neljapäev, 8. veebruar 2018

Mis kuramuse asi toimub Eesti 100 veebis?

Väljavõte Eesti 100 veebist.

Ma põrkasin hiljuti ühele Eesti 100 reklaamile Instagramis ja see oli, üllatus-üllatus, venekeelne. Ma siis läksin vaatama Eesti 100 veebi ja tulebki välja, et seal on terve venekeelne portaal püsti pandud, koos uudiste ja muuga. Mis on ausalt öeldes kummastav, et kui seni püüti vene keelt vältida igal võimalikul moel, siis nüüd vastupidi - pressitakse seda igalt poolt peale. Et nagu mingi suunamuutus on toimunud või toimumas, kus Eesti muutub vaikselt jälle kakskeelseks.

Siis veel üks asi. Kas keegi on vaadanud sealt Eesti 100 veebist seda logo tegemise asja. Et mis on nagu asja point? Sest see, mis sealt välja tuleb, on ju suisa kole. Või olen ma käpard, et ei oska asja õieti korraldada. Proovisin küll nii- ja naapidi, aga välja tuli mingi õnnetu asi.

P.S. Ma pole kuidagi vene võimudega seotud, kes tahavad Eesti 100 üritust nurjata - vastupidi, põliseestlasena ei saa ma aru, miks Eesti riigi 100. aastapäeval vene keelele sedavõrd palju rõhku pööratakse. Või olen ma jälle millestki valesti aru saanud?

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Neli aastat tagasi Eestis olles oli juba selge, et vene keele osakaal tulevikus Eesti kultuuriruumis saab olema muljetavaldav. Ja selle blogipostituse põhjal saab minu aimdus aina kinnitust.

Logo ütles ...

http://epl.delfi.ee/news/arvamus/kaido-kelpi-autorikulg-palju-onne-eesti-18-kas-vabariigi-aastapaeval-humni-ikka-mangitakse?id=81053007

Anonüümne ütles ...

No mis siin imestada - Eesti valitsuse koosseisus on ministrid, kes leiavad, et rahvusriik on ohtlik düstoopia ja ministrid, kes ei pea vajalikuks ja võimalikuks hukka mõista eestlaste Siberisse küüditamist.
Vot nii elame nüüd tänapäeva Eestis :)

Anonüümne ütles ...

Igale tõusule järgneb langus ja igale langusele järgneb tõus. Peale aprillirahutusi võis kohata venelasi, kes sõna otseses mõttes häbenesid oma rahvust. See oli ilmselt madalpunktiks. Sügisene Kõlvarti häältesaak Tallinnas aga võib pidada russištide kõrgsaavutuseks. Küll need sibulad jälle maa peale tuuakse, kui selleks vajadus tekib.