kolmapäev, 20. detsember 2017

Euroopa Liit kuulutas Poolale moratooriumi - kas see tähendab liidu lõppu?



Eesti meedias pole sellest suurt midagi, aga Euroopa Liidu valitsus ehk Euroopa Komisjon käivitas täna Poola suhtes moratooriumi, ehk nn artikkel 7, mis tähendab Poola ilmajätmist hääleõigusest. Ja see NB! toimus kõik ajal, mil Eesti on veel formaalselt ELi eesistuja. Kas keegi tahab Eestis seda kommenteerida? Ilmselt mitte, sest mäng käib üle Eesti pea ja sama saatus võib tabada teisi ELi oportuniste - Tšehhi, Slovakkia, Ungari ja Rumeenia, nagu kirjutab New York Times.

Seda kõike selle eest, et Poola keeldub vastu võtmast neile jõuga peale surutud migrante.

Üks tähelepanek veel - Euroopa Liit meenutab kõiges üha rohkem NSV Liitu - seda eriti seoses Kataloonias toimuvaga, aga ka näiteks uudiste osas, kus teada saamiseks, mis tegelikult toimub, tuleb kuulata „Ameerika Häält”.

Vai-vai-vai - kuhu me oleme jõudnud, eksole!

Üha rohkem räägitakse Euroopa Liidu lagunemisest. Poola, muide, eesotsas Lech Wałęsa'ga oli idabloki lagunemise üks eestvedajaid.

Inglismaa juba lahkus uppuvalt laevalt. Jälgime mängu!

P.S. Üks tähelepanek veel - Euroopa Komisjon pole kehtestanud mingeid sanktsioone Türgi suhtes, kus vilistatakse räigelt õigusriigi põhimõtetele, Poolat aga rapitakse nii mis kole. Türgile, kus vangistatakse opositsiooni liikmeid ja ajakirjanikke, antakse sadu miljoneid raha juurde.

P.P.S. Ja mis siis saab, kui Poola väljapressimisele ei allu? Kas siis saadetakse ELi (Saksamaa) väed Poolasse sisse nagu 1939. aastal?

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

see on alles algus. kõik arenemisvõimetud struktuurid kuuluvad likvideerimisele!
eu lendab ikka täiega pilbasteks!

Anonüümne ütles ...

Türgi pole ELis ja Poolale heidetakse ette kohtusüsteemi lahususest loobumist. Mis migrantidest siin juttu?

Anonüümne ütles ...

Tundub, et vanad olijad teevad Euroopa ühendriigid.
Poolast saab aga USA-st juhitav baltikumi koerapoiss.
Ja siis haugume kõik ennastunustavalt Venemaa peale.