reede, 16. juuni 2017

Kas kellelgi on veel illusioone ELi suhtes?

Väljavõte Delfi-Päevalehe veebist.

Nagu näete ELi peatse eesistujamaa Eesti alandlik-aupaklikust külaskäigust tegeliku otsustaja, Saksamaa juurde, siis mingeid illusioone enam selle liidu suhtes olla ei saa.

Ühtlasi võib öelda, et see, mida saksa rahvas eesotsas Hitleriga ei suutnud saavutada sõjaliste vahenditega 1939-1944. aastal, saavutati Merkeli juhtimisel majanduslike ja poliitiliste vahenditega 2000ndatel aastatel.

Kõige tähtsam on Saksamaa jaoks olnud võim Euroopas ja juurdepääs Venemaa loodusvaradele. See on saavutatud. Ülejäänuga saavad sakslased ise hakkama - saksa rahva erakordne insenermõistus on ületamatu terves maailmas. Enamik iPhone'i komponente tuleb Saksamaalt.

Nii nagu 1941. aastal, on Saksamaa saavutanud võimu terve Euroopa üle ja seekord on jätkunud oidu mitte laskuda konflikti Venemaaga, vaid teha koos „äri”. Ses mõttes on sakslased ajaloost õppust võtnud ja saavutanud uuesti oma ihaldatud revanši ning unelma, millest on unistatud juba viimased mitusada aastat ning mis sisuliselt taastas 1000 aastat kestnud olukorra (aastail 962-1806 - vastav pilt allpool), kus Saksa piir ulatus Läänemerelt Vahemere äärde.

Ukraina on taas ära jagatud ning Inglismaa ainus, kes pole alla andnud. Mis veel? Ah-jaa. Kui asendada sõna juudid sõnaga defitsiit, siis kas on laiemas plaanis mingeid erinevusi tänase päeva ja näiteks 1941. aasta vahel? Eesti paistab jätkuvalt silma positiivses mõttes. :)

Mis aga eesti rahvasse puutub, siis Hitler lubas ka pooled eestlased alles jätta.

2 kommentaari:

Maret ütles ...

Ütlete, et Hitler lubas ka pooled eestlased alles jätta?
No sellepeale ütlen mina, et Hitleri inkarnatsioon seda tõenäoliselt ka saavutab.
Me võime "uhked"olla,vähemalt meil on ka OMA Hitler.

Maret ütles ...

Küsite:Kas kellelgi on veel illusioone ELi suhtes?
Paraku pole kunagi olnud ega saa vist ka olema. Siiski selle s...a sees me ju kõik lausa kaelani oleme..
PS. Lapsed on vähemalt üle lahe....pisut kergema elu peal.