neljapäev, 1. juuni 2017

Sain Helir-Valdorilt kirja. Ja mis ma talle vastasin


Sain täna Helir-Valdorilt järgmise kirja:

Hea mõttekaaslane,

Mina olen Helir-Valdor Seeder, Isamaa ja Res Publica Liidu esimees. Täna alustame kampaaniaga, mille eesmärgiks on inimestele selgelt öelda, et IRL on eestlust kandev isamaaline jõud. IRL seisab Eesti perede, majanduskasvu ja turvalisuse eest. Me lähtume oma poliitikate kujundamisel ja riigielu korraldamisel neljast põhimõttest:

PEREKOND. Eesti ühiskonna aluseks on perekonnad ja lapsed on õnne allikaks. Seepärast peab iga meie otsuse keskmes olema lastega perede heaolu ja turvatunde loomine.

HARIDUS. Eesti vajab arukaid inimesi, sest see viib Eestit edasi. Me usume põhiseaduse põhimõttesse, et laste hariduse valikul on otsustav sõna vanematel ja riik peab selleks võimalused looma. Me usume, et sidusa ühiskonna saavutamiseks peavad Eestis elavad inimesed oskama eesti keelt.

MAJANDUSKASV. Kui kasvab majandus, kasvab ka meie perede jõukus ja suurenevad võimalused aidata nõrgemaid. Eesti majanduse arendamiseks tuleb astuda otsustavaid samme – vaba turumajandus, aus konkurents ja võimalikult lihtsad reeglid. Me ei vaja lapsehoidjariiki. Me peame kasutama ja hoidma Eesti eeliseid – puhast loodust ja tehnoloogilist edumeelsust, et kasvatada meie kõigi heaolu.

TURVALISUS. Iga kodanik peab tundma end oma kodumaal turvaliselt, olgu naine, mees või laps. Me usume, et meie julgeoleku aluseks on tugev ühiskond ning tahe oma riiki kaitsta ja hoida. Me soovime, et Eesti ei oleks kunagi üksi, selleks on oluline koostöö NATO liitlasvägedega ja Euroopa Liidu liikmelisus.

Me soovime ehitada Eestit, mis on elamiseks parim paik. Selleks, et minna uue hooga edasi, vajab Eesti jätkuvalt isamaalist jõudu. See isamaaline jõud on IRL.

Sinu toetavad mõtted ja ettepanekud Eesti riigielu kujundamiseks on oodatud seeder.helir-valdor@irl.ee


Lugupidamisega,

Helir-Valdor Seeder
IRL esimees
Liige aastast 1991

-------

Inno kommentaar:

Kui aus olla, siis olen ma samasisulisi kirju IRLiga seotud tegelastelt saanud juba viimase 10 aasta jooksul, aga mitte essugi pole muutunud. Jüri Mõisa parafraseerides: mitte m***igi pole tehtud.

Ma vastasin Seederile järgmist: No aga pane see mõttetu haldusreform ja Rail Baltica praegusel kujul alustuseks seisma! See on Sinu võimuses. Siis vaatame edasi.

Pall on nüüd Seederi käes.

Mis aga laiemalt Eestisse puutub, siis on Seederi algatus kahtlemata hea, sest Eesti vajab uut ärkamist, või lausa ärkamisaega, kui lubate. Rahvas on kuidagi letargiasse ja unne suikunud ja vajab äratamist. Nüüd on piisavalt proovitud 25 aasta jooksul ühte ja teist, õpitud nii enda kui teiste vigadest ning peaks olema selge, mis töötab ja mis mitte ning mida oleks vaja teha selleks, et mitte ära kustuda. Kuidagi nadi on ju vaadata, kuidas iseseisvusest on eesti rahvale saanud kirstunael - ma lihtsalt ei usu, et eesti rahvas on nii mannetu.

10 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

misasja te ropendate. öelge parem viisakalt: kintsudevaheline ballistiline rakett.

Ubamats ütles ...

Seederist on Photoshopitud tõelist kindlustunnet sisendav mahhoplakat.
Programmi punktides on aga puudu õiglane uurimine, mis avalikustaks ja kohustaks karistama riigi enneolematu vaesumise süüdlasi. Ilmselt ei saa seda teha, sest need bastard'id kuuluvad reformi/IRL valitsusaega.
Seederi üheks puuduseks on muide mitte-eestipärane eesnimi.

Loodetavasti ei ole riigi ainsaks võimaluseks massimigratsioon:
http://www.pealinn.ee/tagid/koik/inimarengu-aruanne-sisserandeta-ei-jaa-eesti-rahvaarv-pusima-n194625

Anonüümne ütles ...

Kas polnud mitte IRL see, kes lubas kunagi et igale gümnaasiumiõpilasele sülearvuti ning igale koolilapsele piim lauale? Mitte m****gi pole muutunud. Uskuge edasi.

Anonüümne ütles ...

See Mulgimaa Helir on küll luukeredeta ja aus aga välimuselt ei ole ta eriti meeldiv. Karismaatilisuse puudumise tõttu talle pikka karjääri ei ennusta.
IRL eesotsas Laariga on Eestile väga palju kahju teinud ja karma seis on kah halb.

Anonüümne ütles ...

Huvitav, kas Seedril on Ärma teopäevad sel aastal juba tehtud ?

ahelsuitsetaja ütles ...

Kuidas saab olla elu parem, kui toiduainete hinnad on ulmelised ja kütuse hinnad on samad mis Soomeski. Vaesemaid inimesi on tulnud 10 aastaga juurde. Iga päev korrutatakse et majanduskasv on 4,4%.

Irja ütles ...

Häh. Mina ei saanud mingit kirja. Olen solvunud.

olge ise ka tublid ütles ...

"See Mulgimaa Helir on küll luukeredeta ja aus aga välimuselt ei ole ta eriti meeldiv. Karismaatilisuse puudumise tõttu talle pikka karjääri ei ennusta."

Helir luukeredeta!? Kurikuulsast poldriloost polegi siis kuulnud?

Palun väga: https://arhiiv.err.ee/vaata/pealtnagija-458

Tegelikkuses on Seeder ülimalt limane kuju, põhimõttelage poliitkorruptant ja suur tankist nagu iga teinegi Isamaa Reetnud Limukas.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Sul puuduvad vuntsid ja habe.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

RB vastu aitavad lendavad taldrekud:
www.solarship.com