esmaspäev, 9. aprill 2018

Katalaanid on paremad kui grusiinid või ahollid, ja Putin on ka meie president

Kataloonia iseseisvusliikumine.

Öeldakse, et kõik rahvad on ühesugused. Ma julgen arvata ja väita, et päris nii see siiski pole. Näiteks nõuka armees kogesin, et on ikka vahe küll rahvastel. Ja ka seda, et venelased on endise liidu rahvaste peres veel kõikse normaalsemad, koos lätlaste ja leedukatega. Venelased arvasid kusjuures sama eestlaste kohta, ainult et neile ei meeldinud, et eestlased armastavad rääkida võõras keeles ja kirjutada „saksa tähtedega”.

Kui lihtsate venelastega Moskvas juttu ajasin, siis selgus, et kõik nad olid pärit Komist, Udmurtiast, Marimaalt või kusagilt mujalt soome-ugri aladelt. Mõni oli lausa soomlane. Venemaale rändas nimelt palju inimesi välja Soomest, samuti Eestist. Ma olen kohanud eestlasi igal pool Venemaal, Kaug-Idani välja, eestipärased nimed on väga tavalised. See on põhjus, miks kõik nn venelased armastavad Putinit, sest ta on oma poiss, juurtelt samuti ugri-mugri. Venelased tunnetavad selle vahe kohe ära. Nad mäletavad, nii nagu eestlased hästi seda aega, kui neid valitses grusiin, või juudid - seda aega ei taha keegi tagasi. See seletabki Putini populaarsuse venelaste hulgas. Ja ei tasu unustada, et Venemaa on ugri-mugri maa. Peeter I abikaasa ja hilisemate Vene valitsejate esiema Katariina I olevat olnud lausa Ruusmäe (Rogosi) tüdruk.

„Päris” Venemaa asub hoopis Ukrainas, aga venelased ukrainlasi omadeks ei pea - ukrainlased on „ahollid”. Ugri-mugrid on kaaperdanud ahollide käest Venemaa ja nüüd tõrjuvad neid. Ma võin oma kogemusest öelda - ahollid on tõesti salakavalad. Erinevalt venelastest ei saa neid üldse usaldada. See on ka minu arvates peamine põhjus, miks Ukrainas asjad ei edene.

No ja grusiinid. Ma ei hakka midagi kommenteerima siinjuures, aga võin vaid öelda, et venelased ei salli grusiine silmaotsaski. Ja põhjus pole ainult Stalinis, kes on Gruusias rahvuskangelane siiani, muide, koos Lavrenti Beriaga, neile on püstitatud rida monumente.

Venelased, need suures osas ugri-mugrid kutsuvad eestlasi „omadeks”, muide, erinevalt grusiinidest ja ahollidest, ja rääkimata kasahhidest, usbekkidest jms mägirahvastest, kelle kohta ei öelda kunagi „oma”. Mägirahvaste üle venelased isekeskis ainult irvitavad, ja seda ka põhjusega. Väeossa toodi üks tadžikk, kes nägi välja karvane nagu koer, kes haukus nagu koer ja käitus nagu koer - kelle kohta Sven Mikser ütleks, et ta ongi koer, aga kuivõrd talle oli välja antud pass ja sõjaväepilet, siis pidi ta ikka olema inimene. Olgu veel lisatud, et mees nägi sõjaväkke tulles elus esimest korda televiisorit. Toitu aga lürpisid nii tema kui teised tema rahvuskaaslased ainult lusikaga. Niipalju siis sellest, et kõik rahvad on ühesugused.

Ja kuigi grusiinid armastavad end eestlastega võrreldes öelda, et nemad kirjutasid sel ajal juba romaane, kui eestlased istusid alles puu otsas, ja ukrainlased peavad end ainuõigeteks venelasteks, siis tegelikkuses on katalaanid märksa toredamad tegelased. Ja vat ühest asjast ma aru ei saa: mis kuramuse pärast Eesti valitsus poputab grusiine ja aholle, aga katalaanidele lööb noa selga.

Ma ütlen teile: sada korda etem on koos elada katalaanide, kui grusiinide või ahollidega.

Aga, vaielge palun vastu!

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Eksid, Inno. Ei ole mitte aholl, vaid hoholl.

Anonüümne ütles ...

Ei vaidle, samal arvamusel, et tsurkadega ühist ei ole.