neljapäev, 14. detsember 2017

Inno köök: supertoit: räimed küüslauguga

Supertoit: räimed küüslauguga

Ma tahaks teada anda oma värskest leiutisest toidurindel: nimelt räimed küüslauguga. Lausa võrratu! Isegi parem, kui tursk küüslauguga, bacalhau, Portugali rahvustoit.

Ja nimelt võtmesõna on just küüslauk! Ilma küüslauguta on nii tursk kui ka räim täiesti jälk. Ei kõlba süüa. Aga koos küüslauguga - lausa võrratu, delikatess. Kõrvale veel hea valge või punane vein - super!

Ja mis peamine, Eesti oludes, roogitud räime kilo on 2 eurot, ehk sisuliselt ei maksa midagi. Tursa kilo on 10 euro ringis. Räimest on võimalik teha täiesti delikatess-roog.

Ja see on imelihtne. Panin pannile oliiviõli, külmpressitud, nagu Portugalis tehakse. Ikka korralikult võib õli panna, praegu Maximas müüakse suht hea hinnaga - ligi 5 eurot liiter. Portugallased teevad kõike just külmpressitud oliiviõliga ja nad on, olgu öeldud, on kalatoodete osas maailmameistrid. Nad lihtsalt oskavad. Muide, kas te teadsite, et enamuses Brüsseli heades, Euroopa parimates restoranides on portugallastest kokad. Et siis oliiviõli pannile, kerge kuumus, siis sinna sisse lõikuda 3-4 küüslaugu küünt, viiludena, ja sinna vahele siis roogitud räimed, võib panna koos luudega, hiljem saab selgroo välja võtta. Ja siis lasta pannil 15-20 minutit, või soovi korral kauem haududa kaane all.

Ma luban - tulemus on see, mida te poleks osanud uneski näha!

Ja üldse tasub kala julgelt proovida teha koos küüslauguga, isegi lõhet. Võtab ära kala vastiku kõrvalmaitse. Ja ma garanteerin ka seda, et koos küüslauguga maitseb räim parem kui mistahes lõhe. Sest lõhel on suht omapärane järelmaitse, mis ajab öökima, kuna lõhe on väga rasvane. Aga räim - see on parim, mis olla saab.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

kuskohast saab roogitud räime kahe euroga kilo?
//kas miinimumkogus on umbes 55 kilo? :DD

kusagil kalaputkas ma alles nägin rookimata räime, 1.70 küsiti. ei ostnud. kesse viitsib neid rookida...

aga lõhe on suurepärane peamiselt just sellepärast, et ta ei ole nii lahja kui muud kalad.

Inno ütles ...

Maximas oli roogitud räim 2 euroga. Üldse on Maximas kala kõige parema hinnaga Eestis.

Anonüümne ütles ...

Peaks proovima

Anonüümne ütles ...

Te ei tarbi ju alkoholi?
Aga nii odavat kala tahaks kül näha, meie maximas on see ikka üle 3€.

Inno ütles ...

Ma kujutasin ette, et veiniga võiks hea olla. Vahemere köögi juurde kuulub kohustusliku elemendina vein, aga Eestis ei saa seda harrastada, kuna vein on väga kallis. Klaasike veini toidu juurde vähendab ka südamehaiguste riski.

Anonüümne ütles ...

Räim on igal kujul parem kui steroidne kasvanduselõhe.