pühapäev, 18. märts 2018

Stalini aeg õpetas eestlasi raskusi taluma, venelasi ka

Küüditamine 1941. aastal.

Stalini aja puhastuste ja küüditamiste aeg oli eestlaste jaoks hirmsaim aeg, mida on mäletatud. Seda aega on ühelt poolt maapõhja kirutud, aga samas valmistas see aeg eestlasi ette praeguse aja raskusteks.

Praegu, mil nii Euroopa kui terve maailm elab üle üht kõige suuremat kriisi viimase tuhande aasta jooksul ja sündimus on ka Eestis kukkunud viimaste aastasadade madalaimale tasemele, räägitakse ikka, et läheb hästi. Eestis lapsed ja vanurid nälgivad ja nälja tõttu surevad haigustesse, aga sellest ei tehta väljagi - selle kohta öeldakse, et parim aeg. Mujal Euroopas oleks sellise asja peale ammu mässama hakatud, aga Eestis ollakse rahulikud. Miks? Sest inimesed võrdlevad oma elu Stalini ajaga ja praegu läheb võrreldes Stalini ajaga väga hästi - kedagi ei tapeta ega küüditata. Seetõttu ongi eestlased nii rahulikud, erinevalt teistest rahvastest, kes oleks sellises kriisis ammu mässama hakanud. Ja see on ka põhjus, miks eestlased pole Soome ära läinud, vaatamata sellele, et seal on elatustase mitu korda kõrgem - eestlased on harjunud raskusi trotsima. See on isegi omamoodi hasart - kes suudab rohkem kannatada.

See käib muidugi ka venelaste kohta - ja see on põhjus, miks Putin on jätkuvalt populaarne vaatamata sellele, et riik on suures kriisis. Sest ka vene inimene on harjunud kannatama ja kannatusteks valmistas rahvast ette Stalin. Mis on kõige kummalisem ja lausa perversne - Venemaal on hakatud Stalinit isegi austama. Nii nagu eestlaste, nii ka venelaste jaoks pole raskused mitte häda, vaid väljakutse. Seda on Läänes raske, et mitte öelda võimatu mõista - seetõttu oli ka suurim lollus hakata vene rahvast murdma sanktsioonidega - see annab rahvale veel jõudu juurde ja ühendab. See on väljakutse, mida vene rahvas on aastakümneid oodanud! Pole ime, et vene rahva jaoks on jälle lähedased teise ilmasõja kannatused - ja pärast seda tuli magus kättemaks, kus Saksamaal ei jäetud kivi kivi peale. Võib arvata, millise entusiasmiga lihtsad venelased varsti tulevad oma piiriäärseid kurnajaid kimbutama - mõnuga!!! Krimm on hea näide - Krimmi okupeerijad on venelaste silmis lausa kangelased.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Venemaal pole mingit kriisi. Ei räägiks kui ei suhtleks OTSE vene inimestega.

Inno ütles ...

Putin ütles, et on kriis ja vaesus on jätkuvalt Venemaa suurim probleem.

Anonüümne ütles ...

Selline vaese ja viletsa riigi kuvand on Putinile kasulik, sellepärast ta räägibki kriisist!Inimene vaatab siis, et mul ei lähegi kriisis kõige viletsamini ja "sellises kriisis me tahamegi elada", tsiteerides Ansipit :-)!

Inno ütles ...

Just! Ja Läänes inimesed vaatavad samuti, et vaesed venelased ning tunnevad kaasa. Putinit peetakse paratamatuseks, mis on osaliselt tõsi, sest kui president oleks näiteks Žirinovski, siis oleks see hullem nii venelaste endi kui kõigi teiste jaoks. Keegi ei taha eriti näha ka Navalnõid, kelles nähakse uut Jeltsinit.

Eestile oleks ka kasulik näidata end hädisemana, eriti pärast seda, kui ELi suured toetused ära kukuvad. Eestlastele ei anna midagi juurde see, kui endale vastu rinda taotakse ja väidetakse, et meil on kõik nii hästi, et enam paremini minna ei saagi. Täiesti mõttetu praalimine olukorras, kus Soome tasemele jõudmine võtab 60 aastat ehk terve igaviku.

Totu Kuul ütles ...

See foto ei saa olla ei 19451. aasta ega ka 1949. aasta küüditamisest.
Fotol on selgelt näha üks tüüpilises Saksa(!) mundris sõdur.
Lisaks on ühel vaguni uksel ladina tähed, mis nõuka ajal olid välistatud. Kuna seal on selgelt näha täht "Č", siis võib arvata, et pilt on tehtud nt. Tšehhis Saksa okupatsiooni ajal.