teisipäev, 27. juuni 2017

Ilma Savisaareta oligi... kuidagi igav

Kuulsin täna (ERRis on ka juba uudis üleval), et Savisaar teeb oma valimisliidu ja annab sellest juba homme pressikonverentsil teada. Toom, Ivanova ja Loone on pundis ja Ernits veel mõtleb.

Juhhei! Seda oligi poliitilisele maastikule vaja. Et Savisaar lõpuks ometi nö jalad tagumiku alt välja võtaks ja poliitikasse tagasi tuleks. See üle võetud Keskerakonnas vegeteerimine polnud ju Savisaare vääriline. Vähemasti mitte vana Savisaare vääriline.

Vahepeal tundus ehk ratastele, et Savisaar hakkab juba kõrvu pea alla panema, eks see kanderaamil äraviimine ju ka viitas sellele, aga tuleb välja, et vana poliitikahundi sees on püssirohtu veel küll ja küll.

Ilma Savisaareta läkski väga igavaks. Tundus, et mitte midagi enam ei juhtu ja et mitte kedagi ei ole enam valida. Ei viitsi ju valida mingeid mõttetuid everything goes if the price is right - mehi. Kes oleks justkui kõik ühes tehases toodetud ja ühe haamriga taotud. Savisaarel on palju vigu, aga ta on vähemasti inimene.

Tore oleks, kui Savisaare eeskuju innustaks nüüd ka teiste erakondade helgemaid päid oma erakondi ümber kujundama või kui see võimalik ei ole, siis neile sõja kuulutama ja oma enda erakonda tegema. Marina Kaljuste juba kuulutas sõja EKRE'le ja nüüd ka Marko Mihkelson ja Margus Tsahkna IRLile. Aga ka sotsid on mandunud, hädasti oleks vaja uussotse. Ossinovski erinevad keelud on täiega ära tüüdanud. Milline sots lööks selja sirgu ja looks päris sotsiaaldemokraatliku erakonna? Sellise, mis seisaks PÄRISELT kõige nõrgemate eest? Nõuaks töövõimereformi peatamist? Tõstaks otsustavalt puuetega inimeste toetusi?

Vanade erakondade aeg on ümber. On aeg luua uusi. Ja paremaid.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kui puutin on inimene, siis on edgar ka

Anonüümne ütles ...

edgari kui poliitiku kõige tugevam külg on kahtlemata see, et ta ei ole broiler.