pühapäev, 8. aprill 2018

Kilplased ostsid valed laevad?

Väljavõte Delfi veebist.

Eesti juhte võib võrrelda kilplastega, sest lollimaid inimesi naljalt ei leia. Üks tunnus on Eesti juhtidel veel: kõigepealt tehakse, ja alles siis mõeldakse.

Suurepärane näide on praamihange, kus telliti mitmesaja miljoni euro eest valed laevad. Aga selle asemel, et oma viga tunnistada ja uued laevad tellida, on kavas hakata valede laevade järgi merd süvendama. No kas annab lollimaid inimesi välja mõelda?! Ja NB! Sellised oinad juhivad Eesti riiki.

Ainult kilplased süvendavad merd laevade järgi, tark inimene ehitab laevad mere järgi. Sellest on kogu aeg räägitud, et Eesti väinad on madalad, mistõttu tuleb tellida vastavad laevad. Oli küll laevaehitajaid Eestis, kes kohalikke olusid hästi tunnevad ja oleks olnud valmis ehitama vastavad laevad. Oleks saanud kohalikud inimesed tööd ja maksuraha oleks jäänud Eestisse. Aga ei - kuivõrd parteikassat tuli täita, siis telliti sahker-mahker sobingutega laevad välismaalt, mis ehitati täiesti valesti, nagu nüüd välja tuleb. Sest sealsed laevaehitajad ei tunne Eesti olusid.

Kes vastutab ja plekib kinni need sajad miljonid?! Loomulikult mitte vastutaja, see on Urve Palo & Co! Tema ega tema pere ja sugulased ei jõuaks seda mitme põlve jooksul kinni maksta. Tema vead plekib kinni eesti rahvas, maksumaksja. Ja siis imestatakse, miks ei jätku raha näiteks lasteaedadele ja koolidele, miks haiglasid kinni pannakse, sest raha ei ole. Seal see raha on - Urve Palo praamides, mis ei sõida, sest on valesti ehitatud. Ja mille pärast peab riik nüüd hakkama veel merd süvendama.

Eesti Kilpla on eestlastele maksma läinud viimase paarikümne aasta jooksul 250 000 sündimata eestlast ja ligi 200 000 välja rännanud eestlast, kokku ligi pool miljonit Eesti jaoks kadunud hinge. See on lolluse hind.

Mõned aastad tagasi põhjendas Palo riigi (maksumaksja) miljonite matmist Tallinna teletorni väitega, et sealt on hea vaadata, kui vaenlane tuleb. NB! Sellised inimesed juhivad Eesti riiki. Omaette mõistatus on see, kuidas nii rumalad inimesed on üldse pääsenud riigitüüri juurde.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Selle eest said närilised tehingult kõvasti füüri.
Nüüd karjuvad kooris, et Sea-Simpson peab mere laevade järgi sügavamaks kaevama.

Anonüümne ütles ...

jaah see kilplaste multikas võtab ev valitsuse olemuse väga hästi kokku.
kuna iga rahvas väärib enda juhte, siis järelikult ka eesti rahva olemuse.

Anonüümne ütles ...

Vähe sellest, et meri on madal - selle põhi kerkib püsivalt ja vesi jääb iga aastaga madalamaks. Vähe aga püsivalt.