laupäev, 9. detsember 2017

Kui palju Ronaldosid on Eestis ära aborteeritud?

Maailma edukaim sportlane Christiano Ronaldo (vasakul), Postimehe veebist.

Viimasel ajal on palju juttu olnud maailma ühest edukaimast sportlasest, jalgpallur Christiano Ronaldost. Ta on Portugalile palju au ja kuulsust toonud.

Eestis on sellest olnud vähe juttu, aga Portugalis kirjutatakse sageli, kuidas Ronaldo ema tahtis algul poja aborteerida. Neil oli suur pere, palju lapsi, kes kasvasid kehvades oludes. Pereisa võttis napsi. Viimasel hetkel aga mõtles ema ringi, otsustas lapse sünnitada ja otsus tõi kuhjaga tagasi. Nüüd on poeg võimaldanud emale ja teistele pere liikmetele luksusliku elu, ema sõiduvahend on Porsche. Olgu lisatud, et pere on pärit Madeiralt, saarelt, mis on Portugali mõistes vaene piirkond.

Paljuski tänu Ronaldole, aga mitte ainult, on Portugalis hakatud lastesse ja lapsevanematesse väga lugupidavalt suhtuma. Liftis, bussis, kassajärjekorras, igal pool on eelisjärjekorras rasedad ja lastega pered. Rääkimata kõikvõimalikest soodustustest just lastega peredele. Võiks isegi öelda, et lapsed ja lapsevanemad on Portugalis nagu kuninga kassid, neid kantakse kätel, kogu ühiskond on pühendunud nende teenindamisele. Seda on tunda igal sammul. Saadakse aru, et Portugal on väike riik ja iga laps, iga inimene on hinnas, sest igaüks võib olla tulevane Ronaldo.

Ma mõtlen sellele alati, kui näen, kuidas Eestis, mis on veel mitu korda väiksem kui Portugal, suhtutakse lastesse ja lapsevanematesse täiesti ükskõikselt. Ja ma ei ole aru saanud, kust see tuleb. Eestis on niigi väike tõenäosus, et sünnib mõni andekas laps, aga sellele vaatamata aborteeriti veel kümme aastat tagasi iga teine laps ja praegu aborteeritakse iga neljas laps. Ei julge mõeldagi, kui palju Ronaldosid või teisi andekaid inimesi on Eestis aborteeritud. Ja põhjus on paljuski selles, et ühiskond on äärmiselt, ma kordan: äärmiselt lapsevaenulik. Eesti on üks lapsevaenulikumaid ühiskondi, mida ma olen näinud. Ja ma olen päris palju maailmas ringi käinud. Rasedatel naistel pole Eestis mingeid eeliseid, neid vintsutatakse ja väntsutatakse. Lapsetoetused on naeruväärsed üldist hinnataset arvestades. Emapalgast räägitakse kui mingist imeasjast, aga seda on vaid 1,5 aastaks.

Eestis on üleüldine arusaam ja suhtumine, et lapsi saavad omale lubada ainult väga rikkad. Kui raha pole, ära parem laste peale mõtlegi. Ma olen USA-s elanud, seal poputatakse rikkaid, aga sellist suhtumist lastesse kui on Eestis, sellist pole isegi USA-s mitte. Ja USA on suur riik, 320 miljonit inimest, rahvast muudkui voorib juurde, nii et laste peale mõelda pole vaja, aga ikka aidatakse ka seal lapsi ja lastega peresid. Isegi USA-s on lapsed au sees, neid ei jäeta hätta. USA-s on abordimäär palju väiksem kui Eestis. Pole ime, sest Eestis on abordimäär jätkuvalt üks maailma kõrgemaid.

Ja siis hädaldatakse, et Eestis pole andekaid programmeerijaid või muidu spetsialiste. No aga mis seal hädaldada: Eesti oma Jeff Bezosed ja Steve Jobsid on prügikastis. Lugesite õigesti: PRÜGIKASTIS. Nad on ära aborteeritud. Sest ühiskond ei hooli lastest ega lapsevanematest. Aga ärge siis hädaldage, et Eestis pole neid või teisi asjatundjaid. Neid ei saagi olla, kui suhtumine on selline, nagu on. Nii on, siin pole isegi midagi vaielda.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Aga näe, mõni sinutaoline on ka prügikastist mööda kukkunud !

Anonüümne ütles ...

Siis arusaadav, miks Ronaldo selline hingelt õrn on. Teadupärast on ta usklik ka.

Anonüümne ütles ...

Kuidas koer külale, nõnda küla koerale. Öeldakse....

Anonüümne ütles ...

kuidas küla koerale, nõnda koer külale vastu!