esmaspäev, 7. august 2017

Maskid langevad: USA valmistub sõjaks Venemaaga

USA tunnistab, et valmistub sõjaks Venemaaga, väljavõte New York Times'i veebist.

Mingi aeg püüti jätta muljet, et Venemaa ei kujuta mingit ohtu ja mingit valmistumist sõjaks pole. Nüüd aga tunnistatakse otse, et Venemaa on oht ja USA valmistub sõjaks Venemaaga. Selleks koondab USA vägesid Ida-Euroopasse, käib aktiivne Vene-vastane väljaõpe, nagu vahendab New York Times.

Kaks suurt jõudu on maailmas omavahel vastamisi minemas. Põhjus on lihtne: Venemaa keeldub USA-le alistumast ja USA tahab näidata, kes on maailmas peremees.

Eesti jaoks tähendab see, et Eesti ja eestlased on sõja eesliinil. Kuivõrd Eestis mingeid ettevalmistusi rahva kaitsmiseks tehtud pole, siis võib arvata, et rahvast kasutatakse sõja korral inimkilbina ja eesti rahvast suurt midagi alles ei jää. Hukkub sadu tuhandeid inimesi, põhiliselt suurtes linnades. Pole ime, et Eestist paaniliselt raha ja investeeringuid välja tõmmatakse - sõja korral nagunii kõik kaob.

Poliitikud on rääkinud. Eesti juhtimine ja saatus on nüüd USA kindralite kätes.

Jääb vaid palvetada eesti rahva eest ja öelda nagu laulusalmis: Looja, hoia Eestimaad!

23 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

usa meedial on kah hapukurgihooaeg. kongress ja senat on puhkusel kuni neljanda septembrini. isegi trump võttis kaks nädalat puhkust.
mitte persetki pole lehte panna, noh. kui kaunis emakeeles väljenduda xD

Anonüümne ütles ...

Hirmukülvamine ja sõjameeleoluks valmistamine kuulub ideoloogiliste relvade hulka. Puhake jalga!

Inno ütles ...

Selliste asjade kohta öeldakse, et parem karta kui kahtseda. Pärast rusikatega vehkimisest pole midagi kasu.

Anonüümne ütles ...

Ja mis sinu kartmisest ja paanika külvamisest kasu on? Et "pärast" saaks tänitada: aga ma ju ütlesin...

Inno ütles ...

No aga mis selles siis halba on? Muidu hädaldatakse pärast, verist last käes hoides, et miks sa ei hoiatanud. Nüüd on hoiatatud ja igaüks ise teab, mis sellega peale hakkab.

Anonüümne ütles ...

Ja millised on väljapääsud?

Inno ütles ...

Vähemalt tsiviilkaitse. Ning evakuatsiooniplaanid inimestele, et nad teaks, kuhu minna või mida teha.

Anonüümne ütles ...

Juba nõukaajal (mis Innole ju nii meeldib, kõigile anti korterid ja puha, vastavalt laste arvule ja puha; kõigil oli tööd ja palju raha jne jne) kehtis selle kohta ütlemine: võtad valge lina ümber ja astud vaikselt surnuaia poole, paanikat tekitamata. Ainsad,kell kohta oli ENSV-s evakuatsiooniplaan, olid EKP KK liikmed jt punased juhtivtöötajad - nende tarvis oli Kose kutsekooli hoone all varjend. Sellest, kas oli ka plaan, kuhu seltsimehed pärast varjendist väljumist suunduma ja mismoodi edasi (?) elama (?) peavad, ajalugu vaikib.

Inno ütles ...

Iga kooli ja kortermaja alla olid varjendid. Meie koolis olid regulaarselt tsiviilkaitse õppused, kus me hanereas sinna varjendisse läksime, seal istusime ja siis väljusime. Gaasimaski panime aeg-ajalt pähe ja Kalašnikovi automaati võtsime aja peale lahti ning panime kokku. Sellisest valge lina ümber ütlemisest ma küll midagi ei kuulnud, see on ilmselt mingi viimase aja väljamõeldis.

Maret ütles ...

Ja kalašnikovi automaadi lahtiharutamisest on ikka palju abi küll tänapäeva sõjas! Paniköörid olete, vaat mis!Ütleks, mis aitab aga varavõitu vist täna veel..

Inno ütles ...

Eestis läheb partisanisõjaks, igaüks enda eest, võitlusväli on iga maja ja trepikoda ja kuivõrd inimestele pole relvi ette nähtud, siis tuleb relv võtta vaenlaselt. Ja see relv on Kalašnikov.

Anonüümne ütles ...

Venemaal on sõja korral ju jumala piiksus. Ühtegi liitlast pole. Venelased räägivad küll Hiinast aga tegelikuses on just nimel Hiina see kes ootab mingi suurema jama puhkemist ja selle käigus hõivata miljonite ruutkilomeetrite suuruseid maalahmakaid kaug idas.

Anonüümne ütles ...

