kolmapäev, 6. september 2017

Korruptsioon Eestis on NATO nõrgim lüli



Eestis tahetakse praegu Edgar Savisaart panna vangi selle eest, et ta on Putini sõber. Soome endine president Tarja Halonen kuulutab igal pool avalikult, et ta on Putini sõber, aga talle plaksutatakse Soomes kaasa. Praegune Soome president Sauli Niinistö on samuti Putiniga heades suhetes, nad kohtuvad regulaarselt nii Soomes kui Venemaal. Haloneni kohta räägitakse Soomes, et ta hoidis Soome ära katastroofist - liitumisest NATO-ga. See oleks muutnud Soome võimalikuks sõjakoldeks, milleks nüüd on muutumas Eesti ja teised Balti riigid.

Savisaart Putiniga sõbrustamise pärast kohtu alla anda ei saaks, vähemalt mitte Euroopa Liidus. Selle asemel süüdistatakse teda korruptsioonis väitega, et ta lasi ühel ärimehel Tallinna ilma loata maja ehitada ning lubas teisel ärimehel avada linnas ilma konkursita vorstiputkad. Ja pole teada, et Savisaar oleks selle eest mingit rahagi saanud. Õigupoolest on need sellised asjad, mille puhul oleks Savisaare-sugusel mehel isegi häbi raha küsida.

Samal ajal aga keerutati läbi Eesti 2,6 miljardit (NB! 2,6 MILJARDIT - See on neljandik Eesti aastaeelarvest!!!) Vene ja Aserbaidžaani päritolu hämarat raha. Raha keerutati läbi kohaliku Danske filiaali, mida juhtis Aivar Rehe - kes on NB! - endine Eesti maksuameti peadirektor. Asjast oli teadlik finantsinspektsioon, aga NB! - mitte midagi ette ei võetud. Nüüd on tervel Eestil seoses sellega suur must plekk küljes. Kõik küsivad, kuidas oli selline asi võimalik, aga vastata ei oska keegi. Eesti juhid on nagu kuldid rukkis. Ansip ei kommenteerinud midagi. Järsku kerkis justkui maa alt esile ID-kaardi turvaprobleem, võimalik, et rahapesuskandaali vaigistamiseks.

Mis see siis on? Tegemist on korruptsiooniga kõige kõrgemal tasemel. Kuhu on segatud Eesti juhtkond aastatel 2012-2014. On teada, et läbi Eesti pestud raha läks osaliselt poliitikutele. Kas ja kui palju läks Eesti poliitikutele?

Nüüd küsimus: Kas Savisaare-vastane nõiajaht on kõigest kattevari palju suurema kuriteo varjamiseks? Ma ausalt öeldes ei kahtle selles.

Pole mõtet Ameerika sõjaväelasi siunata - korruptsioon Eestis ja liga-loga Vene-suhted on nii Eesti kui NATO kõige nõrgem lüli.

Kommentaare ei ole: