametnikud on mulle seda ise tunnistanud! Aga nad ei saa seda teha, sest esiteks pole Võrumaal neile tööd ja teiseks puuduvad elamistingimused. Olgem ausad, nõuka-aegsed amortiseerunud pinnad või eestiaegsed mädanenud majad neid ei rahulda. Aga muud Võrus pakkuda ju pole.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Muidugi laiendatakse ametnikkonda. Vaja ju kõik oma naised, armukesed, onupojad ja lehma lellepojad soojadele ametipostidele sokutada. Keda siis sealt koondad või vähendad? Pigem suurendad, sest pere ju kasvab.