neljapäev, 8. juuni 2017

Põnev lugemine! Savisaar pani feissarisse oma ekspertakti üles!



Kui uskuda Savisaare poolt Facebooki üles pandud ekpertiisiakti (põnev lugemine, soovitan!), siis tõotab tema esmaspäeval Liivalaia kohtumajas, saalis nr 103 kell 10 algav krimprotsess kujuneda tõeliselt meditsiiniliseks. Tuleb välja, et Savisaart kimbutab mitu tõbe, aga ekspertarstid on arvamusel, et säästliku elurežiimi korral on võimalik tema organismi suhteliselt stabiilses seisundis hoida.

Saab siis näha, kas Savisaar on võimeline säästlikult elama ning kuidas see stabiilse seisundi hoidmine täpselt välja näeb. Ehk on tulevikus abi, kui jälle mõnd meditsiinilist protsessi menetleda tuleb :).

Arstide lõplik arvamus oli järgmine:

ARVAMUS

1. Kas Edgar Savisaar on parandamatult raskesti haigestunud?

E. Savisaar põeb raskeid kroonilisi haigusi: 25.1 Krooniline südame isheemiatõbi, aterosklerootiline südamehaigus. Z95.5 Südame- või veresooneimplantaadi või -siiriku olemasolu. Il 1..9 Südamekahjustusega hüpertooniatõbi (kongestiivse) südamepuudulikkusega (riskiaste 3). El 1.6 Insuliinisõltumatu suhkurtõbi muude täpsustatud tüsistustega. Nimetatud haigustest paranemine ei ole võimalik, kuid ravimite ja säästliku elurežiimi kooskasutamisega on võimalik hoida organismi suhteliselt stabiilses seisundis.

2. Kui Edgar Savisaar on parandamatult raskesti haigestunud, kas ta on võimeline kriminaalmenetluses osalema arvestades kohtuistungite ajagraafikut (nähtav käesoleva määruse motiveerivas osas koos selgitustega) ja karistust kandma? 

Ravimite korrektse (vastavalt arsti väljastatud soovitustele), samuti säästliku elurežiimi ja muude arsti soovitatud juhiste täitmise (dieet, kontrollida regulaarselt vereõhu ja veresuhkru väärtusi) kooskasutamisega on võimalik kohaneda igapäevase eluga ja osaleda kohtuistungil ning süüdimõistmisel kanda karistust. Kohtuistungil viibimise ajal peab olema tagatud E. Savisaarele kohene arstiabi sh arsti kaasamine kohtuistungile, samuti peab ülekuulamine kohtuistungil toimuma lühikeste ajaperioodidena.

Märkus: Kriminaalasja toimik (l köide) tagastatakse käsipostiga 06. juuniks 2017 Harju
Maakohtu Liivalaia kohtumajale.

Marika Väli, Ilona Drikkit, Heldi Kase, Margus Viigimaa.

P.S. Savisaare väitel on kolm tema tervist hinnanud ekspertarsti patoloogid ehk lahanguarstid, neljas - Viigimaa - on kardioloog.  

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tuleb arvestada, et see ekspertiis on tehtud reformierakonnale kuulekas instituudis, mis reeglina ei tegele elusate inimestega.
Keerukate protseduuride asemel oleks olnud lihtsam küsida arvamust süüaluse perearstilt?

Anonüümne ütles ...

A kuidas kommenteerib kõikide haiguste arst doktor Inno seda ekspertiisi?

Anonüümne ütles ...

Ju siis kolm patoloogi uurisid Edgar'i paremat jalga ja kardiloog Viigimaa uuris ülejäänut.
Nii vist see ekspertiisis võis toimuda.