kolmapäev, 7. juuni 2017

Hirmuäratav video sellest, kuidas eesti poisike Soome basseinis peaaegu et ära uppus

Inno postitas Eestineni Iltalehti's avaldatud video sellest, kuidas viieaastane eesti poisike oleks Helsingi ujulas peaaegu et ära uppunud. Poisi 44-aastane ema läks sõbrannaga sauna ja jättis lapse omapäi. Ema suhtes algatati krimasi ja ta mõisteti neljaks kuuks tingimisi türmi.

Mind hämmastas selle video puhul kõige rohkem see, kuidas teised samal ajal basseinis sulistanud inimesed mitte midagi ei märganud. Nagu oleks puuga pähe saanud. Soomlastel muidugi ongi pikad juhtmed; neil võtab asjadest arusaamine oma aja, tean omast käest ;).

Samas  ei olnud emast õige last niimoodi üksi jätta. Eestis millegipärast armastatakse lapsi omapäi  jätta. Näen sageli poodide uste taga vankreid, mille sees juba ärganud ja sageli ka nutvad lapsed. Emad on poodi jätnud ja lapse üksi jätnud. Või siis jäetakse laps üksi autosse magama. Mina ei julgeks oma lapsi minutikski üksi tänavale või autosse jätta, ja ma ei saa aru, kuidas teised julgevad. Laps on ikkagi laps; ei saa eeldada, et temaga midagi ei juhtu või et ta igas situatsioonis õigesti oskab käituda.

18 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Lapse ema muide on eestlane.

Anonüümne ütles ...

Kõige turvalisem on jah lapsel kogu aeg rinna küljes rippuda. Ei ole siin mingit iseseisvist. Once a tita, always a tita!

Anonüümne ütles ...

Minge aga Soome elama, küll sealsed hullud lastekaitsjad teie juures õige pea midagi sellst leiavad, mida üles pildistada ja mille eest vastust nõuda. Innole tavapärased 12 punkti "kiire" reageerimise eest "uudisele" (Irjale 11).

Anonüümne ütles ...

Nojaa, ja siis räägitakse hirmujutte kohutavatest põhjamaade lasteamatnikest, kes lapsi ilmaasjata ära võtavad. Võibolla võtavad ikkagi põhjusega, mitte niisama või "homodele lapsendamiseks".

Anonüümne ütles ...

Homo soveticus, pardon, ei saa aga millestki aru.

a.

Anonüümne ütles ...

Vaatasin ka viodeod, kole lugu. Sellel emal ei ole aruraasukestki peas, selge see. Viieaastast mitte ujuda oskavat last ei jäeta üksi basseini, niisugust last ei jäeta minutikski järelevalveta. Kui ema tahtis sauna minna, tulnuks saunas järgemööda käia, keegi sõbrannadest valvanuks last. Või siis laps sauna kaasa võtta, elemetaarne.

See, kes siin iseseisvumisest eespool rääkis - sa aastast last ei taha iseseisvalt õue saata iseseisvuma???

Ema olen

Irja ütles ...

Homo soveticusel on veel pikemad juhtmed kui soomlasel ;)

Muidugi olnuks mõistlik laps sauna kaasa võtta.

Anonüümne ütles ...

Kahjuks pole vaja teisi süüdistada. Jah, pealtvaates turvakaamerast on hästi näha basseini põhja,kuid ise veepiiril olles sa nii hästi ei näe mis vee all toimub.

Anonüümne ütles ...

Aga eelmisel suvel oli teil siin ju üks mere ääres tehtud video. Irja kõndis Roosikese poole ja Inno filmis neid, tükk aega. Alles pärast selgus, et vees oli ka Juuli, kelle poole te mõlemad pikalt seljaga olite. Mis oleks võinud juhtuda?!?

Inno ütles ...

Kuidas ma sain Juuli poole seljaga olla, kui ma samal ajal teda filmisin?

Anonüümne ütles ...

Sa filmisid Irjat ja Roosit ja Juuli oli teil täpselt selja taga. Te kumbki ei näinud, mida ta parasjagu teeb.

Inno ütles ...

Ta oli kaadri taga, mitte seljataga. Ta oli mul kogu aeg silma all.

Anonüümne ütles ...

Ei olnud ju, sa läksid Irjale pikalt järgi oma "kaameraga". Vedas, et Juuli ära ei uppunud vahepeal.

Triin ütles ...

Kohe kindlasti ei olnud nii, et inimesed nägid, at ahah laps upub, no las ta siis upub. Meie võime siin targutada tagantjärgi, aga ju siis tõesti inimesed ei saanudki seal ümber asjast aru.

Ema muidugi hoolimatus kuubis :(

Anonüümne ütles ...

Täna oli ühel koolitusel sellestki juhtumist juttu ning keegi k.osaleja kõneles oma sarnasest kogemuset Värska SPAs. Ka seal oli nii viie-kuuene kohati vee all ja kohati vee peal. Ning kõneleja ütles, et esiotsa olnud ta 100% kindel, et laps mängib. Siis ei olnud nii kindel, siis aga jälle oli. Ning kui täiskasvanu lõpuks otsustas, et "ega vist ei mängi" ning tegelase pinnale tõstis, selgus, et ega ikka ei mänginud küll. Lisaks kahtlusele mängib-ei mängi hoidis täiskasvanut tagasi selge hirm, et kui ta nüüd võõrast last puutuma peaks, tõuseb kohe ilge kisa, et pedofiil ja puha. Seleta siis pärast, et "sulle tundus ja paistis". Muideks ka sel puhul oli laps emaga ja ema sobilikult saunas.

Irja ütles ...

Juulil hoidsid silma peal lausa kaks vanemat korraga. Too väike poiss oli aga täiesti ihuüksi.

Anonüümne ütles ...

Ei hoidnud ju, rsk! Te mõlemad vahtisite Roosit ja vaene Juuli oli seal jumala üksi. Uppumiseks pole väikelapsel vaja rohkem kui pool minutit.

Inno ütles ...

Sellepärast peakski olema lapsel kaks vanemat, et kui ema tahab näiteks sõbrannaga sauna minna, saab isa lapse järele vaadata. Või siis öelda, et ei lähe sauna! Ühe vanema puhul on laps tihtipeale väga kaitsetud ja abitus olekus. Ma arvan, et inimkonna eelis ja tugevus ongi just kaks vanemat, erinevalt paljudest teistest liikidest, kus järeltulijad on ainult ema kanseldada. Inimene pole ikkagi päris loom. Samuti pole inimene mingi karjaloom, nagu videost näha, sest kari oleks seda ühte isendit kohe kaitsnud, aga basseinis oli iga pere nagu omaette mikrokosmos.