kolmapäev, 20. detsember 2017

Mida eestlased EL-is kõige rohkem toetavad - vaba liikumist



Eestlased paistavad Euroopa Liidus silma selle poolest, et pooldavad kõige rohkem vaba liikumist. Kas see tähendab, et eestlastel on hea meel, et tänu sellele Eestist minema saavad? Kahjuks statistika näitab seda, jah.

Trend on selline, et Eestist lahkuvad eestlased, asemele tuuakse migrandid. Sama asi oli nõuka ajal, siis veeti ka migrante sisse, aga siis polnud eestlastel võimalik lahkuda. Euroopa Liit võimaldab eestlastel Eestist vabalt lahkuda - võibolla polegi see nii halb asi, arvestades järjest ohtlikumaks muutuva Venemaa naabrust. Küsimus taandub sellele, kas on mõtet tänapäeva maailmas riskida enda ja lähedaste eluga ühe külma ja märja maatüki pärast? Väga paljud eestlased ongi juba lahkunud. Euroopa Liidu mõistes pole olulist vahet, kus elada - riik on üks ja kodumaa on suur ja lai. Tingimused on mujal palju paremad, eriti kui arvestada lastega peresid. Sotsiaalabi ja toetused on Eestis ühed madalamad terves maailmas. Eesti sobib rohkem üksikutele huntidele.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mis passid siin koos oma pesakonnaga - kärss kärnas, maa külmand, Venemaa lähedal, tõmmake jeehat, õhk saab puhtamaks, kõik ju ainult ootavad teid.

Inno ütles ...

Milleks Venemaaga jännata? Kes meid seal ootab? Seal on esiteks viisat vaja ja muud probleemid. Meie kodumaa on Euroopa Liit, seda tänu eesti rahva otsusele 2004. aastal. Taskus on Euroopa Liidu pass ja Euroopa Liidu raha. Lõuna-Euroopa riigid ootavad pikisilmi Põhja-Euroopast uusi tulijaid, tulijatele lausa makstakse peale, antakse eluase ja kõik muu. Loomulikult on lastega mõttetu Eestis närutada, aga noh, kahju on lahkuda, lootus sureb viimasena.

Sellest ma olen ka aru saanud, et Eestis inimesi ei sallita, eriti eestlasi. Miks muidu välismaalasi on hakatud sisse vedama. Ega mul kahju pole, võin oma koha anda mõnele immigrandile, kes Eestis oma õnne leiab.

Anonüümne ütles ...

Tõmmu mees oleks Inksu lihtsalt põlema pannud ja täna poleks mingeid probleme.