kolmapäev, 21. veebruar 2018

Eesti riik pole seda väärt, et siia lapsi sünnitada. Miks?

Väljatõstmine.

Eestis küll räägitakse, et oleks vaja rohkem lapsi, aga tegelikkuses pole Eesti riik seda väärt, et siia lapsi sünnitada. See on karm, aga nii on. Eriti kui arvestada, kui jõhkralt käitus riik kriisi ajal peredega, kes lasti lihtsalt oma kodudest välja tõsta. Tuhanded pered tõsteti Eestis kodudest välja. Tuhanded. Poliitikud vaikisid. Ajakirjandus vaikis. Inimesed ise ka ei julgenud rääkida. Mistõttu võis jääda mulje, et midagi ei toimunud. Aga toimus. Ja see oli peamine põhjus, miks kümned tuhanded inimesed kriisi ajal Eestist lahkusid. Sest Eesti riik lõi oma inimestele noa selga. See oli suur kuritegu omaenda rahva suhtes, mis on võrreldav küüditamistega.

Uus kriis aga võib igal ajal tulla ja kuhu need suured pered lastega lähevad? Eesti riik käitub raskustesse sattunud inimestega armutult, mingit abi pole loota. Eesti on nagu Ameerika sada aastat tagasi kriisi ajal, kus inimesed samuti kannatasid. Eestis kehtib põhimõte, et raskustesse sattudes peab  igaüks end ise aitama. Mitte kusagil mujal arenenud maailmas selliseid asju ei sünni nagu Eestis. Ses mõttes on Eesti peredele ja lastele väga vaenulik keskkond ja Eestisse pole mõtet sünnitada mitte ühtegi last. NB! MITTE ÜHTEGI.

Eesti aga olgu õnnelik, kui üldse veel mõni laps sünnib. Nõuda, et rohkem lapsi Eestisse sünniks pole mingit õigust. Mitte mingit.

10 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ma sünnitan küll Eestis, aga mitte Eestile, igaks juhuks olemas kaks kodu, üks laenuta, teisel laenujääk. Üks Eestis, teine mujal. Kõiki mune ei tasu kunagi ühes korvis hoida.

Inno ütles ...

See on küll nii, et Eestis elades peab igaks juhuks olema mõni teine kodu varuks mõnes teises riigis. Sest kunagi ei tea, millal sind võidakse Eestis kõigeks paljaks teha. Paljud ongi nii teinud, näiteks Riigikogu liikmed ja juhtivad ettevõtjad, aga kahjuks paljudele pole see jõukohane.

Anonüümne ütles ...

Eesti see on üks helge unenägu ja unistus. Saage lapsi räägivad siin poliitikud tavainimestele, aga edasi mis.....tükk tühja maad. Lapsed vajavad elamisväärset kodu. Minu endine töökaaslane, kolmlastüüripinnalpere plaanib Soome ära minekut, Eestis ei saa nad isegi laenu, naine lastega kodune olnud. Leidke kõik endale tagala väljaspool Eestit! Siis võib siin rahuliku südamega ka hümni kaasa lõõritada.

Anonüümne ütles ...

Parem juba tütar lits lui poeg sots !

ann ütles ...

Kui ma oleks hakanud pikalt-laialt teoretiseerima, kas riik ikka on väärt või pole väärt, oleks mu sünnitusiga enne otsa saanud :DDDD

Vanuigi endale etteheiteid teha, et näe, kartsin teha seda, mida tegelikult tahtsin, ja elu jäigi elamata, nagu ei tahaks.

Inno ütles ...

Ega inimesed endale ei teegi etteheiteid, küll aga on tänitamist palju, kui sul tekivad raskused ja/või abi palud. Siis parastatakse, et mis sa neist lastest tegid, kui hakkama ei saa. Kodutunde saate staarid valatakse sitaga üle, kuigi tegemist on lapsevanematega, kes on tahtnud parimat, aga kõik pole alati õnnestunud. Kodutunde inimeste saatused näitavad, kui vähe tegelikult riik lastest hoolib. Samuti on riiklikeks kurjategijateks muudetud lahutatud isad, kes mingil põhjusel elatise maksmisega hakkama ei saa. Samas eeldatakse lahutanud isadelt, et nad jätavad kogu oma maise vara naisele ja lastele ning alustavad täiesti nullist.

Anonüümne ütles ...

Inno, elatissüsteem vaadatakse üle, sinule vist väänati ebanormaalsed summad, kas on lootust paranemist selles asjas ka sinu jaoks?

Inno ütles ...

Mis nüüd enam. Hing tõmmati kinni ja kaotati igasugune võime maksta midagi. Kannatajaks on eelkõige lapsed. Põhjus, miks paljud mehed maksevõime kaotasid polnud mitte pahatahtlikkus, vaid majanduskriis, mille ulatusega ei osanud keegi arvestada. Aga suur kahju on tehtud ja seda ei korva enam miski. Riik oleks pidanud inimestele raskel ajal abikäe ulatama, aga selle asemel löödi nuga selga. Täiesti vääritu käitumine, mille tõttu Eesti kaotas ligi 100 000 head inimest. Suur osa ootab veel parajat hetke, et lahkuda.

Inno ütles ...

Sama lugu juhtus Soomes pärast sõda, kus lahkus mitusada tuhat inimest, mille peale Soomes kiiresti suhtumist muudeti. Siiamaani, veel 50 aastat hiljem nutetakse taga neid soomlasi, kes toona lahkusid, aga tagasi neid enam ei saa. Eesti ei osanud teiste vigadest õppida ja pole õppinud ka enda vigadest - eks see räägib nii mõndagi Eesti kohta. Eestist on lahkunud samuti mitusada tuhat inimest, ainult et Eesti on 5 korda pisem riik kui Soome. Ma ei kujuta ette, mis näoga praegused otsustajad tulevikus oma lastele otsa vaatavad. Päts käitus kunagi oma rahvaga sama jõhkralt, aga tema päästsid hullemast venelased. Eks praegused Eesti juhid ilmselt loodavad samuti venelaste peale, miks muidu tüli kistakse. Siis on hea välismaale ära põgeneda, tänitada ja kõiges venelasi süüdistada.

Anonüümne ütles ...

Me ka need registreerimata edasi tagasi liikujad kel munad mitmes korvis, rikume statistikat ��

https://www.stat.ee/pressiteade-2018-007