kolmapäev, 7. märts 2018

Kas Junkcer oli taas purjus? Levise teksaseid ja Harley motikaid ei tehta enam ammu USAs!

Väljavõte Euronews'i veebist.

Euroopa Komisjoni president Jean Claude Juncker ähvardas, et USA kehtestatud tollimaksule terasele ja alumiiniumile kehtestab Euroopa Liit vastutollid USA kaupadele nagu Levise teksad, Harley motikad ja viski.

Ilmselt oli Euroopa Liitu juhtiv Angela Merkeli südamesõber, krooniline alkohoolik Juncker taas purjus, sest Levise teksasid ja Harley motikaid ei toodeta enam ammu USA-d - neid ainult müüakse seal.

Leviseid näiteks õmmeldakse Itaalias ja Harley motikaid toodetakse Indias.

Ja Jim Beam, mida Juncker samuti mainis, kuna see toode on talle ilmselt südamelähedane, on üldse Jaapani firma, aga viskit toodetakse tõepoolest USA-s. See on siis ainus asi - alkohol, mis Euroopas kallimaks läheb.

Täpsustus: Euroopa Liit on asendanud peale mõningast järgimõtlemist Levise teksad ja Harley motikad nüüd pähklivõi ja apelsinimahlaga - ilmselt on täpsemalt järgi uuritud, milliseid reaalselt USA-s valmistatud tooteid Euroopas tarbitakse. Kuigi: viski, pähklivõi ja apelsinimahl - ausõna, nagu lasteaias. Ja arusaamatu on ka Euroopa Liidu kisa, kui tegelikult lööb see otsus põhiliselt Hiinat ja Venemaad. Euroopas kannatab metalli hinnatõusu tõttu mõningal määral Saksa autotööstus, aga kõik muu on marginaalne. Ja see ELi jutt, et kaalul on „tuhanded töökohad” - no kamoon!

Küll on aga tõsi see, et see otsus lööb ka USA autotööstust, mistõttu on selline samm tollimaksu kehtestamise kohta arusaamatu, kuna Trump on lubanud tegutseda just USA autotööstuse huvides.

Kommentaare ei ole: