laupäev, 16. detsember 2017

Vaimustavad juustud Metsavenna talust



Täna hommikul helistas Innole Metsavenna talu peremees Meelis Mõttus Vastse-Roosast (Võrumaal) ja kutsus oma talu juures asuva kelgumäe avamisele. Mis muud kui lapsed riidesse, autole hääled sisse ja minekit! Roosi on praegu suures vaimustuses Entel-Tenteli lauludest ja üheks tema lemmikuks on „Me kelgule!” Ütlesin talle, et nüüd lähemegi kelgumäele kelgutama ja Roosi juba jooksiski teise tuppa oma jope ja õuepükste järele :D

Lisaks kelgutamisele saime maitsta Metsavenna talu suurepäraseid juuste, mida Meelis Mõttus seal juba kuskil kolm aastat valmistanud on. Ja uskuge, nii häid juuste ei leia te mitte kusagilt mujalt maailmast. Meie saime proovida sõira köömnetega (minu absoluutne lemmik), Metsavenna raclette'i, lepasuitse raclette'i, Gruyere'i ja Metsavenna vana tommet, mis olid kõik ülimalt hõrgud. Sõira järel on minu teine absoluutne lemmik lepasuitsu raclette! Mul jääb sõnadest puudu, et selle juustu maitset kirjeldada. See on lihtsalt NII hea. Juulikesele maitses kõige rohkem sõir ja Innole Gruyere. Roosi eelistas juustu asemel jäätist :).

Kõiki neid maailma parimaid juuste saate osta Metsavenna poest, mis asub sealsamas Vastse-Roosas. Isuäratavat köömnetega sõira saab osta ka Võrumaa Toidukeskusest (Timmi poest) ja A1000 poest Võrus.

Pildil esiplaanil Metsavenna talu köömnetega sõir, selle taga Gruyere ning külgedel suitsujuustud. Ja siin lahtilõigatuna taldrikul valik erinevaid suussulavaid juustusid: