teisipäev, 27. juuni 2017

Kesse ütles, et mäda puu? Täiesti terve puu oli!

Maha võetud remmelgas Tallinnas, Postimehe veebist.

Ma kahtlen, kas selle puu olukorda üldse keegi kontrollis. Lihtsalt oli vaja maha võtta ja võeti, ilma arvestamata üldse mitte midagi muud, kaasa arvatud ümberkaudsete inimeste arvamust. Rahvale valetati algusest peale otse näkku.

Väga jõhker. Ja nii kasvatatakse armastust oma kodumaa vastu. Piinlik ja häbi, ausõna. Mitte rahva, vaid valitsejate pärast.

Ja linn linnaks, politsei allub vabariigi valitsusele. Politseile jagab käske valitsus.

Juba alates 1934. aastast on Eesti valitsejad olnud Eesti riigi kõige suurem häbiplekk ja julgeolekuoht. See on nagu mingi haigus juba, et kes Toompeale pääseb, see kaotab igasuguse inimlikkuse ja reaalsustaju. Kas see tuleb asjaolust, et Toompea oli Eesti rahva orjastajate poolt rajatud kindlus kaitseks rahva eest. Nii et kes sinna satub, muutub automaatselt rahvavaenlaseks. Jääb igatahes selline mulje.

Võibolla tuleks Riigikogu ja valitsus Toompealt ära tuua ning viia üle näiteks eestlaste muistse vanema Lembitu Lehola linnusekohta Lõhaveres, seal pole teadaolevalt võõramaiste vallutajate kantsi olnud.

Ning vaielge palun vastu!

12 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Igapäevaselt ehitusprojekte läbivaadates näen pidevalt, kui kergekäeliselt pannakse joonistel riste puude peale, kui hoolimatult topitakse igasugu rajatisi puude juurtele ja võradele kriitiliselt lähedale. Kätt ette panna kahjuks ei saa. Antud kurvas loos puudus lihtsalt tahe - ümberprojekteerida oleks saanud. Seda tunnistasid ka asjapulgad ise.

Jumal hoidku, et enam ei kostuks nende suust jutt rohelisest pealinnast.

a.

Anonüümne ütles ...

eestlasel peab peas asjad korda saama, alles siis saab riik ja rahvas kasvada, igat eestlast peab hoidma hakkama, alustada just lastest, vaadake ntx mis toimub leedus, leedu on eestist kaugelt ette rebinud, ostujõud oli neil 85% el keskmisest, meil 71%,

Anonüümne ütles ...

Kui ennemuiste "Tallinn hoolis!", siis nüüd "Teised lubavad, Meie Teeme!" ehk siis "Meie Saeme!"

Vanarahva kombe kohaselt on nädalalõpus ka Paju ärasaatmise rongkäik Kaarli kiriku juurest Lauluväljakuni, kus värske õhu üritusena toimuvad "Paju-Peied" (30.juuni-2.juuli 2017). Üritusel järelhüüdeks on "Mina jään, Tema ei jäänud!"

R.I.P.
Kogunemine on 30.juunil Kaarli kiriku juures ja Vabaduse väljakul.

ahelsuitsetaja ütles ...

See hõberemmelgas oli väga ilus puu. Kunagi ammu olid eestlased maausulised ja nad austasid loodust. Ka teadsid, et hiiest ei tohi ühtegi puud maha võtta sest hiis oli püha koht. Kes sellest ei hoolinud, sellele järgnes hiljem karistus. Oli väga võigas vaatepilt, kui vanemal mehel olid käed raudus ja teda lohistati vastu maad, suust jooksis verd. Ma arvan et eilseid sündmusi kajastavad ka välismaa ajalehed.

Krista ütles ...

Ma ei saa nendest puukallistajatest aru! Linnas liigelda tahavad kõik, ummikus ei viitsi keegi passida. Mingi suvakas paju.

Irja ütles ...

Ei ole absoluutselt nõus. Sandra Jõgeva väga hästi ütles eile Facebookis, tsiteerin: "Ja mis hõberemmelgat puudutab, siis arvan, et absoluutselt pole oluline, kui vana või haruldane see puu oli, pehkinud või mitte, kas oleks kasvama jätmise puhul seda teedelaiendamist üle elanud või mitte. Või kui mõistlikud need trummi taguvad ja laulvad hipid olid. Vaid see, et kui mingi kriitiline hulk inimesi on otsustanud mingit pajupuud pühaks pidada ja selle ümber telkida ja seda kaitsta, siis tuleb nendega arvestada. Ma arvan, et täna toimunu läks mingis kõige üldisemas mõttes väga palju kallimaks maksma kui selle projekti ümber tegemine eales oleks olnud."

olge ise ka tublid ütles ...

"Linnas liigelda tahavad kõik, ummikus ei viitsi keegi passida."

Seda küll, aga ristmiku ja teed saanuks nihutada nii, et puu jäänuks alles. Eestis elav Norra linnaplaneerija räägib lähemalt, kuidas:

https://www.youtube.com/watch?v=0NtUCBf_aGg

https://www.youtube.com/watch?v=KXTZFr8MMus

https://www.youtube.com/watch?v=jBU8FidaZHk

https://www.youtube.com/watch?v=aSsvKvVqXKQ

ann ütles ...

Minu meelest ei käinudki jutt ümber selle, kas puu on mäda või mitte. Pealegi, arboristide poolt oli niikuini välja öeldud, et puu on heas seisus. Mingit saladust ega intriigi siit välja ei ime.

Jutt käis selle ümber, kas uut teed saab /tasub projekteerida teistmoodi. Linnavõim jäi jäigale seisukohale, et ei hakka ümber tegema, kuna (nende arvates) see 1 puu pole nii oluline. Kogu lugu.

Anonüümne ütles ...

Jah, nii ongi, nagu ann kirjutab, kuna näen seda oma igapäeva töös. See lugu räägib tõesti millestki üldisemast - üldisest mentaliteedist, mis maksab mentaliteedi kandjale lõpuks ka kätte. Ega Eestist põgeneta ainult raha pärast, paljus ikka hoiakute ja suhtumiste pärast, mida peenema mustriga inimesed ei talu.

a.

ann ütles ...

Uudis: hõberemmelga jupid saadetakse 100 kooli, kus koolilapsed valmistavad neist käsitööeseme Eesti Vabariik 100 raames.

Hmm...

Anonüümne ütles ...

Ma olen juba kaua juurelnud, et mis on Toompea sündroom, et normaalsed inimesed seal pikemaajalisel viibimisel täiesti ebanormaalselt käituma ja otsustama hakkavad. Kas tõesti diktüoneemakilda, mida Toompea paesaar endas sisaldab, kiirguse mõju? Ja tulekski fooliummütse ja -pükse seal kanda???

Anonüümne ütles ...

Eile taas üks kurb lugu - Siiri Sisaskilt Postimehes. On märgiline, et kui keegi tundlikum julgeb sõna võtta, siis on kohe käepärast võtta väljend "nõrganärviline". Viimast kasutab agaralt ka Eesti ajakirjandus.

a.