kolmapäev, 27. september 2017

Pättidest



Valimiste ajal on ikka juttu sellest, et ära vali seda või toda, see või too on pätt. Ajakirjandus on osade pättide nimed isegi ära trükkinud, et kõik ikka teaks, kes need pätid on.

Mind ajab see ausalt üteldes naerma. Mis vahet sel on, et kandidaat on mõne õigusrikkumise toime pannud. Mul on teile uudis, kui te seda juba varem ei teadnud. Me kõik oleme teatavas mõttes pätid. Igaüks. Kõik oleme elus mingeid vigu teinud, kas siit-sealt midagi ära nihverdanud, kellelegi midagi maksmata jätnud või suud-silmad täis valetanud. See lihtsalt on nii, sest inimene ei ole pühak. Lihtsalt osad pättused on saanud avalikuks ja teised ei ole. Kui nüüd pätte võrrelda, siis igal juhul on parem selline pätt, kelle pättusi me teame, kui see pätt, kelle pättusi me ei tea :D.

Nii et leppigem sellega, et iga inimene on mingis mõttes pätt, andestagem oma sisemisele pätile ja teistele pättidele ning valigem valimispäeval lihtsalt see pätt, kes meile kõige rohkem meeldib :) Peace!

Ikka rõõmsalt, Irja

PS. Lisan juurde, et mina isiklikult usaldaksin kõige vähem sellist kandidaati, kes taob endale kahe käega vastu rinda ja ütleb, et tema küll pätt pole :) See on veel see kõige suurem pätt :)

Pildil mina veel Tallinna prokuratuuri noore abiprokurörina :) Muide, prokurörid ei rääkinud „kurjategijatest” või kohtualustest, vaid hellitavalt „pättidest”, mis viitab sellele, et eksimist kui sellist peeti ka prokuratuuris inimlikuks.