reede, 16. märts 2018

Tartus mähkmete järel



Kuna meie praegune kesksotsialistlik valitsus võttis selle aasta alguses meie sügava puudega, beebi tasemel tütrelt Juulilt lisamähkmed ära, võimaldades talle soodushinnaga ainult 60 mähet kuus (s. o 2 mähet päevas), siis oleme sunnitud talle omast taskust mähkmeid juurde ostma. Tänase seisuga oli Juulil neid ainult kümme tükki järel ja tuli jälle Tartusse uute mähkmete järele sõita.

Eelmisel korral sa käidud Annelinna Prismas, täna Sõbra Prismas. Õnneks olid Libero nr 8 Up & Go'd ka Sõbra Prismas sõbrahinnaga, 11.99 eurot pakk ja kui siia lisada bensiinikulu, ca 15 eurot, siis saime hakkama 27 euroga. Aga ka see on meie jaoks küllaltki suur raha.

Samal ajal räägivad Keskerakond ja sotsid, kui palju nemad on vaeste heaks ära teinud. Ärge palun ajage mind naerma. Kui te ei suuda isegi sügava puudega lastele neile eluks hädavajalikke mähkmeid võimaldada ning nende vanemad peavad neid oma raha eest ostma :D

Soome riik annab igale Juuli sugustele ehk sügava puudega lapsele vähemalt 4 mähet päevas ning lisamähkmete saamiseks pole vaja muud kui perearsti tõendit. Samas kui mina Eesti sotsiaalkindlustusametile perearsti tõendi esitasin, kus kirjas, et Juuli vajab 120 mähet, siis öeldi mulle, et see ei tõenda mitte midagi. Niiviisi siis!

Teiseks - Eestis peavad puuetega laste vanemad ise oma laste kärude renti maksma. See on ca 30 eurot kuus. Kas te kujutate ette seda? Te ei ole ise oma lapse puudes süüdi, aga riik paneb teid selle eest vastutama. Soome riik tagab kõikidele puuetega lastele abivahendid tasuta, need antakse tasuta laenuks nii kauaks, kui laps neid vajab. Eesti riik nöörib aga abivahendite üüriraha puuetega laste vanematelt, kel niikuinii iga sent arvel.

Aga sotsidele ja keskerakondlastele ikka edu vaesuse vastases võitluses! :) Varsti ei ole enam ühtki vaest. Kes vähegi jaksab, läheb Eestist ära. Kes ei jaksa, sureb ära. Ja simsalabim, polegi ühel päeval enam ühtki vaest.