reede, 30. märts 2018

Aeg on taas püksirihma pingutada: alanud on uus võidurelvastumine

Väljavõte Delfi veebist.

Selles ei kahtle enam keegi, et alanud on uus külm sõda ja sellega kaasnev võidurelvastumine. Eelmine kord oli Eesti ühel pool, nüüd teisel pool rindejoont. Üks asi on sama: suurte kulutuste tõttu tuleb üha rohkem püksirihma pingutada.

Juba praegu ostab Eesti üha rohkem relvi ja kuivõrd Eesti relvi ise ei tooda, siis tuleb need sisse osta. Relvad on väga kallid, mistõttu kulub relvastusele eelarvest üha rohkem raha - igal aastal sajad miljonid eurod. Seetõttu jääb raha vähem muuks otstarbeks, mistõttu tuleb kõigil üha rohkem püksirihma pingutada. Ja see on alles algus: olukord läheb Eestis üha raskemaks. Eestis räägitakse juba vajadusest osta tanke ja lennukeid.

Erinevalt võimalikust vaenlasest Venemaast pole Eestis ka arvestatavaid maavarasid, mistõttu tuleb relvade eest maksta oma tööga. Ehk eestlased peavad üha rohkem tööd rabama, et relvi osta ja selle kõrvalt omal hinge sees hoida. Maksud tõusevad ja maksuraha läheb otse relvade ostmisse.

Aga nagu praeguseks Eestimaa tolmu jalgelt pühkinud ekspresident Toomas Ilves kunagi ütles: Ega iseseisvus ei saagi odav olla. Eesti on rahvaarvu poolest ühe linnaosa mõõtu riik, aga see linnaosa peab ülal pidama presidenti, 101-liikmelist parlamenti, 15-liikmelist valitsust, loendamatuid saatkondi välismaal, suurt sõjaväge jne. Eesti-suguse mikroriigi jaoks on sõjavägi suur luksus: näiteks Islandil ja Luksemburgil seda pole. Eestlaste kulutused inimese kohta riigi ülalpidamiseks on sadu kordi suuremad kui ameeriklastel, seetõttu on Eestis maksud kõrgemad ja kaubad kallimad kui Ameerikas, elatustase aga tüki maad madalam. Lisaks, nagu öeldud tuleb veel relvi osta, mida toodetakse Ameerikas ja mis on väga kallid. USA kui maailma juhtiva relvatootja jaoks on hädavajalik sõdida ja uut suurt sõjakollet planeeritakse just Eestis - ettevalmistused on juba tehtud. USA-l on palju Eesti-suguseid liitlasi, kes on valmis kohe kogu raha relvadesse panema ja vajadusel USA eest hukkuma.

Eesti on varemgi ida-lääne vastasseisu keskmes olnud, viimati Põhjasõja ajal. Pärast laastavat Põhjasõda elas Eestis vaid mõnikümmend tuhat inimest, nii nagu pärast ristisõdasid. Aga vaprad eestlased elasid kõik selle üle! Siis tuli jälle stabiilsem aeg Vene impeeriumi koosseisus, mil kõrge sündimuse ja sisserände tulemusel kasvas rahvastik 200 aastaga kuni miljonini. 21. sajand võib eesti rahvale kujuneda sama katsumusterohkeks nagu 13. ja 18. sajand. Aga keegi pole öelnud, et elu peab olema meelakkumine ja eestlasi peab olema palju. Praegu pole mõtet lapsi teha, sest nagunii nad surevad kohe sõjas ära. Pärast sõda aga tuleb Eesti naistel oma vaim ja emakad valmis panna, sest siis peavad nad jälle hakkama sigima nagu jänesed. Ja kui juhtub nii nagu viimase aja sõdades, et hukkuvad kõik naised ja lapsed, siis saavad sõjamehed tuua omale uued naised sisse mujalt ja uuendada seeläbi Eesti genofondi. Pärast sõdasid on alati sündimus ka kõrgem, sest sõdalaste hordid käivad naistest üle. Pole halba ilma heata: nõnda on läbi ajaloo segunenud geenid ja rahvastik saab tervem ja tugevam. Majandus pöördub samuti õitsele, sest kõik on vaja uuesti üles ehitada - investoritele avanevad täiesti uued perspektiivid. Praeguseks varjusurmas börs saab sisse täiesti uue hoo ja hingamise.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Venemaa on oma juttudega uutest relvasüsteemidest alustanud uue võidurelvastumise lollidele ja Eesti läks õnge ...
Isegi Põhja-Korea osutus targemaks.

Anonüümne ütles ...

Sõjalised kulutused suurenevad jah tõusvalt: https://maailm.postimees.ee/3643303/maailma-sojalised-kulutused-poordusid-2015-aastal-taas-tousule

Eesti poliitikute aur läheb aga suuresti Kremlimeelsete otsimisele
https://www.ohtuleht.ee/868150/madison-kui-ligi-tahab-leida-kedagi-kes-on-teeninud-kreml-huve-tuleb-tal-peeglisse-vaadata

Anonüümne ütles ...

vaevalt oli päike tõusnud, kui lollidemaal algas meeletu sagimine :P

Anonüümne ütles ...

Kui suurriigid tahavad oma baase kusagile teise riigi territooriumile paigutada, peavad nad selle eest kopsakat renti maksma. Nii maksis Venemaa Ukrainale ja USA Kuubale.Aga on ka ullikestest riike, kellele piisab hõikest:"Karu tuleb!" ja kohe pakuvad need riigikesed ilma rendita territooriumi baaside jaoks. Lisaks ehitavad nad oma kulu ja kirjadega baasid valmis ja maksavad võõrvägedele pealegi..