"hõivata miljonite ruutkilomeetrite suuruseid maalahmakaid kaug idas"
Siberis riis ei kasva.
Sellised liitlased nagu Eesti valitsusel, on täiega kurjast ning ainult oma kasu peal väljas.

Anonüümne ütles ...

No, kui Eestist saab sõja tallermaa ja eesliin siis eelistan esimese pommiga otsetabamusega pihta saada nii, et ainult tuhk minu kehast järgi jääks. Kes siin ikka pikalt kannatada viitsib.

Mari ütles ...

Partisanisõda peetakse ikka ühise vaenlae või anastaja vastu. KUI igaüks enese eest, siis on tegemist marodööritsemisega ja marodöörid lastakse maha. Või mida Sa, Inno, täpsemalt mõtlesidki selle "igaüks enda eest" all?

Et lähed ja lased allkorruse naabrimammi maha ja võtad tema kaks moosipurki endale?? Või lihtsalt ähavrdad mammit Kalashnikoviga ja võtad siis tema kaks moosipurki endale?
Ja kui kaua see kaks moosipurki teil hinge sees aitab hoida?

Või mida sa silmas pidasid? Et inimesed hakkavad ise kellegi "vaenlase" vastu sõdima?

Anonüümne ütles ...

Hiinlased ihuvad ikka rohkem naftale ja gaasile hammast, riisi kasvatavad nad laboris. Selleks pole maad vaja

Inno ütles ...

Mari, jah, inimesed hakkavad ise sõdima, kui vabadus neile armas on. Oma kodu, maja ja tänava või küla eest. Partisanisõda on terrorism, kus lastakse ka allkorruse mammi maha, kui ta anastajaga koostööd teeb, ning võetakse ära moosipurgid ja muu. Ning kui need söödud, siis leitakse järgmine kollaborant-mammi jne. Partisanid ei saa tegutseda suurte gruppidena, muidu tõmmatakse nad maha. Igaüks tegutseb enda eest, nagu tegutsevad maailmas pommipanijad.

Inno ütles ...

Mis Hiinasse puutub, siis miks ta peab hakkama jändama Venemaaga, maailma ühe võimsaima sõjalise jõuga, kui palju lihtsam on kätte saada näiteks Taiwan, millele on aastakümneid hammast ihutud? Isegi USA on lihtsam kätte saada, sest erinevalt Venemaast on USA-l palgaarmee ja kuivõrd riik on sisuliselt pankrotis, siis pole raha sõduritele maksta.

Mari ütles ...

Mil kombel saab üks pensiponärimammi kollaborant olla??? Mis on see tema koostöö vaenlasega ja vaenlasele kaasaaitamine? Ja kui kollaborant ei ole, siis võtad ka moosipurgi ära?

Eks on kindlasti ionimesi, kes sel kombel endale moosi hangivad. Ja kindlasti on inimesi, kes taolist asja mitte iialgi ei tee. Eks se eongi inimeseksolemise valik.

Inno ütles ...

Sõjaolukorras kaob igasugune inimlikkus. Sõda on olemuselt tapmine ja kui sa ise ei tapa, siis sind tapetakse. Eestis seda enam ei mäletata, seepärast suhtutakse sõjateemasse üleolevalt ja pealiskaudselt.

Mari ütles ...

Jah, kellel kaob inimlikkus ja kellel ei kao, sõda toob inimloomuse närusemad küljed välja. Aga ära kõigi eest räägi, Inno, loe Solzhenitõnit ja värskenda mälu. Või loe Viktor Frankli.Ininmesel on alati valik ja viimne sõna ei ole kunagi inimese käes.

See, et näruseid inimesi on palju, on iseasi ja selle vastu ma ei vaidle. Ma vaidlen selle vastu, et sind lugedes võib jääda mulje, et KÕIK omn närused. KÕIK ei ole.

Kes tunneb ebakindlust tuleviku ees, siis võib keeta endale paar purki moosi. Sest tänapäeval üle paari moosipurgi ei ole kellelgi, isegi maainimestel mitte. Toit tuleb poest, korvitäis kartuileid kui kellelgi on, ei päästa ka, selle paneb oma pere paari päevaga nahka kui poed kinni. Suurtel tootmistaludel on toidukraami, aga nende kraami konfiskeerib vist riik, nii on ette nähtud.

Anonüümne ütles ...

Keegi ei tea, mis tegelikult sõja ajal toimuma hakkaks. Sõda on oma olemuselt kaos. Seega ennustused ja spekulatsioonid on üsna tarbetud. Võib käivituda sadu erinevaid stsenaariume.

Keetsin täna 12 purki mustsõstra-karusmarja-punasesõstra moosi. Mitte sõjaohu tõttu, vaid kuna ürgne korilane minus ei julge talvele vastu minna täiesti ilma varudeta.

Anonüümne ütles ...

Venelane on juba öelnud ,et ükskõik kus suunast peaks Venemaad tabama mingi tuumapomm siis esimena tehakse maatasa Iisrael.